ok.hu

Építészettől tárgykultúráig minden, ami szemnek ingere!A rovat hírei


"Tarány Tomit megviselte, hogy kiejtett minket" - a Rocktenors az X-Faktorról

Két magyar hely vezeti a világ száz legjobb bárjának listáját

"Álmodtam is a Sírhant művek szereplőivel" - Marina Salas, A bárka szereplője

Ha nem a panel nyer: kísérleti lakótelep Óbudán

"Egyszer sem jutott eszembe a 25 millió" - Ádám, az Éden Hotel stratégája
Gyorskeresés

Művészetek Völgye: minden rekord megdőlt
2003. augusztus 4., hétfő, 12:09|Utolsó módosítás: 2003. augusztus 4., hétfő, 12:52

A cikk betűmérete:kisebbnagyobb

Az esőzések ellenére a Művészetek Völgye történetének legsikeresebb fesztiválja volt az idei: a múlt évi 180 ezer látogatóval szemben az elmúlt tíz napban több mint kétszázezren fordultak meg a rendezvények helyszínein, de rekordot döntött a programok, a helyszínek és a véradók száma is. Márta István úgy gondolja, a fesztivál támogatása jövőre már a központi költségvetésből zajlik.


A programok, a szereplők és a nézők számát illetően is rekord született: a hat Balaton-felvidéki faluban 46 helyszínen összesen 940 rendezvényt tartottak, amelyeken csaknem háromezer amatőr és  hivatásos művész lépett fel. Ugyanakkor soha ennyien nem adtak még vért a Művészetek völgyében, mint a mostani tíz nap alatt. 1600 egységnyi, azaz közel 800 liter vért vettek le az ajkai, tapolcai és veszprémi vérellátó állomások szakemberei.A fesztivál igazgatója elmondta, hogy a Művészetek Völgye 138 millió forintos költségvetésének körülbelül a 6-10 százaléka "jött vissza" a belépődíjak árából. Hozzáfűzte: a bevételt minden évben a hat rendező község önkormányzata között osztják fel.

Forrás: [origo]

Márta István tájékoztatása szerint látogatói csúcsot döntöttek a politikusok is - akik a völgy bejáratánál jelképesen lerakták politikai batyujukat -, ugyanis 15 miniszter, illetve államtitkár járt az elmúlt tíz napban a Művészetek Völgyében. Szembetűnően sok volt a külföldi látogató is


Linktár


Művészetek Völgye Fesztivál linkek

A fesztivál igazgatója szerint a megoldatlan finanszírozás miatt a nyári fesztiválok nem tervezhetőek, ezért az utolsó pillanatig sok a bizonytalanság.  "Most azonban körvonalazódni látszik egyfajta terv, sőt talán megoldásnak is nevezhető, miszerint a jövőben a központi  költségvetésbe bekerülne a fesztiválok támogatása" - mondta. Márta István elmondása szerint augusztus végén a nemzeti kulturális örökség miniszterével és más tárcák vezető képviselőivel tárgyal majd a jövő évi Művészetek Völgye rendezéséről, támogatásáról.

[origo]Küldje tovább ismerősének!

Írjon nekünk! Médiaajánlat Impresszum Adatvédelem!

Iratkozzon fel RSS-hírcsatornáinkra!

Az [origo] kiadója az Origo Zrt. © Minden jog fenntartvaIdőjárás

Hőmérséklet:
min: 5 , 10 °C
max: 12 , 17 °C

Változékony, hűvös idő
továbbFórum

Mit adsz a testemért cserébe?


TIPP


jegyfoglalás


popsztárok


képeslapküldés


LINKCENTRUM


szex


férfiaknak


nőknek


HETI TOPLISTA


Shakira


Angelina Jolie


Görög Zita


Most keresik a többiek!