ok.hu





Építészettől tárgykultúráig minden, ami szemnek ingere!



A rovat hírei


"Tarány Tomit megviselte, hogy kiejtett minket" - a Rocktenors az X-Faktorról

Két magyar hely vezeti a világ száz legjobb bárjának listáját

"Álmodtam is a Sírhant művek szereplőivel" - Marina Salas, A bárka szereplője

Ha nem a panel nyer: kísérleti lakótelep Óbudán

"Egyszer sem jutott eszembe a 25 millió" - Ádám, az Éden Hotel stratégája
Gyorskeresés









Hallgasd meg Eminem új albumát!
2004. november 11., csütörtök, 15:45|Utolsó módosítás: 2004. november 16., kedd, 16:54

A cikk betűmérete:kisebbnagyobb

A kiadó főnökei november elején ültek össze, hogy megbeszéljék, miképp hozzák előre a lemez hivatalos megjelenésének dátumát. Hivatalosan sikerült is november tizenkettőre módosítani a dátumot, Magyarországon azonban csak 16-án, kedden kerül a boltokba. Nálunk még aznap déltől meg is hallgathatod.


Forrás: Red Dot

Szórakozik velünk?

Mit keres az [origo]Szórakozás rovatában?


Nyilvánítson véleményt, Önnek is jobb lesz!

Ajánlat
A hivatalos honlap
Klip: Mosh (Real Player)
Klip: Mosh (WM Player)
[origo play]

01. Curtains Up

02. Evil Deeds

03. Never Enough

04. Yellow Brick Road

05. Like Toy Soldiers

06. Mosh

07. Puke

08. My 1st Single

09. Paul (skit)

10. Rain Man

11. Big Weenie

12. Em Calls Paul (skit)

13. Just Lose It

14. Ass Like That

15. Spend Some Time

16. Mockingbird

17. Crazy In Love

18. One Shot 2 Shot

19. Final Thought (skit)

20. Encore

A teljes album egyben

Eminem hallhatóan egyre nehezebben viseli a sztársággal járó következményeket, az Encore legalábbis rengeteg olyan kiszólást tartalmaz, mely arról tanúskodik, hogy ha lassan is, de savanyodik a szőlő. Persze az Eminem-jelenségnek a kezdetektől fogva elengedhetetlen része, hogy az egyre fiatalabb rajongótábort megismertesse egy feketék között fehéren felnőtt, magára hagyott fiú ajtó nélküli gyerekszobájával (vajon milyen szándék hív életre egy 8 mérföld-höz hasonló filmet?), ebbe a fejlődéstörténetbe tehát tökéletesen beillik az Encore. Ugyanakkor hiányoznak róla az olyan slágerek, melyek szükséghelyzetben a slágerlistákat is megmásszák, hiányzik róla a Slim Shady könnyedsége, a Marshall Mothers dallamossága, az Eminem Show szarkazmusa, és Dr Dre hangja úgy általában (már csak producerként adta a nevét a lemezhez). Helyette van elkeseredettség, életuntság, borús rosszindulat, sőt egy szám erejéig még Jay-Z fúrása is felfért a lemezre.

Persze a leghíresebb fehér rapper meglehetősen eseménydús évet tudhat maga mögött, talán ezért a határozottan rosszkedvű lemez. Két évvel a négymillió példányban fogyott Devil's Night című debütáló album után idén májusban megjelent a detroiti D12 új albuma D12 World címmel. Az album hat országban - így az Egyesült Államokban, Kanadában, Nagy-Britanniában és Japánban - az első helyen debütált, és további tíz országban már a megjelenésének első hetében a Top 5-be került.

Nyáron saját hiphop rádiója beindításán dolgozott, majd szivárogni kezdtek hírek az új lemezről: az Encore a 2002-ben megjelent The Eminem Show-t követi, mely elérte a lemezkiadásban csekélynek nemigen mondható 19 milliós példányszámot.

Idén szeptember derekán azzal sokkolta a konzervatív lakosságot, hogy pucéran mászkált egy forgatáson. Akkor az új CD az első videója készült: a klip kedvéért levetkőzött meztelenre, és férfiasságát mindössze egy ügyesen elhelyezett zokni takarta. Az ötlet ugye nem új, hiszen a Red Hot Chili Peppers karrierje kezdetén is sokszor mutatkozott ebben a felettébb hiányos "ruházatban". Eminem azonban komolyan készült a sztriptízre, előtte teljesen legyantáztatta magát, és az egyik operatőr szerint egy cseppet sem volt zavarban.

A közelmúltban az egykori popkirály haragudott meg rá, ugyanis Michael Jackson közismert gyermekmolesztálási botránya Eminem lett új videóklipjének egyik témája, valamint a több plasztikai műtéten átesett sztár külsején is viccelődni próbált a rapper. A Jackson peodfíl viselkedéséről szóló bizonyítatlan történetek mellett Eminem felidézi a Pepsi egyik 1984-es reklámforgatását, amikor véletlenül meggyulladt az énekes frizurája, valamint azt is, hogy a túl sok kozmetikai operáció miatt az énekes elvesztette az orrát. A Jackónak maszkírozott Eminem a Just Lose It című dal videójában kisfiúkkal ugrándozik egy ágyon, és azt énekli, "gyertek, gyerekek a kuckómba", a popsztár életének további eseményeire utalva pedig leesik az orra, valamint lángra kap a haja.

Eminem persze politizált is. "Bush határozottan nem az én spanom" - közölte pár héttel a választások előtt a Rolling Stone magazinnak adott egyik nyilatkozatában. Nem győzte meg őt a másik oldal sem: "Kerry mondott olyan dolgokat, melyek felkeltették a figyelmem, volt néhány kijelentése, ami tetszett - de nem tudom. Bármi is lesz a döntésem, Bush-t szívesen látnám az irodája falain kívül" - közölte.

Forrás: Red Dot

A Mosh című klipet látogatóink is láthatták, ebben a dalban Eminem növekvő anarchiáról, bin Ladenról, Bushról, halottakról rappel, erősen antimilitarista hangnemben. Kery úgy nyilatkozott a dalról, hogy a legharagosabb, legkeményebb Bush-ellenes szerzemény, amit ő valaha is hallott. A klip még régi riválisának, Mobynak is tetszett: "Mint tudják, Eminemmel sok bajom volt a múlban, voltak vitáink. De ez a videó a legjobb, amit idén láttam. Elképesztő a dal, de még ennél is csodásabb a klip. Nézzék meg!" - javasolta Moby.

Eminem politikai megnyilvánulásai bizonyára hoztak pár szavazatot a demokratáknak, ám így sem tudták elkerülni a vereséget, így Eminem további négy évig szidhatja Bush-t.

[origo]



Küldje tovább ismerősének!

Írjon nekünk! Médiaajánlat Impresszum Adatvédelem!

Iratkozzon fel RSS-hírcsatornáinkra!

Az [origo] kiadója az Origo Zrt. © Minden jog fenntartva



Időjárás

Hőmérséklet:
min: 5 , 10 °C
max: 12 , 17 °C

Változékony, hűvös idő
tovább



Fórum

Mit adsz a testemért cserébe?


TIPP


jegyfoglalás


popsztárok


képeslapküldés


LINKCENTRUM


szex


férfiaknak


nőknek


HETI TOPLISTA


Shakira


Angelina Jolie


Görög Zita


Most keresik a többiek!