Szórakozás
Mozi
Filmklub
Zene
AXEtázis
Tévé
Könyv
Vendégszoba
DVD/VHS
Moziműsor
Tv-műsor
monotone
Galéria
Film kvízek
Horoszkóp
Képeslapküldés
Operátor logókÉpítészettől tárgykultúráig minden, ami szemnek ingere!


A rovat hírei


"Tarány Tomit megviselte, hogy kiejtett minket" - a Rocktenors az X-Faktorról

Két magyar hely vezeti a világ száz legjobb bárjának listáját

"Álmodtam is a Sírhant művek szereplőivel" - Marina Salas, A bárka szereplője

Ha nem a panel nyer: kísérleti lakótelep Óbudán

"Egyszer sem jutott eszembe a 25 millió" - Ádám, az Éden Hotel stratégája
Gyorskeresés

Egymással versenyeznek DiCaprio filmjei
2002. október 9., szerda, 13:48|Utolsó módosítás: 2002. október 14., hétfő, 17:24

A cikk betűmérete:kisebbnagyobb

Továbbra sem biztos, mikor lesz Martin Scorsese amerikai rendező új filmjének bemutatója. A Leonardo DiCaprio főszereplésével készült The Gangs of New York a legújabb elképzelések szerint a karácsony körüli napokra tervezett bemutatónál egy héttel korábban lesz látható az Egyesült Államokban.


A korábbi hírek még arról szóltak, hogy Martin Scorsese legújabb alkotását, aminek főszerepeit Cameron Diaz, Daniel Day-Lewis, és Leonardo DiCaprio játssza, először Japánban vetítik, december 21-én, négy nappal az amerikai bemutató előtt. A filmet készítő Miramax Films nem fűzött magyarázatot a döntéshez, de a cég már akkor közölte, hogy az időpont változhat. A legújabb elképzelés szerint a premier egy héttel karácsony előtt lenne, de ez sem végleges döntés. A Miramax szóvivője szerint a cég hamarosan biztos premieridőponttal szolgál.

Az újabb változtatás oka, hogy a The Gangs of New York karácsonyi bemutatója ütközik DiCaprio másik filmjének, a DreamWorks által készített, és Steven Spielberg által rendezett Catch Me If You Can című mozinak az első nyilvános vetítésével. A Scorsese-filmet készítő stúdió az újabb időponteltolással a rajongóknak és természetesen a film népszerűségének akar kedvezni. A Miramax munkatársai szerint ezzel megkönnyítik DiCaprio kedvelőinek helyzetét, akik mindkét filmet megnézhetik, már a premierkor.

Scorsese új alkotásának Japánba tervezett bemutatóját, feltehetően az indokolta, hogy a Miramax kiemelt publicitást akar szerezni a filmnek. A szintén DiCaprio főszereplésével készült Titanic bemutatása a tokiói filmfesztiválon 1997-ben ugyanis óriási szenzációt keltett, ami elsöpörte a film hatalmas, az eredeti terveket jóval meghaladó méretű költségeit, és a készítés körüli problémákat firtató negatív hangú cikkek hatását.

DiCaprio lehet a másik oka, hogy Scorsese alkotását a távol-keleti országban akarják először bemutatni, mert a fiatal színész hatalmas népszerűségnek örvend Japánban. Ennek bizonyítéka, hogy az amerikai sztár The Beach című filmje a külföldi országokban több bevételt hozott, mint az Egyesült Államokban, amiben a japán bevételek kiemelkedő szerepet játszottak.

A The  Gangs of New York premierjének, a legelső tervek szerint, még tavaly karácsonykor kellett volna lennie, de a szeptember 11-i terrortámadások miatt a Miramax bejelentette, hogy csak idén júliusban lesz látható a film. Néhány hónappal később pedig újra módosítottak a bemutató időpontján, amit 2002 karácsonyra halasztottak. A híresztelések szerint az Amerika elleni merényletek mellett a Miramax talán legtöbb bosszúsággal forgatott filmjének elkészültét a rendező és a producer rendszeres veszekedése is hátráltatta.

[origo]Küldje tovább ismerősének!

Írjon nekünk! Médiaajánlat Impresszum

Az [origo] kiadója az Axelero Rt. © Minden jog fenntartva AdatvédelemFórum

zsofleshy és Gunner chattopicja
Látta már valaki a moziban?
Camera Obscura Filmklub
Háborús filmek
Fáj? Cserélő topik


Arnold Schwarzenegger

moziműsorok

Indiana Jones

Angelina Jolie

filmes magazinok

Laurence Fishburne

mozik

filmek

filmszemlék

dvd- és videovásárlás