Szórakozás
Mozi
Filmklub
Zene
AXEtázis
Tévé
Könyv
Vendégszoba
DVD/VHS
Moziműsor
Tv-műsor
monotone
Galéria
Film kvízek
Horoszkóp
Képeslapküldés
Operátor logókÉpítészettől tárgykultúráig minden, ami szemnek ingere!


A rovat hírei


"Tarány Tomit megviselte, hogy kiejtett minket" - a Rocktenors az X-Faktorról

Két magyar hely vezeti a világ száz legjobb bárjának listáját

"Álmodtam is a Sírhant művek szereplőivel" - Marina Salas, A bárka szereplője

Ha nem a panel nyer: kísérleti lakótelep Óbudán

"Egyszer sem jutott eszembe a 25 millió" - Ádám, az Éden Hotel stratégája
Gyorskeresés

Jagger színészi sikere
2002. október 11., péntek, 12:12|Utolsó módosítás: 2002. október 11., péntek, 12:33

A cikk betűmérete:kisebbnagyobb

Mick Jagger karakteres arcát évekkel ezelőtt felfedezték a filmesek. Játszott a Freejack, a Bent és az Enigma című alkotásokban, és mindannyiszor bebizonyította, hogy nemcsak markáns figura, de jó színész is egyben. Legutóbb George Hickenlooper ajánlott neki szerepet a The Man from Elysian Fields című filmjében. A produkció múlt héten került az amerikai mozikba és Jaggernek szinte csak elismerő kritikákat hozott.


Forrás: MTIMick Jagger tehetsége univerzális - erre már többször is fény derült. Zenei karrierje mellett évek óta játszik filmekben, igaz, csak kivételesen jó forgatóknyvekre mond igent. 1992-ben Emilio Estevez, Anthony Hopkins és Rene Russo partnere volt a Freejack című sci-fiben, 1997-ben pedig a Bent egyik főszerepét játszotta el Jude Law és a leendő James Bond, Clive Owen mellett. Tavaly is akadt kedvére való ajánlat: az Enigma-ban szerepelt Kate Winslet és Jeremy Northam partnereként.

George Hickenlooper rendező bizonyára látta ezeket az alkotásokat, ha eszébe jutott, hogy készülő filmjének egyik szerepére Jagger épp alkalmas lenne. Nem ő volt azonban az egyetlen jelöltje. Egy férfi partnerszolgálat vezetőjére kereste a megfelelő színészt, és szóba került Dustin Hoffman, Jeremy Irons és Jon Voight neve is. A rendező mégis Jaggert választotta. 

"Nagyon tetszett az egyik legkorábbi filmjében, az 1970-ben készült Performance-ban is, ezért elküldtem neki a forgatókönyvet. Aztán egyszer csak hajnali négykor kapok egy hívást Londonból, és Mick van a telefonban. Azt mondta, hogy nagyon tetszik neki a figura és a forgatókönyv. Éppen nyaralni indult Olaszországba, így másnap odarepültem és egy vízitaxival megérkeztem a XIII. századi villájába. Ajtót nyitott és azzal kezdte: 'Kérsz egy sört?' Ettől teljesen ellazultam."

Hickenlooper később sem csalódott a rocksztárban: "Ez a fickó mérhetetlenül intelligens. Sok új ötlete volt a filmhez. Sajnos sokan hajlamosak úgy gondolni rá, mint egy szex szimbólumra, közben pedig csendes és kifinomult személyiség. Minden reggel elolvassa a gazdasági lapokat és rendkívül méltóságteljes" - nyilatkozta.


Ajánlat


A The Man from Elysian Fields honlapja
A Rollling Stones hivatalos honlapja
Being Micj - Jagger rajongói oldala

A filmben végül nem akármilyen partnereket kapott maga mellé Jagger: Andy Garciával, Angelina Hustonnal, Julianna Marguliessal és James Coburnnal játszhatott együtt. A történet főszereplője Garcia, aki egy sikertelenül írót alakít. Mivel új regényét senki nem adja ki, más úton kell pénzhez jutnia, hogy a családját el tudja tartani. Egy véletlen folytán lehetősége nyílik arra, hogy beálljon egy férfi partner-szolgálat kötelékébe - melynek igazgatóját Jagger játssza - és giggolóként keresse a kenyerét. A család belegyezésével belevág a szakmába, és hamarosan kiközvetítik egy középkorú hölgyhöz. Kiderül, hogy a hölgy férje híres író, ráadásul a főhős régi barátja...

Forrás: MTIAndy Garcia egy interjúban elárulta, milyen élményeket szerzett a forgatáson: "A rendező még a felvételek előtt megkért, hogy legyek segítőkész Jaggerrel, mert csak ritkán vállal színészi feladatokat. De azt hiszem, erre végül nem is volt szükség, mert egyszerűen brilliáns alakítást nyújtott. Jagger egy rendkívül intelligens, kreatív művész, aki azért vállalta el a szerepet, mert beleszeretett, és később tökéletesen azonosulni tudott vele."

A színésztársak elismerésén kívül a rocksztár a kritikusokat is maga mellé állította. A Sundance és a torontói filmfesztivál után október 4-én mutatták be a filmet az Egyesült Államokban, és a hét elején megjelent recenziók mind Jagger színészi kvalitásairól áradoznak. Ha így folytatja, egy újabb fényes karrier előtt állhat.

                                                                       Gyárfás Dóra

 

[origo]Küldje tovább ismerősének!

Írjon nekünk! Médiaajánlat Impresszum

Az [origo] kiadója az Axelero Rt. © Minden jog fenntartva AdatvédelemFórum

zsofleshy és Gunner chattopicja
Látta már valaki a moziban?
Camera Obscura Filmklub
Háborús filmek
Fáj? Cserélő topik


Arnold Schwarzenegger

moziműsorok

Indiana Jones

Angelina Jolie

filmes magazinok

Laurence Fishburne

mozik

filmek

filmszemlék

dvd- és videovásárlás