ok.hu

Építészettől tárgykultúráig minden, ami szemnek ingere!A rovat hírei


"Tarány Tomit megviselte, hogy kiejtett minket" - a Rocktenors az X-Faktorról

Két magyar hely vezeti a világ száz legjobb bárjának listáját

"Álmodtam is a Sírhant művek szereplőivel" - Marina Salas, A bárka szereplője

Ha nem a panel nyer: kísérleti lakótelep Óbudán

"Egyszer sem jutott eszembe a 25 millió" - Ádám, az Éden Hotel stratégája
Gyorskeresés

Magyar sztárok avatják a Budapest Arénát
2002. július 30., kedd, 12:41|Utolsó módosítás: 2002. július 30., kedd, 13:45

A cikk betűmérete:kisebbnagyobb

December 27-28-án, a leégett sportcsarnok helyén, kétnapos kulturális programmal nyitja meg kapuit a Budapest Aréna (BA). A rendezvény producere Rózsa István, akit a Gyermek-, Ifjúsági és Sportminisztérium kért fel az ünnepség szervezésére és lebonyolítására. A megnyitóra nem terveznek világsztárokat hívni, helyettük viszont a legnagyobb magyar sztárokat igyekeznek felvonultatni.


Forrás: MTI

A tervek szerint decemberre készül el a Budapest Aréna

Főleg pénzkímélési céllal, valamint a magyar könnyű- és komolyzenei kultúrát propagálandó magyar sztárok kapnak csak szerepet az 1999 decemberében leégett és idén decemberre újraépülő Budapest Sportcsarnok, új nevén Budapest Aréna avatóján. A megrendezéshez szükséges összeg nagyobb részét támogatók adják, s csak a kisebb hányadot állja a  GYISM.

Az első napon a komolyzene, a dzsessz és a tánc kapja a főszerepet. A produkciókat itt Novák Ferenc, Kossuth-díjas koreográfus koordinálja. Fellép a Benkó Dixieland Band, számos nemzetközi hírű tánccsoport, és természetesen a szimfonikus zene sem hiányzik majd a repertoárról.

A második napon a könnyűzene kiválóságai veszik birtokba a BA-t. A fiatalabb generációt TNT és a Crystal képviseli, ők nyitják a második nap programját. Az est további részében olyan sztárok lépnek színpadra, akik érzelmileg is erősen kötődtek a régi Budapest Sportcsarnokhoz, mivel számos koncertet adtak a régi arénában. A tervek szerint ott lesz Zorán, Charlie, Ákos, Demjén Ferenc és még sokan mások. "A műfaj művészei számára ez a fellépés egyrészt nosztalgia a régi hely iránt, másrészt arra is lehetőséget kínál, hogy kipróbálják az új és gyönyörű épületet" - mondta el Rózsa István, aki magánvállalkozóként képviseli a tárca érdekeit.

Mindkét nap protokoll nyitánynak számít, így a jegyek kisebb része lesz hozzáférhető a közönség számára. A rendezők terveznek viszont egy akciót: aki megőrizte valamelyik régi BS-beli kulturális produkció vagy sportesemény belépőjegyét, azt - egy később megjelölendő kereskedelmi rádióhoz eljuttatva - beválthatja a megnyitóra.

Gyarapítsa CD-gyűjteményét
TNT és Zorán albumaival!

[origo]Küldje tovább ismerősének!

Írjon nekünk! Médiaajánlat Impresszum Adatvédelem!

Iratkozzon fel RSS-hírcsatornáinkra!

Az [origo] kiadója az Origo Zrt. © Minden jog fenntartvaIdőjárás

Hőmérséklet:
min: 5 , 10 °C
max: 12 , 17 °C

Változékony, hűvös idő
továbbFórum

Mit adsz a testemért cserébe?


TIPP


jegyfoglalás


popsztárok


képeslapküldés


LINKCENTRUM


szex


férfiaknak


nőknek


HETI TOPLISTA


Shakira


Angelina Jolie


Görög Zita


Most keresik a többiek!