ok.hu

Építészettől tárgykultúráig minden, ami szemnek ingere!A rovat hírei


"Tarány Tomit megviselte, hogy kiejtett minket" - a Rocktenors az X-Faktorról

Két magyar hely vezeti a világ száz legjobb bárjának listáját

"Álmodtam is a Sírhant művek szereplőivel" - Marina Salas, A bárka szereplője

Ha nem a panel nyer: kísérleti lakótelep Óbudán

"Egyszer sem jutott eszembe a 25 millió" - Ádám, az Éden Hotel stratégája
Gyorskeresés

Magyarok írhatják át először az Operaház fantomját
2002. július 22., hétfő, 10:01|Utolsó módosítás: 2002. július 22., hétfő, 10:02

A cikk betűmérete:kisebbnagyobb

Először a világon a budapesti Madách Színház kapott engedélyt arra, hogy minden idők eddigi legnagyobb sikerű zenés játékát, Sir Andrew Lloyd Webber: Az Operaház fantomja című musicaljét úgynevezett non-replica produkcióban bemutathassa - tájékoztatta Szirtes Tamás rendező a sajtót.


Mint elmondta, a jogok elnyerésével tizenhat éves álma válik valóra. Ismertetése szerint Sir Andrew Lloyd Webber cége, a The Really Useful Group Ltd. először járult hozzá olyan produkció létrehozásához, amely a színpadra állítóknak teljesen szabad felhasználást enged, sőt kifejezetten önálló művészi változat megalkotására ösztönöz.

"Nagyon megtisztelő, hogy elsőként én kaptam lehetőséget a produkció önálló színpadra állítására, a darabot a jövő év júniusában már be is szeretnénk mutatni a Madách Színházban" - tette hozzá. A rendező szerint ez jelentős gesztus a magyar zenés színház számára, amelyben nagy szerepet játszott a Sir Andrew Lloyd Webberrel való tizenkilenc éves jó munkakapcsolat.

Mint utalt rá: a Macskák, a József és a színes, szélesvásznú álomkabát, valamint a Szerelem arcai című Lloyd Webber-musicalek nagy sikerrel szerepeltek a Madách Színház műsorán, illetve a Macskák jelenleg is műsoron van. "A világhírű komponista mindegyik produkcióról rendkívül jó véleménnyel volt, a Madách Színházat úgy tartja számon, hogy alkalmas e nagy feladatra" - fűzte hozzá.


Ajánlat


A Operaház fantomja - hivatalos oldal
Fórum


Mikor lesz látható itthon is az operaház fantomja?

A rendező kitért arra, hogy a The Really Useful Group Ltd.-vel létrejött megállapodást követően igen kemény munka előtt állnak. A produkció sajátossága, hogy az angol félnek többi között jóváhagyási joga van a szereposztást illetően, az alkotótársak kiválasztásában, valamint számos művészi és gazdasági kérdésben. "A szabályozások azt hivatottak biztosítani, hogy a Magyarországon elérhető legmagasabb színvonalú előadás jöjjön létre a Madách Színházban" - jegyezte meg Szirtes Tamás.

Véleménye szerint az Operaház fantomjának magyar változata várhatóan az eddigi leglátványosabb és egyben a legköltségesebb hazai produkció lesz.  Az Operaház fantomját 2003. júniusától szeptemberig, négy hónapon át folyamatosan játsszák majd a Madáchban, illetve egy téli hónapban lesz műsoron. A musical a bemutatót követő évben, 2004. júniusáig százötven alkalommal kerül színre. A szerződés három évre szól.

Gyarapítsa gyűjteményét!
Very Best Of Andrew Lloyd Webber

(MTI)Küldje tovább ismerősének!

Írjon nekünk! Médiaajánlat Impresszum Adatvédelem!

Iratkozzon fel RSS-hírcsatornáinkra!

Az [origo] kiadója az Origo Zrt. © Minden jog fenntartvaIdőjárás

Hőmérséklet:
min: 5 , 10 °C
max: 12 , 17 °C

Változékony, hűvös idő
továbbFórum

Mit adsz a testemért cserébe?


TIPP


jegyfoglalás


popsztárok


képeslapküldés


LINKCENTRUM


szex


férfiaknak


nőknek


HETI TOPLISTA


Shakira


Angelina Jolie


Görög Zita


Most keresik a többiek!