ok.hu

Építészettől tárgykultúráig minden, ami szemnek ingere!A rovat hírei


"Tarány Tomit megviselte, hogy kiejtett minket" - a Rocktenors az X-Faktorról

Két magyar hely vezeti a világ száz legjobb bárjának listáját

"Álmodtam is a Sírhant művek szereplőivel" - Marina Salas, A bárka szereplője

Ha nem a panel nyer: kísérleti lakótelep Óbudán

"Egyszer sem jutott eszembe a 25 millió" - Ádám, az Éden Hotel stratégája
Gyorskeresés

Károly herceg Dianára ruházta át vagyonát
2004. július 26., hétfő, 11:12|Utolsó módosítás: 2004. július 26., hétfő, 11:57

A cikk betűmérete:kisebbnagyobb

"Válási megállapodásuk értelmében Károly herceg egész személyes vagyonát exfeleségére, Diana hercegnőre ruházta át" - nyilatkozta az angol lapoknak a trónörökös egykori pénzügyi tanácsadója.


Forrás: EPA
Diana hercegnő
Ajánlat
Legendák és hírek Lady Dianáról
A munka nem áll meg...
Alapítványi honlap, mely Diana hercegnő karitatív tevékénységének folytatását tűzte ki céljául.
Hivatalos, objektív beszámoló a tragikus balesetről
Diana részletes életrajza
Linktár
Linkek Diana hercegnőrőlA brit királyi család

Geoffrey Bignell, aki több mint egy évtizedig felelt Károly herceg pénzügyeiért, a napokban interjút adott az egyik legnagyobb angol konzervatív lapnak. Az egykori pénzügyi tanácsadó nem kevesebbet állított, mint hogy Károly hercegnek a válás után egész portfolióját készpénzre kellett váltania, hogy ki tudja fizetni Diana hercegnőt.

"Lady Di még az utolsó pennyt is elvette tőle" - emlékezett vissza Bignell, aki először hozott nyilvánosságra részleteket a Károly herceg és Diana hercegnő között született válási megállapodásról.

"Azt az utasítást kaptam, hogy mindent értékesítsek, az összes befektetést, mert Dianát készpénzben kellett kifizetni. Ez Károly herceget nyilvánvalóan nem tette túl boldoggá" - állította a trónörökös korábbi tanácsadója.

"Ezek után én is megszűntettem a munkaviszonyomat a herceggel, mert már nem volt miben tanácsot adnom neki: tulajdonképpen az egész személyes vagyonát elvesztette" - említette Bignell. "Lady Diana teljesen kifosztotta."

Az 1996 júliusában kimondott válást követően Károlynak mintegy 17,5 millió fontot (6,5 milliárd forintot) kellet kifizetnie készpénzben, ezen kívül pedig Diana még hozzájárulást kapott irodája fenntartásához is.

II. Erzsébet királynő azt is megengedte a hercegnőnek, hogy két fiával, Harry és William hercegekkel továbbra is a London belvárosában található király rezidenciában, a Kensington palotában lakjanak.

Diana 36 éves korában hunyt el egy párizsi autóbalesetben, melyben élettársa, a 42 éves Dodi Fayed is életét vesztette. A tragédia 1997 augusztusában történt, alig egy évvel azután, hogy a Károly herceggel kötött házasságát hivatalosan is érvénytelenítették.

A trónörökös szóvivője nem kívánt nyilatkozni a híresztelésekkel kapcsolatban, de azt megerősítette, hogy Bignell korábban valóban dolgozott a hercegnek. Károly tavalyi éves jövedelme - az egy hónappal ezelőtt nyilvánosságra hozott vagyonnyilatkozata alapján - 5,7 milliárd forintnak megfelelő összeg volt.

[origo]Küldje tovább ismerősének!

Írjon nekünk! Médiaajánlat Impresszum Adatvédelem!

Iratkozzon fel RSS-hírcsatornáinkra!

Az [origo] kiadója az Origo Zrt. © Minden jog fenntartvaIdőjárás

Hőmérséklet:
min: 5 , 10 °C
max: 12 , 17 °C

Változékony, hűvös idő
továbbFórum

Mit adsz a testemért cserébe?


TIPP


jegyfoglalás


popsztárok


képeslapküldés


LINKCENTRUM


szex


férfiaknak


nőknek


HETI TOPLISTA


Shakira


Angelina Jolie


Görög Zita


Most keresik a többiek!