ok.hu

Építészettől tárgykultúráig minden, ami szemnek ingere!A rovat hírei


"Tarány Tomit megviselte, hogy kiejtett minket" - a Rocktenors az X-Faktorról

Két magyar hely vezeti a világ száz legjobb bárjának listáját

"Álmodtam is a Sírhant művek szereplőivel" - Marina Salas, A bárka szereplője

Ha nem a panel nyer: kísérleti lakótelep Óbudán

"Egyszer sem jutott eszembe a 25 millió" - Ádám, az Éden Hotel stratégája
Gyorskeresés

Összeállt a Sziget Fesztivál programja
2003. május 15., csütörtök, 13:36|Utolsó módosítás: 2003. május 15., csütörtök, 17:20

A cikk betűmérete:kisebbnagyobb

A 11. Sziget Fesztivál olyan zenekarokkal és fellépőkkel várja a július 30-a és augusztus 6-a között tartandó rendezvénysorozat lakóit, mint a Massive Attack, a Morcheeba, Shaggy, Moloko az Asian Dub Floundation - de ott lesz Paul Van Dyk, a világ egyik legnépszerűbb trance DJ-je, Dave Angel, DJ Rush és Armand Van Helden is. A szervezők elmondták: "már nincs hová nőniük", így ezentúl nem annyira a programválaszték szélesítése, sokkal inkább az infrastruktúra és a színvonal fejlesztése és megtartása a cél.


Forrás: ORIGO
Ajánlat
Sziget Fesztivál 2003
[origo]sziget2000
Sziget 2001
Fórum
Sziget 2003

Elkészült a Sziget Fesztivál többé-kevésbé véglegesnek tekinthető programja. A július 30-ától augusztus 6-áig tartó rendezvény szervezői idén "a programok és a szolgáltatások minőségének további fejlesztésére helyezik a hangsúlyt".

A tavalyi World Music Világzenei színpad mellett az idei évre három másik, a Wan2, a Hammer World és a táncsátor is nagyszínpaddá nőtte ki magát. Minden idők legnagyobb thrash metal zenekara, a Slayer, valamint az idén újabb lemezzel (és Robert Del Naja pikáns gyermekpornó-botrányával) előrukkoló Massive Attack már biztosan szerepel a Nagyszínpad fellépői között - de ott lesz Shaggy, a Moloko, a De Phazz, a táncos elektronikát élő élő hangszerekkel és dalokkal vegyító brit duó, a Lamb, a létező talán legnagyobb ritmusszekció, a reggae-klasszikusok ezreiért felelős Sly & Robbie duó, és újra eljön a Morcheeba is.

A világzenei nagyszínpad évek óta a műfaj legnagyobb ászait hozza el a Szigetre, és a kínálat idén is ígéretesnek tűnik. Jön a jamaicai ska alapzenekara, a Skatalites, Ibrahim Ferrer a Buena Vistától, a portugál Madredeus a kelta punk alkoholista pápája, Shane MacGowan és a Bollywood Brass Band.

Az alternatív, a nagyszínpadra fel nem férő vonal nemzetközi képviselői a Wan2 színpadán kaptak helyett. Itt lép fel a hiphopot soha nem hallott tökélyre fejlesztő francia Saian Supa Crew kollektíva, a szlovén indusztriális zene klasszikusa, a Laibach, a katalán Mano Negraként emlegetett Dusminguet, a német dancehall-szcéna ásaza, a Seeed és brit dub-úttőrő Zion Train is.

Az egyelőre "névtelen" tánczenei megasátor többek között olyan sztárokat vonultat fel, mint Paul Van Dyk, a világ egyik legnépszerűbb trance DJ-je, Dave Angel, DJ Rush és Armand Van Helden. Drum'n'bass vonalon a legtöbbet Dilinja és sokadszorra hazánkba látogató Goldie ígérik.

A "hagyományos" zenei programok mellett ritka csemegékkel igyekeznek színesíteni a szervezők a rendezvénysorozat kínálatát. Ide tartozik a az ausztrál Strange Fruit formáció két, műfajilag igen nehezen behatárolható, akrobatikus-táncos elemeket ötvöző előadása (The Spheres, The Field), valamint a Circus Baobab, egy 40 tagú guineai vándorcirkusz szereplése is.

A néhány éve már nyereséges rendezvény idei összköltsége mintegy 1,2  milliárd forintra tehető. A szervezők véleménye szerint már nem igazán a programválaszték szélesítése, sokkal inkább az infrastruktúra és a színvonal fejlesztése és megtartása a cél. Ennek értelmében számos újítás kerül bevezetésre a rendezvény ideje alatt: a tervek szerint megsokszorozzák a zuhanyzók, mosdók számát, a por elleni védekezésül a színpadok előtti dühöngőkön túl a főbb útvonalakat is műanyag járólapokkal fedik majd.

[origo]Küldje tovább ismerősének!

Írjon nekünk! Médiaajánlat Impresszum Adatvédelem!

Iratkozzon fel RSS-hírcsatornáinkra!

Az [origo] kiadója az Origo Zrt. © Minden jog fenntartvaIdőjárás

Hőmérséklet:
min: 5 , 10 °C
max: 12 , 17 °C

Változékony, hűvös idő
továbbFórum

Mit adsz a testemért cserébe?


TIPP


jegyfoglalás


popsztárok


képeslapküldés


LINKCENTRUM


szex


férfiaknak


nőknek


HETI TOPLISTA


Shakira


Angelina Jolie


Görög Zita


Most keresik a többiek!