ok.huSzórakozás Könyv


Építészettől tárgykultúráig minden, ami szemnek ingere!A rovat hírei


"Tarány Tomit megviselte, hogy kiejtett minket" - a Rocktenors az X-Faktorról

Két magyar hely vezeti a világ száz legjobb bárjának listáját

"Álmodtam is a Sírhant művek szereplőivel" - Marina Salas, A bárka szereplője

Ha nem a panel nyer: kísérleti lakótelep Óbudán

"Egyszer sem jutott eszembe a 25 millió" - Ádám, az Éden Hotel stratégája
Gyorskeresés


Updike és Márai voltak a könyvhét slágerei
2002. június 11., kedd, 8:04

A cikk betűmérete:kisebbnagyobb

Az idei könyvhéten a jobboldali közéleti irodalom, az antológiák, Márai, a világirodalomból pedig Updike fogyott a legjobban. A legtöbb kiadó az esős idő dacára a tavalyiakhoz képest sokkal jobb eladási adatokról számolt be.


A Fókusz Könyváruháznál az idén jobb eredmények születtek mint tavaly. A két Esterházy-kötet, a Moldova- és a Závada-könyv volt a legsikeresebb, valamint Paulo Coelho regénye, Az alkimista. A kifejezetten a könyvhétre kiadott könyvek közül azok voltak sikeresek, melyeknek a dedikációja is jól sikerült. Ilyen Vámos Miklóstól az Öt Kis Regény. Népszerű volt Veér András Kenya-Tanzánia című útikönyve, Andrew Faludi kötete, Updike-tól a Majd ha fagy, Debreczeni József Orbán-könyve és Romsics Ignác Mítoszok, legendák című összeállítása. Az antológiák idén is sikeresek voltak, a Szép versek, a Körkép és a Könyvember című művek szépen fogytak. A Márai-kultusz folytatódik, az egy kötetben kiadott két kisregény, a Bébi, vagy az első szerelem és A nővér igen kelendő volt. Mérsékeltebb volt a sikere Kepes András kortárs fiatal szerzőket bemutató könyvének, a Könyv-jelzőnek.

A Libri listáját Debreczeni József: Orbán Viktor című könyve vezeti, ám Esterházy Péter: Javított kiadás című kötete is sikeres volt. Nemkülönben Vámos és Márai könyvei. A Magvető forgalma a tavalyinál valamivel nagyobb volt. Kiemelt érdeklődés a következő műveket övezte: Esterházy Péter: Javított Kiadás, Závada Pál: Milota, Rakovszky Zsuzsa: A kígyó árnyéka, Orbán Ottó: Ostromgyűrűben és Nádasdy Ádám: A rend, amit csinálok. Az Év Kiadójától, az Ulpius Háztól úgy értesültünk, leginkább Chaim Potok új regényét, Salamon Pál Sorsolvasóját és Kertész Péter A Komlós című kötetét vitték. Az Osiris a tavalyi forgalom kétszeresét produkálta. Több ezer fogyott a Debreczeni-könyvből, ezt követte Lázár Ervin mesekönyve és Hankiss Elemér Új diagnózisok című munkája. A negyedik a Romsics-könyv, az ötödik pedig Tarkovszkij Naplója.

Az Európa Kiadónál Updike, Auster, Bergman, Susan Sontag és Mrokzek voltak a legsikeresebb szerzők. A Püski standján a legkelendőbb Németh László önéletrajzi írása volt, de sok példány elkelt Gazda József: Az istennel még magyarul beszélgetünk című könyvéből is. Kocsis István Széchenyiről szóló írása, A magyarságtudat regénye iránt ugyancsak nagy volt az érdeklődés. A Helikon standján a Márai-könyvek voltak a legkelendőbbek.

(Magyar Hirlap)Küldje tovább ismerősének!

Írjon nekünk! Médiaajánlat Impresszum Adatvédelem!

Iratkozzon fel RSS-hírcsatornáinkra!

Az [origo] kiadója az Origo Zrt. © Minden jog fenntartvaIdőjárás

Hőmérséklet:
min: 5 , 10 °C
max: 12 , 17 °C

Változékony, hűvös idő
továbbFórum

BESZÉLŐ KÉPEK - csak úgy...Neked, Nekem, Mindenkinek!
Teázóknak való... :)
SNE
illatok oldala
A csönd oldala


TIPP


Harry Potter


könyvvásárlás


A Nagy Könyv - Top12


LINKCENTRUM


szex


férfiaknak


nőknek


HETI TOPLISTA


Shakira


Angelina Jolie


Görög Zita


Most keresik a többiek!