ok.hu

Építészettől tárgykultúráig minden, ami szemnek ingere!A rovat hírei


"Tarány Tomit megviselte, hogy kiejtett minket" - a Rocktenors az X-Faktorról

Két magyar hely vezeti a világ száz legjobb bárjának listáját

"Álmodtam is a Sírhant művek szereplőivel" - Marina Salas, A bárka szereplője

Ha nem a panel nyer: kísérleti lakótelep Óbudán

"Egyszer sem jutott eszembe a 25 millió" - Ádám, az Éden Hotel stratégája
Gyorskeresés

Britney és Christina kimegy a divatból
2004. január 9., péntek, 15:33|Utolsó módosítás: 2004. január 9., péntek, 17:18

A cikk betűmérete:kisebbnagyobb

Egy svéd női magazinban megjelent elemzés szerint a többek között Britney Spears és Christina Aguilera által képviselt extravagáns, laza és fiatalos stílus leádozóban van. Helyét egyre inkább a Jennifer Lopez és Salma Hayek neve által fémjelzett nőies, elegáns, ám visszafogott stílus veszi át. A divattervezők és a kereskedők örülnének a változásnak, mivel az új stílus nem csak a tinédzsereknek kedvezne, így a vásárlói kör kiszélesedését eredményezné.


Forrás: MTI

Britney Spears

A Femina című svéd női magazin szerint a jövőben megváltoznak a nőideálok: a  Britney Spears-féle tinédzserstílus helyett a nőies, vampos ízlésvilág tér vissza - az, amelyet hajdan a vörös hajú Rita Hayworth képviselt.

A Britney Spears és Christina Aguleira által fémjelzett öltözködés és a laza, fiatalos viselkedés egyes előrejelzések szerint kezd kimenni a divatból. Ebben az is szerepet játszik, hogy maguk a sztárok is kezdenek felnőni, bohókás tinédzser helyett nőként viselkedni vagy (mint Britney) a zenei sikerek helyett inkább magánéletük egy-egy momentumával (például egy átmulatott éjszaka után köttetett házassággal) igyekeznek felhívni magukra a figyelmet.

Jennifer Lopez és Salma Hayek - a mai latin dívák - népszerűsége is inkább az elegáns, nőies divatnak kedvez. Ezt bizonyítja Madonna újabb stílusváltása is: a dögös, kihívó szerető imidzsét az érett, gyermekkönyveket író, úgynevezett mintamama képe váltja fel. A megújulás legfrissebb klipjének látványvilágában is megmutatkozik: a szolid külsejű, egyszerű, lenge nyári ruhát viselő Madonna már szinte semmiben sem hasonlít a néhány hónappal ezelőtt még a színpadon Christina Aguilerával és Britney Spearsszel csókot váltó polgárpukkasztó popdíva-szerepére.

www.salmahayek.org

Salma Hayek

A magazin szerint a divattervezők és a kereskedők örülnek a változásnak, mert az új irányzat hívei nagyobb számban képviseltetik magukat a vásárlók körében. Ha nem is a nagyvilági stílusú, de a nőies ruhák sokkal több vevőnek adhatók el, mint a bizonyos kor fölött nevetségesen ható, a hasat csupaszon hagyó topok, rojtos szoknyák, szakadt aljú farmerek és a fekete nadrágos-matricás-pólós rockeröltözékek.

Rita Hayworthnek, a negyvenes évek gyönyörű, vörös hajzuhataggal büszkélkedő  filmszínésznőjének neve a mai fiatal generációnak már nem sokat  mond, a divat alakulására azonban a jelek szerint komoly hatással lehet. Filmjeit csak néha vetítik az egyes tévécsatornákon. Színészi képességei nem voltak jelentősek, ám a fekete hajú Jane Russell és a  szőke Marylin Monroe-hoz és Jayne Mansfieldhez hasonlóan ő is egy csapásra a kor szexszimbólumává vált.

(MTI)Küldje tovább ismerősének!

Írjon nekünk! Médiaajánlat Impresszum Adatvédelem!

Iratkozzon fel RSS-hírcsatornáinkra!

Az [origo] kiadója az Origo Zrt. © Minden jog fenntartvaIdőjárás

Hőmérséklet:
min: 5 , 10 °C
max: 12 , 17 °C

Változékony, hűvös idő
továbbFórum

Mit adsz a testemért cserébe?


TIPP


jegyfoglalás


popsztárok


képeslapküldés


LINKCENTRUM


szex


férfiaknak


nőknek


HETI TOPLISTA


Shakira


Angelina Jolie


Görög Zita


Most keresik a többiek!