Szórakozás
Mozi
Filmklub
Zene
AXEtázis
Tévé
Könyv
Vendégszoba
DVD/VHS
Moziműsor
Tv-műsor
monotone
Galéria
Film kvízek
Horoszkóp
Képeslapküldés
Operátor logókÉpítészettől tárgykultúráig minden, ami szemnek ingere!


A rovat hírei


"Tarány Tomit megviselte, hogy kiejtett minket" - a Rocktenors az X-Faktorról

Két magyar hely vezeti a világ száz legjobb bárjának listáját

"Álmodtam is a Sírhant művek szereplőivel" - Marina Salas, A bárka szereplője

Ha nem a panel nyer: kísérleti lakótelep Óbudán

"Egyszer sem jutott eszembe a 25 millió" - Ádám, az Éden Hotel stratégája
Gyorskeresés

Macaulay Culkint lefőzte az öccse
2002. szeptember 13., péntek, 16:23|Utolsó módosítás: 2002. szeptember 13., péntek, 17:46

A cikk betűmérete:kisebbnagyobb

Kieran Culkin gyerekkora nem volt felhőtlenül boldog. Mindenki csak a bátyját, Macaulayt ajnározta, akinek ártatlansága és bája megindító volt a Reszkessetek betörők! 1-2-ben. Pedig Kieran is játszott a film mindkét részében, de csak epizódszereplőként. Mostanra azonban fordult a kocka. Macaulayt lassan elfelejti a világ, Kieran arcát viszont csak most jegyzi meg igazán. Új filmje, az Igby Goes Down kapcsán már valódi sztárként beszélnek róla.


A Culkin szülőknek már volt múltja, mikor felismerték, hogy szőke kisfiuk, Macaulay gazdaggá teheti az egész családot. A papa ugyanis szintén gyerekszínészként kezde, és ezért rögtön felfigyelt arra, hogy 3. gyermekének, Macnek minden adottsága megvan ahhoz, hogy az örökébe lépjen. Angyalarca és bájos humora van, eleven, és láthatóan élvezi, ha mások előtt szerepelhet. El is kezdte vinni az alig 4 éves fiút egyik válogatásról a másikra, mígnem 1988-ban megkapta első filmszerepét. Nyolcéves volt akkor.

Nem telt el sok idő, és Macaulayt felfedezte a filmszakma, mindenekelőtt Chris Columbus, aki megrendezte vele a Reszkessetek, betörők! első részét. A kisfiúnak volt egy öccse (nem is egy, hiszen összesen heten vannak testvérek), aki ugyan nem szőke, és korántsincs olyan megható arca, mint bátyjának, de ő is szívesen produkálta magát. Kapott tehát egy kis szerepet a filmben. A történet folytatását sokan ismerik: Macet bekebelezte a filmszakma: előbb minden idők leggazdagabb gyerekszínésze, majd kiégett kamasz lett.

Kieran azonban egész más utat járt be közben. Szerepeket kapott ő is bőven, de sztár nem vált belőle. Szép csendben felnőtt, és közben kitanulta a színészmesterség fortélyait. Egyre jobb szerepeket játszott, egyre nagyobb sztárok közelében. Michael Caine nevelt fia lehetett az Árvák hercegé-ben Tobey Maguire-rel, Rachel Leigh Cook öccse volt A csaj nem jár egyedül című tinikomédiában és Sharon Stone fiat játszotta az Óriás-ban.


Ajánlat


Az Igby Goes Down hivatalos honlapja

Kieran Culkin ebben a hónapban lesz 21 éves, és a mai napon vált valószínűleg sztárrá. Tegnap mutatták be ugyanis azt a filmet, amelynek főszerepét alakítja, és ma jelentek meg róla az első kritikák. Burr Steers műve, az Igby Goes Down egy New York-i nagypolgári család életét mutatja be, amely természetesen át van szőve konfliktusokkal, elfojtott érzelmekkel, neurózissal, és - főként Igby részéről - lázadással. A filmnek parádés a szereposztása: Igby anyját Susan Sarandon, apját Bill Pullman, bátyját Ryan Philippe, keresztapját Jeff Goldblum, szerelmét pedig Claire Danes játssza.

A film rendezője és forgatókönyvírója, Burr Steers ezzel a munkával debütált Hollywoodban, de minden valószínűség szerint még sokat hallunk majd róla. A kritikák csak szuperlatívuszokkal illették őt és főszereplőjét, Kieran Culkint. "Steers pengeéles dialógusai remekül illenek Culkin szájába, úgy tűnik, az év legjobb filmje került most moziba. Kieran Culkin személyében pedig egy új generáció nagy színésze jelent meg a vásznon" - írja egy filmesztéta.

A két fivér rivalizálása azonban még nem ért véget, hiszen hamarosan elkészül az a film is, amellyel Macaulay tér vissza a filmszakmába. Majdnem tíz év szünet után szerepet kapott a Party Monster című alkotásban, amelynek ő az abszolút főszereplője. Partnerei pedig nem kisebb személyiségek, mint Lucy Liu és Marilyn Manson lesznek.

A Culkin-szülők hét gyermekéből kettő tehát már komoly karriert és egyre növekvő gázsit tudhat magáénak. A többi öt sem ülhet hát tétlenül: a sztárság felé már útban van a legfiatalabb Culkin-fivér, Rory is, aki Kieran fiatalkori énjét játssza a tegnap bemutatott Steers-filmben.

Korábban:
Macaulay Culkin: Reszkessetek, go-go girlök!
Gyorsan kiöregednek a gyereksztárok

[origo]Küldje tovább ismerősének!

Írjon nekünk! Médiaajánlat Impresszum

Az [origo] kiadója az Axelero Rt. © Minden jog fenntartva AdatvédelemFórum

zsofleshy és Gunner chattopicja
Látta már valaki a moziban?
Camera Obscura Filmklub
Háborús filmek
Fáj? Cserélő topik


Arnold Schwarzenegger

moziműsorok

Indiana Jones

Angelina Jolie

filmes magazinok

Laurence Fishburne

mozik

filmek

filmszemlék

dvd- és videovásárlás