ok.hu

Építészettől tárgykultúráig minden, ami szemnek ingere!A rovat hírei


"Tarány Tomit megviselte, hogy kiejtett minket" - a Rocktenors az X-Faktorról

Két magyar hely vezeti a világ száz legjobb bárjának listáját

"Álmodtam is a Sírhant művek szereplőivel" - Marina Salas, A bárka szereplője

Ha nem a panel nyer: kísérleti lakótelep Óbudán

"Egyszer sem jutott eszembe a 25 millió" - Ádám, az Éden Hotel stratégája
Gyorskeresés

Miss Honduras: királynőből koldus
2003. november 4., kedd, 10:06|Utolsó módosítás: 2003. november 4., kedd, 12:13

A cikk betűmérete:kisebbnagyobb

A hondurasi kongresszusnak kell döntenie a helyi szépségkirálynő-választással kapcsolatos kérdésben, mivel tavaly óta botrányok kísérik a rendezvényt. A Miss Honduras verseny egyelőre halasztódik, mivel a közelmúltban csúnya dolgok történtek a szervezet háza táján.


Forrás: MTI
Miss Venezuela - selejtező
Ajánlat
Miss Európa, a gyönyörű nő
Magyar lett Miss Európa
A sebezhető Miss November

A jelen helyzet szerint Honduras nem vesz részt a világméretű vetélkedésben, egészen addig, míg nem lesz teljesen áttekinthető és világos a közép-amerikai országon belüli versengés, írja az AZ-Central. Orle Solís, az Emberi Jogok Bizottságának elnöke közölte, hogy elkerülhetetlen felállítani egy civil szervezetet, mely ellenőrzi az eseményt, és közben a lányok emberi jogaira fokuszál, megvédvén őket a támadásoktól.

A kínos epizódok sora még 2002 augusztusában kezdődött, mikor Miss Honduras, Ericka Ramírez feljelentette a verseny szervezőjét, egy Eduardo Zablah nevű urat. A vád: nemi diszkrimináció és szexuális zaklatás. A 19 éves színes bőrű lány - aki az ország keleti felén él egy igen szegény régióban - kénytelen volt megtenni ezt a lépést, ugyanis szerinte Zablah utólag elvette a verseny során szerzett díjakat, javakat, melyeket szüleinél tartott. A volt szépségkirálynőt még koronájától is megfosztotta a főszervező, így a bírósági ügy már egy éve húzódik.

A témával immár a kongresszus foglalkozik. A káoszra jellemző, hogy Zablah azzal a kifogással vette el a fiatal hölgytől a koronát, hogy csak hondurasi születésű lány kaphatja meg azt - márpedig szerinte Ramírez Nicaragua északkeleti részén született. A csetepatéba kissé megfáradt leányzó ellenben azt bizonygatja, hogy ő Santa Rosa de Aguán szülötte, márpedig az Honduras karibi területéhez tartozik.

A zavaros eset folytatódik, de a szexuális zaklatással is vádolt optimista vállalkozó töretlen lelkesedéssel nekiállt megszervezni az újabb Miss Honduras-választást. Ha a helyi kongresszus nem tiltja le, erre még novemberben sor kerül - annak ellenére, hogy a győztes nem utazhat el a Miss Universe küzdelmeire.

[origo]Küldje tovább ismerősének!

Írjon nekünk! Médiaajánlat Impresszum Adatvédelem!

Iratkozzon fel RSS-hírcsatornáinkra!

Az [origo] kiadója az Origo Zrt. © Minden jog fenntartvaIdőjárás

Hőmérséklet:
min: 5 , 10 °C
max: 12 , 17 °C

Változékony, hűvös idő
továbbFórum

Mit adsz a testemért cserébe?


TIPP


jegyfoglalás


popsztárok


képeslapküldés


LINKCENTRUM


szex


férfiaknak


nőknek


HETI TOPLISTA


Shakira


Angelina Jolie


Görög Zita


Most keresik a többiek!