Szórakozás
Mozi
Filmklub
Zene
AXEtázis
Tévé
Könyv
Vendégszoba
DVD/VHS
Moziműsor
Tv-műsor
monotone
Galéria
Film kvízek
Horoszkóp
Képeslapküldés
Operátor logókÉpítészettől tárgykultúráig minden, ami szemnek ingere!


A rovat hírei


"Tarány Tomit megviselte, hogy kiejtett minket" - a Rocktenors az X-Faktorról

Két magyar hely vezeti a világ száz legjobb bárjának listáját

"Álmodtam is a Sírhant művek szereplőivel" - Marina Salas, A bárka szereplője

Ha nem a panel nyer: kísérleti lakótelep Óbudán

"Egyszer sem jutott eszembe a 25 millió" - Ádám, az Éden Hotel stratégája
Gyorskeresés

Ismét csúszik a Bánk bán-film bemutatója
2002. szeptember 13., péntek, 9:10

A cikk betűmérete:kisebbnagyobb

Elmarad a szeptember 19-ére tervezett Bánk Bán című operafilm országos bemutatója - értesült a Magyar Hírlap. A film forgalmazási jogait az Intercom vásárolta meg, de ők nem tudtak információval szolgálni a bemutató időpontjáról. Az újság más forrásból azonban úgy tudja, a fél éve készen álló, mintegy 760 millió forintba kerülő alkotás országos premierje decemberre csúszhat.

Káel Csaba, a Bánk bán-film rendezője lapunknak korábban úgy nyilatkozott, annak, hogy PR-szakemberként a Fidesz népszerűségét ápolja, semmi köze nem volt a Bán bán című film 760 milliós állami támogatásához. Tény viszont, hogy bár a mű elkészült, immár fél éve hiába várja a közönség, hogy kikerüljön a dobozból. A mű közönség előtti premierje ugyanis - immáron másodszor - csúszik, ezúttal a szeptember 19-ére tervezett bemutató is elmarad.

A filmmel kapcsolatban sok a bizonytalanság. A premier további elhalasztása vélhetően összefüggésbe hozható a kormányzati szervezetek által az Ezüsthajó Kft. ellen indított vizsgálódással. A Magyar HÍrlap korábban megírta, hogy az NKÖM jogászai vizsgálják az előző kulturális kormányzat és az Ezüsthajó Kft. között született írásos megállapodásokat. A szerződések átnézése július végén indult, amikor Görgey Gábor miniszter bejelentette: minden gyanús ügyet átvizsgál. Az Ezüsthajó neve felbukkant az Országimázs Központtal és a Magyar Televízióval kapcsolatos vizsgálódás során is. Úgy tudjuk, a film bemutatójára szponzort is kerestek, de a mű most nem örvend népszerűségnek a lehetséges támogatók körében.

A filmet még márciusban, a választási kampány idején - zárt körben - bemutatták az Uránia Nemzeti Filmszínházban Orbán Viktor jelenlétében.  A produkció rendezője Káel Csaba, aki Orbán hazai és külföldi miniszterelnöki útjait örökítette meg, ugyancsak az Ezüsthajó Kft. gondozásában. A Bánk bánt pedig az Operaházban is megrendezhette. A szép kiállítású mű, amelynek forgatási helyszínei között a Tisza-part, az ócsai református templom és a jáki kápolna is szerepelt, vélhetően százezres közönséget vonzana a mozikba.

A filmet, amelynek operatőre az Oscar-díjas Zsigmond Vilmos volt, áprilisban bemutatták Los Angelesben, ahol kedvező fogadtatásban részesült - mondta lapunknak Ádám Bernadett, a majdani forgalmazó, az Intercom sajtófőnöke. A japán filmes szakembereknek annyira megtetszett az alkotás, hogy már azon gondolkodnak, hogyan tudnák feliratozni a produkciót. A filmet meghívták a januári Golden Globe előfesztiváljára is.

A Magyar HÍrlap információi szerint a filmet - ha végre moziba kerül - a multiplexekbe is eljuttatják majd, tizenhárom kópiával.

(Magyar Hirlap)Küldje tovább ismerősének!

Írjon nekünk! Médiaajánlat Impresszum

Az [origo] kiadója az Axelero Rt. © Minden jog fenntartva AdatvédelemFórum

zsofleshy és Gunner chattopicja
Látta már valaki a moziban?
Camera Obscura Filmklub
Háborús filmek
Fáj? Cserélő topik


Arnold Schwarzenegger

moziműsorok

Indiana Jones

Angelina Jolie

filmes magazinok

Laurence Fishburne

mozik

filmek

filmszemlék

dvd- és videovásárlás