ok.huSzórakozás Könyv


Építészettől tárgykultúráig minden, ami szemnek ingere!A rovat hírei


"Tarány Tomit megviselte, hogy kiejtett minket" - a Rocktenors az X-Faktorról

Két magyar hely vezeti a világ száz legjobb bárjának listáját

"Álmodtam is a Sírhant művek szereplőivel" - Marina Salas, A bárka szereplője

Ha nem a panel nyer: kísérleti lakótelep Óbudán

"Egyszer sem jutott eszembe a 25 millió" - Ádám, az Éden Hotel stratégája
Gyorskeresés


Harry Potter hihetetlen varázslata
2005. július 12., kedd, 14:48|Utolsó módosítás: 2005. július 12., kedd, 16:54

A cikk betűmérete:kisebbnagyobb

Hatalmas várakozás övezi a szombaton megjelenő új Harry Potter-regényt, mely a sorozat hatodik kötete lesz. Előzetes várakozások szerint július 16-a soha nem látott rekordként fog bevonulni a könyvkiadás történelmébe, a kiadó azonban felkészült a fogadtatásra.


Első kiadás: tízmillió felett 1/3. oldal >>

Forrás: InterCom
A kamaszodó Harry Potter
Ajánlat
Itt az új Harry Potter-film első előzetese
Jön a hatodik Harry Potter
Megvan az ötödik Potter-film rendezője
Ajánlat
Itt rendelhet könyvet!
Képgaléria
Harry Potter és a Tűz Serlege - új képek a filmből

Harry Potter és az azkabani fogoly - képek a filmből


A Harry Potter and the Half-Blood Prince (Harry Potter és a Félvér Herceg) címet viselő könyv a hétrészesre tervezett sorozat hatodik kötete, mely az angol piacokon július 16-án kerül a boltok polcaira. A sorozatot kiadó Scholastic alelnöke, Barbara Marcus szerint "egyre többen akarják megszerezni a legújabb könyvet a lehető leghamarabb", ezért elsöprő fogadtatásra számítanak a szombati bemutatón.

A Harry Potter mellett a Shrek 2 és a Cápamese könyv-változatait is jegyző Scholastic megelőlegezte a varázslótanoncról szóló regény új epizódjának a bizalmat azzal, hogy már első kiadásként 10,8 millió példányt nyomott a kötetből. A rekord-mennyiségű első nyomásból a legnagyobb eladást a megjelenést követő 24 óra alatt várják, csakúgy mint a 2003-ban megjelent Főnix Rendje esetében, ahol a kezdeti 6,8 millió megjelent példánynak 75 %-a az első nap folyamán kelt el.

Habár a megjelenésig még egy szűk hét van hátra, az Amazon.com vezető online-áruház máris több mint 771 ezer előrendelést kapott az új könyvre, mely várhatóan jócskán túltesz majd a Főnix Rendje 789 ezres eladásán. Mindeközben a Barnes & Nobles, a világ legnagyobb online könyváruháza egymilliónál is több előrendelésre számít, és további egymillió bolti vásárlásra. "Soha egyetlen könyv sem fogyott ilyen rövid idő alatt ekkora mennyiségben" - mondja a Barnes & Nobles vezérigazgatója, Steve Riggio. "50 ezer példányt fogunk eladni óránként, míg a könyvek kevesebb, mint 1%-a ér el 50 ezres eladást egész életükben." A könyv terjesztésének sajátossága, hogy nem csak hagyományos könyvesboltokban lehet majd kapni, hanem meg fog jelenni élelmiszerüzletek és patikák kínálatában is.

A nagy felhajtás és érdeklődés ellenére még bizonytalan, hogy mekkora profitot hoz majd valójában a Félvér Herceg. A legnagyobb online könyvesboltok ugyanis a 30 dolláros alapárból 40%-os kedvezményt adnak, hogy ezzel csábítsák oldalaikra a vásárlókat, ezáltal feldobva más könyvek keresettségét. A kiadó részéről sem akkora a kasszasiker, mint gondolnánk, mert az új Potter ugyan biztosítja majd a Scholastic idei bevételeinek mintegy 10%-át, ám ebből finanszírozni kell egy hatalmas marketingkampányt, valamint megfizetni az írónő, J. K. Rowling jogdíját, miközben 15 dolláros nagykereskedelmi áron kínálják a könyvet. A kiadó egyik legnagyobb előnyének azt tekinti, hogy a Harry Potter sikerei révén reflektorfénybe kerülnek egyéb, eddig igazságtalanul háttérbe szorult sorozataik is.

Az új Potter-epziód elődeihez hasonlóan természetesen felkerült a Warner filmgyártó szalagjára. Az új könyv film-változatát 2008 novemberében tervezik bemutatni, főszereplői pedig a korábbi epizódokból már ismert Daniel Radcliffe, Rupert Grint és Emma Watson lesznek. Az aktuális Harry Potter film a Harry Potter és a Tűz Serlege, melynek amerikai bemutatóját ez év november 18-ára tűzték ki, várhatóan december elején kerül a magyar mozikba az InterCom jóvoltából.


1/3 következő oldal >>

1. Első kiadás: tízmillió felett

2. A Potter-sztori és a titkok

3. Kapcsolat Luke SkywalkerrelKüldje tovább ismerősének!

Írjon nekünk! Médiaajánlat Impresszum Adatvédelem!

Iratkozzon fel RSS-hírcsatornáinkra!

Az [origo] kiadója az Origo Zrt. © Minden jog fenntartvaIdőjárás

Hőmérséklet:
min: 5 , 10 °C
max: 12 , 17 °C

Változékony, hűvös idő
továbbFórum

BESZÉLŐ KÉPEK - csak úgy...Neked, Nekem, Mindenkinek!
Teázóknak való... :)
SNE
illatok oldala
A csönd oldala


TIPP


Harry Potter


könyvvásárlás


A Nagy Könyv - Top12


LINKCENTRUM


szex


férfiaknak


nőknek


HETI TOPLISTA


Shakira


Angelina Jolie


Görög Zita


Most keresik a többiek!