ok.huSzórakozás Könyv


Építészettől tárgykultúráig minden, ami szemnek ingere!A rovat hírei


"Tarány Tomit megviselte, hogy kiejtett minket" - a Rocktenors az X-Faktorról

Két magyar hely vezeti a világ száz legjobb bárjának listáját

"Álmodtam is a Sírhant művek szereplőivel" - Marina Salas, A bárka szereplője

Ha nem a panel nyer: kísérleti lakótelep Óbudán

"Egyszer sem jutott eszembe a 25 millió" - Ádám, az Éden Hotel stratégája
Gyorskeresés


Német vendégek az idei könyvfesztiválon
2004. február 25., szerda, 14:15|Utolsó módosítás: 2004. február 25., szerda, 17:32

A cikk betűmérete:kisebbnagyobb

Az április végén megrendezésre kerülő Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál díszvendége ezúttal Németország lesz. A négy napig tartó rendezvénysorozat keretében mintegy 220 irodalmi, kulturális és szakmai program várja a látogatókat. Nádas Péter, Konrád György, Esterházy Péter, Kertész Imre, Ingo Schulze, Herta Müller és Günter Grass mellett olyan fiatal tehetségek is ellátogatnak a fesztiválra, mint Inka Parei, az 1999-ben megjelent Az árnyékbokszoló című regény szerzője, Paul Maar gyermekkönyvíró vagy az elsőkönyves Teslár Ákos.


Forrás: MTI
Ajánlat
A Goethe-Institut internetes oldala
A Budapest Kongresszusi Központ internetes oldala

Április 22-én, csütörtökön kezdődik a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál. A tizenegyedik alkalommal megrendezésre kerülő programsorozat díszvendége ezúttal Németország lesz, mely alkalomból Johannes Rau, a Németországi Szövetségi Köztársaság elnöke is részt vesz az ünnepélyes megnyitón.

"A fesztivál megrendezésére néhány nappal Magyarország európai uniós csatlakozása előtt kerül sor. A történelmi esemény révén Németország díszvendégként történt meghívása különleges jelentőséget kap, és egyben utal a két ország évszázados együttműködésére az irodalom és a könyvkiadás terén" - nyilatkozta Zentai Péter, a könyvfesztivál igazgatója, hozzátéve: a hazai szervezők ezzel a gesztussal szeretnék viszonozni a frankfurti könyvvásár öt évvel ezelőtti meghívását.

A Budapest Kongresszusi Központban rendezett, április 25-ig tartó programsorozat keretében mintegy 220 irodalmi, kulturális és szakmai program várja a látogatókat, ahol a magyar szellemi és tudományos élet számos képviselője megfordul majd. A
kongresszusi központbeli programot felolvasóestek és egyéb rendezvények egészítik ki a Goethe Intézetben, a budapesti Német Iskolában, valamint más fővárosi és vidéki kulturális intézményekben.

A pódiumbeszélgetések során a meghívott magyar és német írók, illetve magyar és német kiadók képviselői egymással folytathatnak eszmecserét. A sort két Nobel-díjas író, Kertész Imre, a Sorstalanság szerzője és Günter Grass nyitja majd. Nádas Péter Joachim Sartoriusszal, Konrád György Herta Müllerrel, Esterházy Péter Ingo Schulzéval, Bacsó Béla pedig Michael Krügerrel lép a közönség elé.   

Forrás: MTI

Günter Grass, a Budapest Nagydíj várományosa

Zentai a rendezvények közül kiemelkedően fontosnak ítélte az Európai Elsőkönyvesek Fesztiválja elnevezésű programot, amelyen minden évben 15 ország egy-egy fiatal írója vehet részt. A fesztivál igazgatója elmondta: az eddig itt vendégeskedő csaknem negyven, az idáig ismeretlen íróból azóta tizenötnek jelent meg magyarul kötete. Magyarországot idén Teslár Ákos, az Ezeket kidobtam című regény 24 éves szerzője, Németországot Ulla Lenze képviseli majd.

A fiatal tehetségek közül Inka Parei, az 1999-ben megjelent Az árnyékbokszoló című regény szerzője, Paul Maar, a hazájában rendkívül népszerű gyermekkönyvíró és Wladimir Kaminer is ellátogat a fesztiválra. Utóbbi az A38-as hajón még egy nagyszabású bulit is szervez Orosz diszkó címmel, közvetlenül az április 23-ai felolvasóestje után.

A fesztivál idei díszvendége Günter Grass lesz, aki a nyitónapon veheti át az ezzel járó kitüntetést, a Budapest Nagydíjat.

[origo]Küldje tovább ismerősének!

Írjon nekünk! Médiaajánlat Impresszum Adatvédelem!

Iratkozzon fel RSS-hírcsatornáinkra!

Az [origo] kiadója az Origo Zrt. © Minden jog fenntartvaIdőjárás

Hőmérséklet:
min: 5 , 10 °C
max: 12 , 17 °C

Változékony, hűvös idő
továbbFórum

BESZÉLŐ KÉPEK - csak úgy...Neked, Nekem, Mindenkinek!
Teázóknak való... :)
SNE
illatok oldala
A csönd oldala


TIPP


Harry Potter


könyvvásárlás


A Nagy Könyv - Top12


LINKCENTRUM


szex


férfiaknak


nőknek


HETI TOPLISTA


Shakira


Angelina Jolie


Görög Zita


Most keresik a többiek!