Szórakozás
Mozi
Filmklub
Zene
AXEtázis
Tévé
Könyv
Vendégszoba
DVD/VHS
Moziműsor
Tv-műsor
monotone
Galéria
Film kvízek
Horoszkóp
Képeslapküldés
Operátor logókÉpítészettől tárgykultúráig minden, ami szemnek ingere!


A rovat hírei


"Tarány Tomit megviselte, hogy kiejtett minket" - a Rocktenors az X-Faktorról

Két magyar hely vezeti a világ száz legjobb bárjának listáját

"Álmodtam is a Sírhant művek szereplőivel" - Marina Salas, A bárka szereplője

Ha nem a panel nyer: kísérleti lakótelep Óbudán

"Egyszer sem jutott eszembe a 25 millió" - Ádám, az Éden Hotel stratégája
Gyorskeresés

De Niro New Yorkért szervezte filmfesztiválját
2002. május 8., szerda, 11:40|Utolsó módosítás: 2002. május 8., szerda, 12:17

A cikk betűmérete:kisebbnagyobb

Május 8-án kezdődik New Yorkban a Tribeca filmfesztivál, amelyet Robert De Niro és üzleti partnere, Jane Rosental hívott életre. A seregszemle létrehozását a New York városa iránt érzett tisztelet és szeretet inspirálta.


De Niro mindig rajongott New Yorkért

Robert De Niro és üzleti partnere, Jane Rosental évek óta tervezi egy New York-i filmfesztivál létrehozását. Az ötletből idén valóság lett. A konkrét cselekvésre a várost ért terrortámadás buzdította De Niróékat. A színész az új fesztivállal Manhattan kulturális életének fellendítését szeretné elősegíteni. "Évek óta beszélünk a dologról, de konkrét tervvel nem álltunk elő. Aztán jött szeptember 11, amikor környezetünket súlyos támadás érte. Úgy éreztük, tennünk kell valamit, ami segít begyógyítani a közösségünket ért sebeket" - nyilatkozta Jane Rosental a fesztiválról.

Az első Tribeca filmfesztivál május 8-án kezdődik, és öt nap alatt 100 filmet vetítenek le. A programban szerepel George Lucas új Star Wars-mozija, A klónok támadása is, amelyet négy nappal a hivatalos, országos premier előtt tekinthetnek meg a fesztivál résztvevői. A vetítés május 12-én egy jótékonysági akció keretében zajlik majd, melynek bevételét a hátrányos helyzetű gyerekek megsegítésére fordítják.

A klónok is a Tribecán támadnak először

A fesztivál a Nick Hornby regénye alapján készült Hugh Grant-filmmel, az Egy fiúról című mozival nyit, és a hét során számos nagyon várt alkotás premierjére is sor kerül. A Tribeca filmfesztivál közönsége többek között láthatja az Al Pacino és Robin Williams főszereplésével készült Insomnia című thrillert, illetve az Ashley Judd és Sandra Bullock nevével fémjelzett Divine Secrets of the Ya-Ya Sisterhood című komédiát - adta hírül a Yahoo! internetes újság.

A hagyományos filmvetítések mellett a fesztivál számos különleges programot is kínál a résztvevőknek. Pénteken rockkoncertet rendeznek Sheryl Crow részvételével, amelyen meglepetésprodukciójával Robin Williams is fellép. Martin Scorsese kedvenc New York-i filmjeit szedte csokorba, amelyet a közönség külön program keretében nézhet végig. A fellépők mellett a fesztivál zsűrijébe is jelentős sztárokat sikerült megnyerni, hiszen a filmek felett többek között Meryl Streep, Kevin Spacey és Barry Levinson dönt majd.

Korábban:
Robert De Niro filmfesztivált szervez

Ajánlat:
A Tribeca film honlapja

Nézze otthon a karosszékből!
Apádra ütök!

Fórum:
Az én városom, az én falum

[origo]Küldje tovább ismerősének!

Írjon nekünk! Médiaajánlat Impresszum

Az [origo] kiadója az Axelero Rt. © Minden jog fenntartva AdatvédelemFórum

zsofleshy és Gunner chattopicja
Látta már valaki a moziban?
Camera Obscura Filmklub
Háborús filmek
Fáj? Cserélő topik


Arnold Schwarzenegger

moziműsorok

Indiana Jones

Angelina Jolie

filmes magazinok

Laurence Fishburne

mozik

filmek

filmszemlék

dvd- és videovásárlás