ok.hu

Építészettől tárgykultúráig minden, ami szemnek ingere!A rovat hírei


"Tarány Tomit megviselte, hogy kiejtett minket" - a Rocktenors az X-Faktorról

Két magyar hely vezeti a világ száz legjobb bárjának listáját

"Álmodtam is a Sírhant művek szereplőivel" - Marina Salas, A bárka szereplője

Ha nem a panel nyer: kísérleti lakótelep Óbudán

"Egyszer sem jutott eszembe a 25 millió" - Ádám, az Éden Hotel stratégája
Gyorskeresés

Kiválasztották a Keresztapa folytatásának íróját
2003. február 8., szombat, 16:31|Utolsó módosítás: 2003. február 8., szombat, 16:36

A cikk betűmérete:kisebbnagyobb

Minden idők leghíresebb maffia-témájú könyvsorozata, a Keresztapa kiadója kiválasztotta a Corleone család legújabb kalandjainak szerzőjét. A nyertes pályázó mellett néhányan egészen meglepő irányba csavarták volna el a mindeddig szervezett bűnözéssel foglalkozó klán pályáját.

Az amerikai Mark Winegadner írhatja meg az amerikai olvasók által évtizedek óta leginkább várt könyvet, a Keresztapa Visszatér-t. A legendás filmsorozathoz alapul szolgáló három könyvet az olasz származású Mario Puzo írta, ám ő 1999-ben elhunyt. A sorozat jogait birtokló Random House könyvkiadó és a Puzo-örökséget gondozó alapítvány azonban ennek ellenére szerette volna tovább folytatni a Corleonék történetét, ezért volt szükség az új szerző kiválasztására.

A tervek szerint 2004 őszén megjelenő könyv íróját pályázat útján választotta ki a Random House. A kiadó vezetője elmondta, szándékosan kerestek olyasvalakit, aki szerzői életútján nagyjából ugyanott tart, mint ahol Puzo tartott az első három könyv megírásakor. Olyasvalakit, aki valahol karrierje közepénél jár, van két elismert könyve és akinek a stílusát átszövi egyfajta sötét humor.

A pályázatra több, mint száz mű érkezett, amelyek között olyan is volt, amelyben egyetlen Corleone sem szerepelt. Egy másik reménybeli szerző viszont éppen Michael Corleone és egy amerikai indián szociális munkás szerelmi történetét vázolta fel. Két pályázót egész egyszerűen azért utasítottak vissza, mert brit állampolgárként szerettek volna hozzányúlni egy velejéig amerikai történethez.

Mark Winegardner jelenleg egy floridai egyetemen tanít szépírást, és már számos regénye jelent meg. Kedvelt témái között volt eddig a baseball és - nem meglepő módon - a szervezett bűnözés világa.

[origo]Küldje tovább ismerősének!

Írjon nekünk! Médiaajánlat Impresszum Adatvédelem!

Iratkozzon fel RSS-hírcsatornáinkra!

Az [origo] kiadója az Origo Zrt. © Minden jog fenntartvaIdőjárás

Hőmérséklet:
min: 5 , 10 °C
max: 12 , 17 °C

Változékony, hűvös idő
továbbFórum

Mit adsz a testemért cserébe?


TIPP


jegyfoglalás


popsztárok


képeslapküldés


LINKCENTRUM


szex


férfiaknak


nőknek


HETI TOPLISTA


Shakira


Angelina Jolie


Görög Zita


Most keresik a többiek!