ok.huSzórakozás Könyv


Építészettől tárgykultúráig minden, ami szemnek ingere!A rovat hírei


"Tarány Tomit megviselte, hogy kiejtett minket" - a Rocktenors az X-Faktorról

Két magyar hely vezeti a világ száz legjobb bárjának listáját

"Álmodtam is a Sírhant művek szereplőivel" - Marina Salas, A bárka szereplője

Ha nem a panel nyer: kísérleti lakótelep Óbudán

"Egyszer sem jutott eszembe a 25 millió" - Ádám, az Éden Hotel stratégája
Gyorskeresés


Ponyvaregények
2002. április 19., péntek, 11:07|Utolsó módosítás: 2002. április 19., péntek, 15:25

A cikk betűmérete:kisebbnagyobb

Szerelem, bűn, egzotikus tájak, nagyhatalmi összeesküvés, színes borítók. Az elmúlt néhány hét bőséges ponyvaterméséből ajánlunk négy regényt. Lekicsinyelhetjük a lektűrirodalmat, de kár tagadni, hogy magával ragadja azokat is, akik egyébként fanyalognak.

Fotó: FókuszOnlineMióta leszakadt az Antarktiszról egy Ciprus nagyságú darab (2002. március 19.), nem is olyan vicces a Lángoló jég című regény kiindulópontja. Az Antarktisz jégtakaróján nukleáris robbantások következtében leválik egy 3000 láb vastag jégtábladarab. Ez egy olyan árhullám elindulását idézi elő, amely óránként 800 km-es sebességgel haladva indul Hawaii, Japán és az USA nyugati partjai felé, s amely félő, hogy elsöpri az összes óceánparti települést. Ezt követően egy légköri atomrobbantás megbénítja a déli félteke fölött keringő összes távközlési és kémműholdat. Így az atlantiszi kutatóállomás túlélőinek nincs lehetőségük rádiókapcsolatba lépni senkivel, hogy tudassák a világgal a fenyegető katasztrófát. Az összeesküvés mögött a Pentagon és Kína áll (nagy meglepetésre nem a szlovén hadügyminisztérium és a mozambiki kormány). Judith Reeves - Garfield Stevens: Lángoló jég - megrendelhető itt.

Fotó: FókuszOnlineEgzotikus tájon játszódik Eliot Pattison regénye, a Tibeti démon. Ez krimi: gyilkosság és nyomozás, de a tét nem csak a bűnüldözési statisztika javítása, hanem a tibeti nép szabadsága is (a tibetiek elnyomásának mozzanatát a valóságból merítette a szerző). A főhös egy nyomozó, aki tibeti szerzetesekkel együtt sínylődik egy büntetőtáborban. Ő nyomoz a tábor területén történt gyilkosságban, és ha rövid időn belül nem jár sikerrel, rabtársait éri megtorlás. A férfi kénytelen engedni a zsarolásnak, hogy megmentse buddhista barátai életét. Eliot Pattison: A tibeti démon - megrendelhető itt.

Szintén világméretű összesküvés az alapja Steve Alten regényének, amely Erich von Daeniken vitatható tudományos értékű, de tényirodalomnak szánt ufókönyveire épít. A Harc az életért főhősének apja egy régészprofesszor, aki felfedezi, hogy Stonehenge, az inka és azték emlékek, a Nazca-vonalak összefüggenek, és a világ pusztulásának üzenetét hordozzák. A főhös és szerelme ezt a pusztulást próbálják megakadályozni. Állítólag világsiker. Steve Alten: Harc az életért - megrendelhető itt.

Fotó: FókuszOnlineA sok kaland után jöjjön egy kis vegytiszta romantika. A Porcelán menyasszony című regény ugyan a XIX. századi Kínában játszódik és kitér a Kelet és a Nyugat kulturális hagyományai közötti feszültségre, alapvetően mégiscsak szerelmi történet. A műfaj minden követelményének megfelel. Mary Jo Putney: Porcelán menyasszony - megrendelhető itt.

 

 

Fórum:

Merre vagytok jó könyvek?
 

[origo]Küldje tovább ismerősének!

Írjon nekünk! Médiaajánlat Impresszum Adatvédelem!

Iratkozzon fel RSS-hírcsatornáinkra!

Az [origo] kiadója az Origo Zrt. © Minden jog fenntartvaIdőjárás

Hőmérséklet:
min: 5 , 10 °C
max: 12 , 17 °C

Változékony, hűvös idő
továbbFórum

BESZÉLŐ KÉPEK - csak úgy...Neked, Nekem, Mindenkinek!
Teázóknak való... :)
SNE
illatok oldala
A csönd oldala


TIPP


Harry Potter


könyvvásárlás


A Nagy Könyv - Top12


LINKCENTRUM


szex


férfiaknak


nőknek


HETI TOPLISTA


Shakira


Angelina Jolie


Görög Zita


Most keresik a többiek!