ok.hu

Építészettől tárgykultúráig minden, ami szemnek ingere!A rovat hírei


"Tarány Tomit megviselte, hogy kiejtett minket" - a Rocktenors az X-Faktorról

Két magyar hely vezeti a világ száz legjobb bárjának listáját

"Álmodtam is a Sírhant művek szereplőivel" - Marina Salas, A bárka szereplője

Ha nem a panel nyer: kísérleti lakótelep Óbudán

"Egyszer sem jutott eszembe a 25 millió" - Ádám, az Éden Hotel stratégája
Gyorskeresés

Újabb botrány Harry Potter körül
2003. június 17., kedd, 16:34|Utolsó módosítás: 2003. június 18., szerda, 9:11

A cikk betűmérete:kisebbnagyobb

J. K. Rowling ötödik könyve, a Harry Potter és a Főnix Rendje alig egy hét múlva kerül a boltokba, és már egész listája van a megjelenést megelőző botrányoknak. Most épp az angliai Merseyside város került középpontba, ahol több ezer példány tűnt el nyomtalanul, miközben a helyi könyvesboltokba szállították őlket.


A Harry Potter-sorozat rajongói már tűkön ülnek, és ebből sokan szeretnének meggazdagodni. Mi más lenne ennek a módja, mint hogy a június 21-én megjelenő, és addig szigorúan titkosított regény a nyomdából egyenesen a feketepiacra kerüljön? A felfokozott hangulatban akár pár nap is számít - vélhetik azok, akik az angliai Merseyside-ot szemelték ki az "anyagbeszerzésre".

Ide érkezett az a fehér színű teherautó, amelynek rakománya a városka könyvesboltjait hivatott ellátni. Egy kereskedelmi telep parkolójában várta ki, hogy leszálljon az éj, és éjfélkor szétoszthassa a Harry Potter és a Főnix Rendje köteteit a helyi árusoknak. Egy teherautó-sofőrnek álcázott személy azonban vasárnap elhajtott a teherautóval, és mire a kocsit 18 mérfölddel arrébb megtalálták, már üres volt.


Ajánlat


A magyar Harry Potter-rajongók honlapja

Linktár


Harry Potter linkek

A kezdeti felfordulás és zavar után a merseyside-i rendőrség és a regény kiadója, a Bloomsbury bejelentette, hogy mintegy 130 ezer font értékben 7680 könyvnek veszett nyoma. Egyúttal felszólították a lakosságot, hogy ne kapcsolódjanak be a feketekekereskedelembe és ne próbálják megvenni, illetve eladni az ellopott példányokat, mert azzal bűncselekményt követnek el.

"Ha bárkinek felajánlották a könyvet a szombati nap előtt vagy után; a hivatalosnál alacsonyabb vagy magasabb áron; bármilyen gyanús körülmények között, kérjük, hívjon bennünket!" - hangzik a közlemény.

J. K. Rowling, a példátlan sikerű regénysorozat írónője értesült az esetről, és minden információ eljut hozzá - adta hírül az ügynöke. Legújabb szerzeménye mindettől függetlenül június 21-én kerül a boltokba az angol anyanyelvű országokban (így Nagy-Britanniában, az Egyesült Államokban, Kanadában és Ausztráliában).

A Harry Potter és a Főnix Rendje mintegy 30%-kal hosszabb a legutóbbi kötetnél, amely minden idők leggyorsabban eladott könyve lett (2000 júliusában egyetlen hétvége alatt kapkodták el)."Reméljük, senki nem rontja el a Harry Potter-rajongók izgalmát azzal, hogy részleteket hoz nyilvánosságra az új epizód tartalmáról" - mondta a kiadó szóvivője. Majd hozzátette: Északkelet-Angliának pedig nem kell aggódnia azért, hogy nem jut nekik elegendő példány: a pár ezer ellopott kötetet újakkal pótolják.

Harry Potter kalandjainak eddigi négy epizódja mintegy 200 millió példányban kelt el szerte a világon, és 55 nyelven jelent meg nyomtatásban. A hétvégén történtek pedig nemhogy csökkentik, inkább növelik majd az ötödik rész iránti érdeklődést.

[origo]Küldje tovább ismerősének!

Írjon nekünk! Médiaajánlat Impresszum Adatvédelem!

Iratkozzon fel RSS-hírcsatornáinkra!

Az [origo] kiadója az Origo Zrt. © Minden jog fenntartvaIdőjárás

Hőmérséklet:
min: 5 , 10 °C
max: 12 , 17 °C

Változékony, hűvös idő
továbbFórum

Mit adsz a testemért cserébe?


TIPP


jegyfoglalás


popsztárok


képeslapküldés


LINKCENTRUM


szex


férfiaknak


nőknek


HETI TOPLISTA


Shakira


Angelina Jolie


Görög Zita


Most keresik a többiek!