ok.hu

Építészettől tárgykultúráig minden, ami szemnek ingere!A rovat hírei


"Tarány Tomit megviselte, hogy kiejtett minket" - a Rocktenors az X-Faktorról

Két magyar hely vezeti a világ száz legjobb bárjának listáját

"Álmodtam is a Sírhant művek szereplőivel" - Marina Salas, A bárka szereplője

Ha nem a panel nyer: kísérleti lakótelep Óbudán

"Egyszer sem jutott eszembe a 25 millió" - Ádám, az Éden Hotel stratégája
Gyorskeresés

Musical készült Teréz anyáról
2003. október 15., szerda, 14:21|Utolsó módosítás: 2003. október 15., szerda, 15:01

A cikk betűmérete:kisebbnagyobb

Rock and roll, funky, reggae-zene szól, miközben apácák tánckara és kórusa zengi a keresztényi szeretet és könyörületesség dicséretét - boldoggá avatásának alkalmából musical készült Teréz anya életéről. Az albán születésű apáca rendjéhez,  a Szeretet Misszionáriusaihoz tartozó Maria Rita nővér szerint az előadás nagyszerű, bár a Teréz anyát alakító színésznő kissé fiatal a szerepre.


Forrás: MTI

Teréz anya Budapesten

Mintha az Apácashow című, Whoopie Goldberg főszereplésével készült vígjáték elevenedne meg egy római színpadon ezekben a napokban. A szokatlan forma ellenére nagyon is komoly dologról van szó: musical készült Kalkuttai Teréz anyáról.

"Álmodom, reménykedem, imádkozom értetek" - énekli rockváltozatban Teréz anya a kalkuttai betegeket és nyomorultakat megszemélyesítő tánckarnak, akik között a világszerte nagy tiszteletnek örvendő apáca missziója élén öt évtizedet töltött el.

A darabot előadó társulat már bejárta egész Itáliát -  vasárnapig, a boldoggá avatás napjáig, naponta kétszer mutatják be a darabot Rómában. Az első előadás egy keddi matiné volt, ahol gyerekek, tanárok és egyházi személyek egyaránt vastapssal köszöntötték a művet. "A zene egyetemes eszköz, mindenekelőtt a gyermekek számára. Minden dalnak üzenete van" - nyilatkozta a Reutersnek Michele Paulicelli zeneszerző, aki egy misszionáriust alakít a darabban.

Több mint 200 ezer zarándokot várnak vasárnap a vatikáni Szent Péter térre Teréz anya boldoggá avatására, amelyet három nappal a II. János Pál pápa trónra lépésének 25. évfordulóját köszöntő ünnepségsorozat után tartanak. Ez alkalomból Teréz anya rendjének, a Szeretet Misszionáriusainak életét bemutató kiállítást is rendeznek az olasz főváros egyik templomában, ahol az albán születésű apáca több személyes holmiját - köztük feszületét, szandálját és legendássá vált kék-fehér száriját - is láthatják a hívek.

A Szeretet Misszionáriusai maguk is részt vesznek a különböző eseményeken. Maria Rita nővér például nagyszerűnek nevezte a musical előadását, annak ellenére, hogy szerinte a Teréz anyát alakító színésznő kissé fiatal a szerepre.

[origo]Küldje tovább ismerősének!

Írjon nekünk! Médiaajánlat Impresszum Adatvédelem!

Iratkozzon fel RSS-hírcsatornáinkra!

Az [origo] kiadója az Origo Zrt. © Minden jog fenntartvaIdőjárás

Hőmérséklet:
min: 5 , 10 °C
max: 12 , 17 °C

Változékony, hűvös idő
továbbFórum

Mit adsz a testemért cserébe?


TIPP


jegyfoglalás


popsztárok


képeslapküldés


LINKCENTRUM


szex


férfiaknak


nőknek


HETI TOPLISTA


Shakira


Angelina Jolie


Görög Zita


Most keresik a többiek!