ok.hu

Építészettől tárgykultúráig minden, ami szemnek ingere!A rovat hírei


"Tarány Tomit megviselte, hogy kiejtett minket" - a Rocktenors az X-Faktorról

Két magyar hely vezeti a világ száz legjobb bárjának listáját

"Álmodtam is a Sírhant művek szereplőivel" - Marina Salas, A bárka szereplője

Ha nem a panel nyer: kísérleti lakótelep Óbudán

"Egyszer sem jutott eszembe a 25 millió" - Ádám, az Éden Hotel stratégája
Gyorskeresés

Sci-fibe illő város: Salgótarján
2002. július 16., kedd, 12:48|Utolsó módosítás: 2002. július 16., kedd, 15:30

A cikk betűmérete:kisebbnagyobb

A manapság rosszindulatúan betonrengetegként számon tartott város és a science-fiction kapcsolata a bennfentesek számára nyilvánvaló, hiszen immár tizedik éve Salgótarjánban rendezik a HungaroCon 2002 elnevezésű országos sci-fi találkozót.


Forrás: ORIGO

A várossá nyilvánításának 80. évfordulóját ünneplő Salgótarján ad otthont az  Avana Egyesület által megrendezésre kerülő 22. országos science-fiction találkozónak. A cikk címében rejlő, elsőre talán ellentmondásosnak tűnő állítást az Avana egyesület akadályversenyének kiírása oldhatja fel. A részvételi szabályzat így rendelkezik: A csapatok, valamint az egyének az akadályversenyen csak akkor vehetnek részt, ha dolgozatot írnak Salgótarján  történetéről, illetve kreatív fantáziájukat elővéve sci-fishez méltó módon felvázolják a város jövőbeli képét.

A hazai tudományos-fantasztikus élet kedvelőinek és művelőinek közös találkozóját a salgótarjáni József Attila Művelődési Központban július 17. és 21. között tartják.


Ajánlat


SF Egyesület hivatalos honlapja
Babylon 5 hivatalos honlapja

A rendezvény amatőr íróversenyét négynapos íróiskola előzi meg, ahol ismert szerzők, szerkesztők és a kiadók képviselői látják el hasznos tanácsokkal az amatőr írókat. Az új tehetségek felfedezésére alkalmat adó rendezvény záródélutánján az elmúlt év legjobb magyar sci-fi regényének és novellájának szerzőjét Zsoldos Péter-díjjal jutalmazzák. A Zsoldos család által elkészíttetett emlékplakett mellé pénzjutalom is jár, melyet a város biztosít.

A város központjában július 19-én tartandó jelmezes felvonuláson a Magyar Star Trek Klub, a Csillagkapu Klub és a Babylon 5 Klub tagjai keltik életre a tudományos-fantasztikus novellák, regények és filmek hőseit. A felvonulást követő ismerkedési est belépőjéül a jelmez szolgál.

Az előadások témái között szerepel a jégkorszak, az özönvíz és Atlantisz, de megemlékeznek a 200 éve született Bolyai Jánosról is. Szó lesz továbbá a román és a cseh sci-fi helyzetéről, és a bejegyzett klubok vezetésével elmélkedhetünk a sci-fi mibenlétét firtató nagy kérdésekről.

A rajongók és az érdeklődők egyaránt találhatnak kedvükre való programot. Míg előbbiek részt vehetnek a szerepjátékversenyeken, az utóbbiak csatlakozhatnak az Eresztvényi Természetvédelmi Parkba induló túrához. A filmvetítés és az amatőr képzőművészeti kiállítás meglehetősen tartalmas és rendkívül szórakoztató kikapcsolódást jelenthet mindenkinek.

 

[origo]Küldje tovább ismerősének!

Írjon nekünk! Médiaajánlat Impresszum Adatvédelem!

Iratkozzon fel RSS-hírcsatornáinkra!

Az [origo] kiadója az Origo Zrt. © Minden jog fenntartvaIdőjárás

Hőmérséklet:
min: 5 , 10 °C
max: 12 , 17 °C

Változékony, hűvös idő
továbbFórum

Mit adsz a testemért cserébe?


TIPP


jegyfoglalás


popsztárok


képeslapküldés


LINKCENTRUM


szex


férfiaknak


nőknek


HETI TOPLISTA


Shakira


Angelina Jolie


Görög Zita


Most keresik a többiek!