Szórakozás
Mozi
Filmklub
Zene
AXEtázis
Tévé
Könyv
Vendégszoba
DVD/VHS
Moziműsor
Tv-műsor
monotone
Galéria
Film kvízek
Horoszkóp
Képeslapküldés
Operátor logókÉpítészettől tárgykultúráig minden, ami szemnek ingere!


A rovat hírei


"Tarány Tomit megviselte, hogy kiejtett minket" - a Rocktenors az X-Faktorról

Két magyar hely vezeti a világ száz legjobb bárjának listáját

"Álmodtam is a Sírhant művek szereplőivel" - Marina Salas, A bárka szereplője

Ha nem a panel nyer: kísérleti lakótelep Óbudán

"Egyszer sem jutott eszembe a 25 millió" - Ádám, az Éden Hotel stratégája
Gyorskeresés

Ismét színpadon a Fiennes-fivérek
2002. november 29., péntek, 12:06|Utolsó módosítás: 2002. november 29., péntek, 12:20

A cikk betűmérete:kisebbnagyobb

Színházban kezdék karrierjüket, de a filmnél kötöttek ki. Joseph és Ralph Fiennes azonban sosem szándékozott végleg elhagyni színpadot. Az idei évadban mindketten vállaltak szerepet a londoni West Enden: Joseph visszatért a Royal Shakespeare Company-hoz, ahol pályája elindult, és eljátssza náluk a Tévedések vígjátéka főszerepét. Ralph pedig egy kortárs író, Christopher Hampton legújabb művében vállalta el Carl Gustav Jung szerepét.


Európában nem, csak Amerikában szokatlan, ha egy filmszínész színházban is szerepel. Egy ideje azonban a hollywoodi sztárok körében is divat lett, hogy Londonba ruccannak át egy-egy színpadi szerepre. Tavaly Madonna, Gwyneth Paltrow, Matt Damon és Woody Harrelson próbálta ki magát a klasszikus színészi feladatban, több-kevesebb sikerrel. (Gwyneth Paltrow alakítását például elismerte a szakma, és jelölte az év legjobb színpadi alakításának járó rangos díjra, amit végül egy brit színésznő nyert meg.)

Forrás: HölgyfórumA brit filmszínészek azonban rendszeresen lépnek fel színházi előadásban. Joseph Finnes például a Royal Shakespeare Company tagjaként kezdte pályáját, ám később évekig nem játszott a társulattal. Ebben az évadban azonban visszatér közéjük, hiszen elvállalta Shakespeare Tévedések vígjátéka című színművének egyik szerepét.

Forrás: MTIBátjya, Ralph szinte minden évben látható valamilyen darabban. Idén Cristopher Hampton legújabb művében vállalt szerepet. A The Talking Cure Carl Gustav Jung és egyik női páciense történetét dolgozza fel, mely nagy szerepet játszott Freuddal kötött barátságában is. A történet hátterében a XX. század történelme áll, melynek alakulásától mindkét gondolkodó retteg. Fiennes a svájci pszichiátert alakítja a darabban. A bemutatót december 12-én tartják a Royal National Theaterben. 

[origo]Küldje tovább ismerősének!

Írjon nekünk! Médiaajánlat Impresszum

Az [origo] kiadója az Axelero Rt. © Minden jog fenntartva AdatvédelemFórum

zsofleshy és Gunner chattopicja
Látta már valaki a moziban?
Camera Obscura Filmklub
Háborús filmek
Fáj? Cserélő topik


Arnold Schwarzenegger

moziműsorok

Indiana Jones

Angelina Jolie

filmes magazinok

Laurence Fishburne

mozik

filmek

filmszemlék

dvd- és videovásárlás