ok.huSzórakozás Könyv


Építészettől tárgykultúráig minden, ami szemnek ingere!A rovat hírei


"Tarány Tomit megviselte, hogy kiejtett minket" - a Rocktenors az X-Faktorról

Két magyar hely vezeti a világ száz legjobb bárjának listáját

"Álmodtam is a Sírhant művek szereplőivel" - Marina Salas, A bárka szereplője

Ha nem a panel nyer: kísérleti lakótelep Óbudán

"Egyszer sem jutott eszembe a 25 millió" - Ádám, az Éden Hotel stratégája
Gyorskeresés


Újabb pokoli történet: Uhrin Benedek a rádióban
2001. október 29., hétfő, 17:23|Utolsó módosítás: 2001. október 29., hétfő, 20:35

A cikk betűmérete:kisebbnagyobb

Vujity Tvrtko új könyvében, az Újabb pokoli történetekben a tévés riportsorozatával ellentétben magáról is vall: szerelméről és a hidegleléséről egyaránt. Ez utóbbi olyankor jön rá, amikor Etiópiában rátüsszent egy leprás, vagy amikor Budapesten, egy óvatlan pillanatban meghallja Uhrin Benedek számát a rádióban.

Tvrtko (balra) Huggies-szal, a hollywoodi sztárral a könyv borítóján

Az újabb pokoli történetek nagyrészt a tv2-n futó riport sorozat történetei. "A könyvet úgy írtam, mint Bridget Jones a naplóját, nem lövöm le a filmem poénjait vele, inkább erősítem azokat"- mondta Vujity Tvrtko a könyvét bemutató sajtótájékoztatón.

"Mindig zavarban vagyok, amikor mikrofon van nálam!"- kezdés után a szerző azt is elmondta, hogy a Pokoli történetek című könyvének sikere, vagyis a több, mint 100 ezer olvasó miatt írta meg a folytatást. "Ez jobb!" - mondta rövid jellemzésként a második kötetéről. 

Az Újabb pokoli történetekben az is benne van, ami az tv2-n futó objektív riportműsorból a műfaji korlátok miatt kimaradt. Nem szerepelhetett például a szerelmük története feleségével, a válogatott kosárlabdázónővel, Zsolnai Gyöngyivel, valamint az sem, hogy a forgatások alatt Tvrtkot mitől rázta ki a hideg. A világ legnagyobb lepratelepéről szóló - november 5-én, 20.30-kor látható- epizód forgatásán például világgá futott, amikor rátüsszentett egy leprás. A másik hátborzongató eset Magyarországon történt a szerzővel: Uhrin Benedek hangja szólalt meg a rádióban. Tvrtko Uhrinnal kapcsolatban csak a könyvében közöl olyan szubjektív mondatokat, mint hogy "Benedek egy szörnyeteg lett", és azt is itt árulja el, hogy magát hibáztatja azért, hogy a régen még "vidám kertész bácsival" ez történt, hiszen, mint írja, ő segítette az országos hírnévhez az énekest.

A könyvében szerepelnek olyan riportalanyok is, akik a tévés sorozatában nem, mint például Hubert Wells (Willhubert Géza) kétszeres Oscar-díjas, nyugdíjas hollywoodi állatszínész idomár. A Suttogó című fejezetben a Lassie, a Babe, a Dr Doolittle idomárja  a kiöregedett állatszínészek rossz sorsáról mesélt. Szegény Babe-bel, vagyis Babe-ekkel - hiszen tíz kismalacról van szó-, a film rendezője, Chris Noonan annyiszor megismételtette a jeleneteket, hogy a napon lesült hátukat a sminkeseknek kellett púderezni,

Plüsstigriseket szurkált halálra az arénában a Gladiátor

a forgatás után pedig mind a tíz malacszínészt megették. Babe-ék, a világhírű kismalacok evése közben a fogyasztókat nem érdekelte, hogy a malacsültek tanulékonysága a delfinekével vetekedett. A többmilliárdos költségvetésű Gladiátorban viszont jól bántak Wells idomított tigriseivel, Russel Crowe is csak plüsstigriseket szúrkált halálra az arénában. Ez Wells szerint nem rontja a film  élvezhetőségét annyira, mint a római kori szekéren felejtett, a filmben is látható gázpalack, vagy az angol változatban máig hallható mondat: "Most van vége a jelenetnek!".Korábban:
Kutyák és macskák (hollywoodi állatsztárok)- A hét fimbemutatói

Uhrin Benedek részegeskedik a Szerelem utolsó vérigben

Zámbó Jimmy a legidegesítőbb magyar énekes

A Társalgó vendége szeptember 11-én: Uhrin Benedek

Ajánlat:
Vujity Tvrtko honlapja


Gőzsy Katalin

[origo]

[origo]Küldje tovább ismerősének!

Írjon nekünk! Médiaajánlat Impresszum Adatvédelem!

Iratkozzon fel RSS-hírcsatornáinkra!

Az [origo] kiadója az Origo Zrt. © Minden jog fenntartvaIdőjárás

Hőmérséklet:
min: 5 , 10 °C
max: 12 , 17 °C

Változékony, hűvös idő
továbbFórum

BESZÉLŐ KÉPEK - csak úgy...Neked, Nekem, Mindenkinek!
Teázóknak való... :)
SNE
illatok oldala
A csönd oldala


TIPP


Harry Potter


könyvvásárlás


A Nagy Könyv - Top12


LINKCENTRUM


szex


férfiaknak


nőknek


HETI TOPLISTA


Shakira


Angelina Jolie


Görög Zita


Most keresik a többiek!