ok.huSzórakozás Könyv


Építészettől tárgykultúráig minden, ami szemnek ingere!A rovat hírei


"Tarány Tomit megviselte, hogy kiejtett minket" - a Rocktenors az X-Faktorról

Két magyar hely vezeti a világ száz legjobb bárjának listáját

"Álmodtam is a Sírhant művek szereplőivel" - Marina Salas, A bárka szereplője

Ha nem a panel nyer: kísérleti lakótelep Óbudán

"Egyszer sem jutott eszembe a 25 millió" - Ádám, az Éden Hotel stratégája
Gyorskeresés


Újabb produkció a Szex és New York szerzőjétől
2003. augusztus 22., péntek, 15:12|Utolsó módosítás: 2003. augusztus 26., kedd, 14:04

A cikk betűmérete:kisebbnagyobb

A szex nem sokat számít manapság - állítja Candace Bushnell, az HBO népszerű sorozata, a Szex és New York ihletője. Hamarosan megjelenő, Trading Up című könyvének főszereplője csődöt mond a férfiaknál szexuális vonzerejével. 


Forrás: HBO

A Carrie Bradshow-t alakító Sarah Jessica Parker

Candace Bushnell szerint a szex nem sokat számít manapság. A szerzőnő, akinek az 1994-ben, a New York Observer elnevezésű lap hasábjain megjelentetett publicisztikái képezték az HBO népszerű tévésorozatának, a Szex és New Yorknak alapját, nemrégiben elkészült regényében még reménytelenebb és sötétebb képest fest a nagyvárosi szingli lét perspektíváit illetően.

A Trading Up című regény főhőse, pontosabban antihőse, Janey Wilcox modell, egy neves amerikai fehérneműlánc, a Victoria's Secret reklámarca. "Janeynek, aki karrierje érdekében számos férfival és nővel keveredik futó kalandba, eleinte szent meggyőződése, hogy szexuális vonzerejével sakkban tarthatja a férfiakat, és nyilvánvalóan örömét leli a felismerésben. A dolog akkor kezd igazán érdekessé válni, amikor Janey rájön: a szexualitásnak, a nő szexuális vonzerejének már nincs akkora hatalma a férfiak felett, mint egykoron. Bár bizonyos helyzetekben kétségkívül elérhetjük vele a célunkat, én magam is úgy gondolom, hogy a szexnek már nincs akkora jelentősége, az efféle kalandok szinte mindennapossá váltak a férfiak számára" - nyilatkozta Bushnell.

A szerzőnő vélekedése szerint a fentiek ellenére a mai modern társadalomban sokkal könnyebb helyzetben vannak a nők, már ami szakmai előrejutásukat, karrierjük építését illeti. Ez azonban más kvalitásokat követel meg az ambiciózus hölgyektől, úgymint: kitartás, szorgalom, eltökéltség, talpraesettség és végül, de nem utolsósorban női szolidaritás.

"Manapság mindenre fel kell készülnünk, és ezt be kell látnunk végre. Semmi sincs úgy, mint régen. A kapcsolatok, a szerelmek nem időtállóak, bármelyik pillanatban véget érhetnek. Azt vallom, hogy a nők közötti összetartás még sosem bírt akkora jelentőséggel, mint most. Ez szintén nagyon fontos momentum Janey karakterét illetően. Janeynek nincsenek nőbarátai" - fejtette ki a 44 éves szerzőnő, akinek előző (a Szex és New York egyik főszereplője, Carrie Bradshaw tulajdonképpen az írónő alteregója) és most megjelenő írását is saját, személyes tapasztalatai ihlették.

Az ABC and Touchstone Television már jelezte, hogy megvásárolná a Trading Up megfilmesítési jogait. A két, a Disney filmstúdióhoz tartozó tévétársaság reményei szerint a Janeyről szóló heti tévésorozat lesz a 2004-es év nagy dobása.

[origo]Küldje tovább ismerősének!

Írjon nekünk! Médiaajánlat Impresszum Adatvédelem!

Iratkozzon fel RSS-hírcsatornáinkra!

Az [origo] kiadója az Origo Zrt. © Minden jog fenntartvaIdőjárás

Hőmérséklet:
min: 5 , 10 °C
max: 12 , 17 °C

Változékony, hűvös idő
továbbFórum

BESZÉLŐ KÉPEK - csak úgy...Neked, Nekem, Mindenkinek!
Teázóknak való... :)
SNE
illatok oldala
A csönd oldala


TIPP


Harry Potter


könyvvásárlás


A Nagy Könyv - Top12


LINKCENTRUM


szex


férfiaknak


nőknek


HETI TOPLISTA


Shakira


Angelina Jolie


Görög Zita


Most keresik a többiek!