ok.hu

Építészettől tárgykultúráig minden, ami szemnek ingere!A rovat hírei


"Tarány Tomit megviselte, hogy kiejtett minket" - a Rocktenors az X-Faktorról

Két magyar hely vezeti a világ száz legjobb bárjának listáját

"Álmodtam is a Sírhant művek szereplőivel" - Marina Salas, A bárka szereplője

Ha nem a panel nyer: kísérleti lakótelep Óbudán

"Egyszer sem jutott eszembe a 25 millió" - Ádám, az Éden Hotel stratégája
Gyorskeresés

Pierce Brosnant kitünteti őfelsége
2003. július 15., kedd, 10:35|Utolsó módosítás: 2003. július 15., kedd, 11:04

A cikk betűmérete:kisebbnagyobb

James Bond alakítója, Pierce Brosnan szombaton kitüntetést vehet át II. Erzsébet brit királynőtől, aki szerint az ír színész "stílust és csillogást" vitt a britek image-ébe. Őfelsége képviseletében Jack Straw külügyminiszter hozzátette, hogy Brosnan jótékonysági megmozdulásai is elismerést váltottak ki.

Forrás: MTI
Pierce Brosnan
Ajánlat
A királynő kitüntetései
Linktár
Pierce Brosnan linkek a Katalógusban

Ebben az évben már akadt egy James Bond, akit II. Erzsébet brit királynő nagy elismerésben részesített: alig pár hónapja ütötte lovaggá Roger Moore-t, akit ezentúl a Sir Roger Moore megszólítás illet. Most egy utódja, Pierce Brosnan került őfelsége figyelmének középpontjába, akit ekkora ranggal ugyan nem tüntet ki, de a neki ajánlott, úgynevezett OBE (Officers of the British Empire) kitüntetés is nagy elismerésnek számít. Legutóbb pl. David Beckham kapott tőle ugyanilyen medált.

Jack Straw külügyminiszter így indokolta  a királynő döntését: "A 007-es ügynök megformálójaként a James Bond-sorozat utolsó négy epizódjában nagy szolgálatot tett a brit népnek szerte a világban, mert stílust és ragyogást adott az arculatunkhoz. Emellett azt is értékeljük, hogy a színfalak mögött számtalan jótékonysági akciót támogatott."

Brosnan teljesítményét figyelemreméltónak nevezte, és hozzátette: játékával sikerült megragadnia mind az írek, mind a britek, mind pedig az egész világ közönségét. A színészt természetesen mélyen meghatotta az elismerés. Szerencsésnek nevezte magát azért, hogy egész életében "szenvedélyes és bátor személyiségek övezték az útját, akiknek fáradhatatlan törekvései neki is erőt adtak". 

"Remélem, az elkövetkező években sikerült eleget tennem az elvárásaiknak" - fejezte be beszédét. Ezt a feladatot azonban már nem James Bond bőrében szeretné véghez vinni: ismét megerősítette ugyanis, hogy már csak egyetlen utolsó epizódot vállal a sorozatban.

[origo]Küldje tovább ismerősének!

Írjon nekünk! Médiaajánlat Impresszum Adatvédelem!

Iratkozzon fel RSS-hírcsatornáinkra!

Az [origo] kiadója az Origo Zrt. © Minden jog fenntartvaIdőjárás

Hőmérséklet:
min: 5 , 10 °C
max: 12 , 17 °C

Változékony, hűvös idő
továbbFórum

Mit adsz a testemért cserébe?


TIPP


jegyfoglalás


popsztárok


képeslapküldés


LINKCENTRUM


szex


férfiaknak


nőknek


HETI TOPLISTA


Shakira


Angelina Jolie


Görög Zita


Most keresik a többiek!