ok.hu

Építészettől tárgykultúráig minden, ami szemnek ingere!A rovat hírei


"Tarány Tomit megviselte, hogy kiejtett minket" - a Rocktenors az X-Faktorról

Két magyar hely vezeti a világ száz legjobb bárjának listáját

"Álmodtam is a Sírhant művek szereplőivel" - Marina Salas, A bárka szereplője

Ha nem a panel nyer: kísérleti lakótelep Óbudán

"Egyszer sem jutott eszembe a 25 millió" - Ádám, az Éden Hotel stratégája
Gyorskeresés

Disney World: irány a kozmosz
2003. október 13., hétfő, 11:35|Utolsó módosítás: 2003. október 13., hétfő, 13:14

A cikk betűmérete:kisebbnagyobb

A szórakoztató parkok egyre csökkenő árbevételei miatt a Disney újításokkal, kedvezményekkel és új szállodákkal igyekszik visszacsábítani a látogatókat. A kaliforniai Disney Land területén vámpírok, múmiák és zombik nyújtanak segítséget Plútónak és Donald kacsának, ugyanakkor az orlandói Disney Worldben található futurisztikus Epcot Center egy egészen új és modern látványossággal bővült: a cég vezetői büszkén mutatták be a Mission: Space nevű egységet.


Forrás: MTI
Ajánlat
Bono, Dylan és Springsteen együtt
Beatles-klub a világ minden pontján

A floridai bővítés közel 100 millió dollárba került, de a vállalat vezetői szerint feltétlenül megéri részt venni az űrmisszióban: aki kipróbálja, egy Mars-utazáshoz hasonló élményeket szerezhet, írja a miami.com. Az igazgató bemutatta a sajtónak a Mickey's PhilharMagic című, háromdimenziós filmet, ezt a Magic Kingdom parkban vetítik majd rendszeresen egy 46 méter széles és 9 méter magas vászonra. A film sztárjai persze a Walt Disney klasszikus figurái, közülük is Miki egér a főszereplő. Újabb pirotechnikai show is várja a látogatókat, akik újabb kedvezményes belépőket válthatnak a parkba. A Magical Gatherings nevű csomag igénybevétele során különböző csoportos jegyekhez juthat a vendég.

Mivel a park alapos körüljárása három napot vesz igénybe, a cég nyilvánvalóan szeretné tovább marasztalni a turistákat: így a férőhelyek számában is tapasztalható a bővítés, decemberben nyit a több hotelből álló, nagyobb projekt első szállodája. Az igazgató, All Weiss szerint a Pop Century Resort egy kedvező árú, ám hatalmas szálloda lesz, 2880 szobával, de összesen 5760 szobával bővítik az orlandói hoteleket.

Forrás: MTI

Nem sokkal kisebb beruházás a Disneytől a kaliforniai Twilight Zone of Terror. Az 1971-ben indult Disney Land korszerűsítése 75 millió dollárba kerül majd, és ezzel a bővítéssel is ugyanaz a vállalat célja - több látogatót elcsábítani és őket minél tovább marasztalni. Plutó kutyát és Donald kacsát immár zombik és vámpírok is segítik majd.

Két éve Tokió egyik elővárosában, Urajaszuban, tengeri Disneyland nyílt, mely egyben az amerikai társaság első tengeri vidámparkja volt - 71,4 hektáron hét témával várja a látogatókat. Ugyanabban az évben, 2001-ben nyílt meg a California Adventure nevű vidámpark, a kaliforniai Anaheimben. A 22 hektáros park, amelyet a már meglévő Disneyland szomszédságában építettek meg, Kaliforniához kapcsolódó látványosságokkal és szórakoztatóeszközökkel várja a turistákat. Előtte az akkori hongkongi kormányzat kötött megállapodást a Walt Disney Co. céggel, hogy utóbbi hárommillió dollár értékű szórakoztató parkot építsen a kínai fennhatóság alatt álló terület legnagyobb szigetén, Lantaun. A Walt Disney amerikai mesebirodalmának első európai mása még korábban, 1992. április 12-én nyílt meg a Párizs mellett.

Forrás: MTI

A Disney legutóbbi üzleti jelentése felettébb borúsra sikeredett, mivel a cég megérezte a nemzetközi turizmus, így a kaliforniai és a floridai parkokat látogatók számának csökkenését. A költségek közben növekedtek, milliókat költöttek az információs rendszer korszerűsítésére, a tematikus parkok látványosságainak fenntartására és a biztonság fokozására. Az elmúlt négy hónapban a vidámparkok bevételei csökkentek, ugyanakkor a Disney cég bevételei általánosságban nőttek. Ez annak köszönhető, hogy a tematikus parkok romló statisztikáival szinkronban a cég jelentősen növelte a filmforgalmazásból és egyéb kiadványokból - lemezek, könyvek, kifestők, játékok - származó bevételeit.

[origo]Küldje tovább ismerősének!

Írjon nekünk! Médiaajánlat Impresszum Adatvédelem!

Iratkozzon fel RSS-hírcsatornáinkra!

Az [origo] kiadója az Origo Zrt. © Minden jog fenntartvaIdőjárás

Hőmérséklet:
min: 5 , 10 °C
max: 12 , 17 °C

Változékony, hűvös idő
továbbFórum

Mit adsz a testemért cserébe?


TIPP


jegyfoglalás


popsztárok


képeslapküldés


LINKCENTRUM


szex


férfiaknak


nőknek


HETI TOPLISTA


Shakira


Angelina Jolie


Görög Zita


Most keresik a többiek!