ok.huSzórakozás Könyv


Építészettől tárgykultúráig minden, ami szemnek ingere!A rovat hírei


"Tarány Tomit megviselte, hogy kiejtett minket" - a Rocktenors az X-Faktorról

Két magyar hely vezeti a világ száz legjobb bárjának listáját

"Álmodtam is a Sírhant művek szereplőivel" - Marina Salas, A bárka szereplője

Ha nem a panel nyer: kísérleti lakótelep Óbudán

"Egyszer sem jutott eszembe a 25 millió" - Ádám, az Éden Hotel stratégája
Gyorskeresés


Megjelent az ötödik Harry Potter-kötet
2003. június 21., szombat, 18:42|Utolsó módosítás: 2003. december 18., csütörtök, 18:04

A cikk betűmérete:kisebbnagyobb

Június 21-én, pontban éjfélkor jelent meg a Harry Potter-sorozat ötödik kötete, a Harry Potter és a Főnix Rendje. Az eddigi legterjedelmesebb, mintegy 766 oldalas kötet - amelyre nem kevesebb, mint három évet kellett várnia a pápaszemes kisfiú rajongóinak - már megjelenése előtt is hatalmas vihart kavart.


Forrás: Hölgyfórum
Ajánlat
A Harry Potter-kötetek honlapja
A Harry Potter-filmek honlapja
Linktár
Harry Potter linkek
Fórum
Harry Potter - csak rajongóknak!
Harry Potter avagy a Viták Kamrája

Június 21-én, pontban éjfélkor jelent meg a Harry Potter-sorozat ötödik kötete, a  Harry Potter és a Főnix Rendje.

J K Rowling, a Harry Potter-könyvek szerzője már a könyv megjelenése előtt utalt arra, hogy történetének egyik népszerű szereplője életét veszti az ifjú varázslótanonc legújabb kalandjai során, ugyanakkor hozzátette: "A kiadott példányszámot tekintve, és azt, milyen sokan dolgoztak azon, hogy a könyv a boltokba kerüljön szerte a világon, azt gondolom, szinte csodával határos, hogy szinte semmi sem szivárgott ki a történettel kapcsolatosan."

Az eddigi legterjedelmesebb, mintegy 766 oldalas kötet - amelyre nem kevesebb, mint három évet kellett várnia a pápaszemes kisfiú rajongóinak - már megjelenése előtt is hatalmas vihart kavart. Előbb a Suffolki Clays Ltd nyomda egy alkalmazottját, és három helyi férfit vádolt a rendőrség azzal, hogy ellopta és terjesztette a regény kefelenyomatát, minekután annak két példányát egy útszéli mezőn találta egy 40 éves férfi, aki épp hazafelé tartott a munkából, majd egy Merseyside nevű városka került a középpontba, ahol lába kelt a mintegy 7680 odaszállított Harry Potter-kötetnek, még mielőtt a helyi könyvesboltokba kerülhettek volna.

A Harry Potter és a Főnix Rendje megjelenését Új- Zélandon hangos felolvasással ünnepelték, amely során kísérletet tettek a leghosszabb gyermekkönyv-felolvasás rekordjának megdöntésére. A 27 órán, azaz több mint egy teljes napon át tartó eseményen többek között a szigetország miniszterelnöke, Helen Clark tolmácsolásában hallgathatták a rajongók Harry Potter történetét.

A dél-afrikai Johannesburg városában 500 gyerek és felnőtt állt sorban a könyvesbolt előtt, hogy az elsők között kaparinthassa meg a kötet egy-egy példányát. Az ausztrália nyugati, sivatagos részén élő olvasók közel 4 órás autóutat tettek meg, hogy éjfélre a hozzájuk legközelebb eső könyvesboltba érjenek, míg mások a külön ebből az alkalomból indított Hogwarts Expressen utaztak a helyszínre.

A hatalmas sikerű sorozat utolsó kötetéből mintegy 13 millió példány készült, és már megjelenése előtt bestsellerré vált. A tehetséggel és szerencsével egyaránt megáldott brit írónő az előzetes számítások szerint nem kevesebb mint 30 millió fontra tesz majd szert az ötödik kötet megjelenését követően. Az előző négy kötet 55 nyelven, összesen 200 millió példányban kelt el a világ mintegy 200 országában.

[origo]Küldje tovább ismerősének!

Írjon nekünk! Médiaajánlat Impresszum Adatvédelem!

Iratkozzon fel RSS-hírcsatornáinkra!

Az [origo] kiadója az Origo Zrt. © Minden jog fenntartvaIdőjárás

Hőmérséklet:
min: 5 , 10 °C
max: 12 , 17 °C

Változékony, hűvös idő
továbbFórum

BESZÉLŐ KÉPEK - csak úgy...Neked, Nekem, Mindenkinek!
Teázóknak való... :)
SNE
illatok oldala
A csönd oldala


TIPP


Harry Potter


könyvvásárlás


A Nagy Könyv - Top12


LINKCENTRUM


szex


férfiaknak


nőknek


HETI TOPLISTA


Shakira


Angelina Jolie


Görög Zita


Most keresik a többiek!