Kill Bill

október 15.

MOM Park mozi

filmes magazinok


filmművészet


színészek


filmforgalmazás


mozik


filmrendezők


anime

Ölje meg Billt az [origo] filmklub segítségével!
2003. szeptember 25., csütörtök, 16:44|Utolsó módosítás: 2003. október 8., szerda, 15:54


A cikk betűmérete:kisebbnagyobb

Mr. Blond, Winston Wolf, Vincent Vega, Mrs. Mia Wallace, Ordell és Butch Coolidge. Ők mind-mind Quentin Tarantino "gyermekei". A kult-alkotások és a tévésorozatok előtt tisztelgő filmest, bár csupán öt nagy filmet jegyez rendezőként, mégis valóságos legendaként emlegetik. Legújabb alkotása a parádés szereplőgárdával leforgatott Kill Bill, amelyet Ön is megtekinthet premier előtt az [origo] filmklub október 15-i vetítésén.Bár sokan nem szimpatizálnak Tarantinóval, az iránta tanúsított fokozott médiaérdeklődés miatt, valamint azért, mert legújabb filmjére csaknem hat évet kellett várni, rendezői kvalitásaihoz aligha férhet kétség. Legismertebb műve, az 1994-es Ponyvaregény Arany Pálma-díjat nyert Cannes-ban, valamint a legjobb forgatókönyv Oscar-díját az Egyesült Államokban. Ezenkívül pedig egyike a kilencvenes évek meghatározó filmalkotásainak, szereplői s jelenetei vitathatatlan klasszikusokká váltak az elmúlt kilenc esztendő során.

A film hivatalos magyar nyelvű honlapja

A Kill Bill-lel Tarantino megmarad a pörgős akciófilm zsánerénél, ám alkotása korántsem egyszerű hollywoodi "lövöldözős" B film. Az Uma Thurman főszereplésével forgatott moziban olyan nevek tűnnek fel, mint a 70-es évek amerikai sikersorozatának, a Kung-fu-nak a főszereplője, David Carradine - akinek legendás szerepe már a Ponyvaregény-ben is szóba kerül - Michael Madsen, aki Vincent Vega testvérét, Vic Vegát játszotta a Kutyaszorító-ban, a szupersztár státus felé rendületlenül menetelő Lucy Liu, illetve Daryl Hannah és Vivica A. Fox, akire Afüggetlenség napjá-ból emlékezhetne mint Will Smith sztriptíz-táncosnőként tevékenykedő feleségére.

A film alaptörténete - amely számtalan látványos akciójelenetre és garantáltan ennyi, tarantinói klasszikus beszólásra ad majd alkalmat - Uma Thurman körül forog, akinek az esküvője vérfürdőbe torkollik néhány elégedetlen régi "munkatársa" miatt. A főhősnő élete komoly veszélybe kerül, s szó szerint pengeélen kell táncolnia, ha meg akarja úszni épségben. Tarantino nem hazudtolja meg magát, számtalan hommage-t, filmes tisztelgést rejt a film, amelyet még a legfelkészültebb filmrajongók számára is üdítő élmény lesz felfedezni. A legnyilvánvalóbb kétségtelenül Thurman sárga motorosruhája, amely minden bizonnyal Bruce Lee hasonló öltözetére utal. Azonban ennyiben nem merül ki a rendezőfenomén tehetsége, s, hogy miket rejt még Tarantino tarsolya, Ön is megtudhatja, ha együtt játszik velünk, s válaszol az alábbi kérdésekre.

Mi volt Mr. Fehér polgári neve Tarantino első filmjében?
Larry
Harry
Gerry

Milyen járművel közlekedett Zed a Ponyvaregény-ben?
Sportmotorral
Chopperrel
Busszal

A Jackie Brown-on kívül melyik filmben játszotta még Michael Keaton a lassú észjárású vámtiszt, Ray Nicolette szerepét?
Gyilkos donor
Szóljatok a köpcösnek!
Mint a kámfor

Neved:
E-mail címed:
Korod:
Nemed:
Város:
Elküld

Jól gondolja meg a válaszokat, ám vigyázzon! Ha túl sokat tud, könyörtelen zsoldosok csapata nyomoz majd Ön után, hogy elhurcolja Önt az [origo] filmklubba, ahol végig kell néznie, ahogyan Uma Thurman kíméletet nem ismerve lesújt borotvaéles kardjával.

Szüksége lesz minden tudására, ugyanis csak 130 szerencsés tudhatja meg premier előtt, mi lesz Bill sorsa. Az előadásra jegyet vásásrolni nem lehet, csak a kiválaszotttak lehetnek ott az október 15-én 20 órakor kezdődő vetítésen.

A játék egyfordulós, ideje: 2003. szeptember 29. - 2003. október 12. A sorsolásra 2003. október 13-án kerül sor. A játékban az Axelero Rt. munkatársai nem vehetnek részt. Amennyiben kérdés merült volna fel Önben a játékkal kapcsolatban, azt itt felteheti.

A megadott adatokat az Axelero Rt. harmadik fél számára nem szolgáltatja ki, és betartja a Személyes Adatok Kezelésére vonatkozó törvényi előírásokat. Az Axelero Rt. adatvédelmi nyilatkozatát itt olvashatja el.

[origo]


Küldje tovább ismerősének!


Írjon nekünk! Médiaajánlat Impresszum

Az [origo] kiadója az Axelero Rt. © Minden jog fenntartva Adatvédelem


Válaszolj egy kérdésre és nyerj meghívást a zártkörű vetítésre!Képek a vetítésről

Írj filmkritikát kedvelt vagy utált filmjeidről! A legjobban vagy legrosszabbul sikerült műveket itt közöljük.

Szeretni való bénák
dr. Igó egy bájos olasz nyelvtanfolyamra ült be.

Interpretáció
dr. Igó álkritikája egy álfilmről.

Ölni rossz
dr. Igó, puska, sültkrumpli