Szórakozás
Mozi
Filmklub
Zene
AXEtázis
Tévé
Könyv
Vendégszoba
DVD/VHS
Moziműsor
Tv-műsor
monotone
Galéria
Film kvízek
Horoszkóp
Képeslapküldés
Operátor logókÉpítészettől tárgykultúráig minden, ami szemnek ingere!


A rovat hírei


"Tarány Tomit megviselte, hogy kiejtett minket" - a Rocktenors az X-Faktorról

Két magyar hely vezeti a világ száz legjobb bárjának listáját

"Álmodtam is a Sírhant művek szereplőivel" - Marina Salas, A bárka szereplője

Ha nem a panel nyer: kísérleti lakótelep Óbudán

"Egyszer sem jutott eszembe a 25 millió" - Ádám, az Éden Hotel stratégája
Gyorskeresés

Robert Downey Jr. visszatérése
2003. január 21., kedd, 16:38|Utolsó módosítás: 2003. január 21., kedd, 17:17

A cikk betűmérete:kisebbnagyobb

Robert Downey Jr. különleges tehetségére - úgy tűnik - minden körülmények között szüksége van Hollywoodnak. A színész drog-és alkoholproblémái, valamint börtönbüntetései ellenére rendszeresen kap szerepeket, s filmjeivel rendszeresen arat sikert. Legújabb munkáját három év kihagyás - közte börtönbüntetés, elvonókúrák és egy év "józanság" - után kapta a The Singing Detective című filmben.


Forrás: MTI"Egy kicsit talán megöregedtem, és bölcsebbé váltam" - vallotta be Robert Downey Jr. Park Cityben, a Sundance filmfesztivál sajtótájékoztatóján. "Azt hiszem, sikerült egy másik szintre kerülnöm az életemben, amelyik már nem arról szól, hogy egy csávó vagyok, aki színészkedik, hanem valami komolyabbról. Talán nem is ez a legjobb szó rá, sokkal inkább az, hogy kézzelfoghatóan emberi minőségről. És hogy ide jutottam, az nyilvánvalóan a gyarlóságomnak köszönhető."

A "bűnbánó" mondatok akkor hangzottak el, amikor az újságírók Robert Downey Jr.-t és partnereit (Robin Wright Pennt, Mel Gibsont és Katie Holmest) faggatták közös filmükről, a The Singing Detective című alkotásról. A riportalanyok közül mégis a film abszolút főszereplője, Downey volt a legérdekesebb, hiszen az 1999-ben forgatott Wonderboys - Pokoli hétvége óta nem jelent meg a vásznon.

Miután kokaint, heroint és egy pisztolyt találtak a rendőrök az autójában, letartóztatták, és börtönbe csukták. Szabadulása után pedig elvonókúrára küldték, hogy a bíróságnak bebizonyítsa: képes legalább 1 évig ajzószerek nélkül élni.


Ajánlat


Robert Downey Jr. rajongói honlap

Mel Gibson volt az első Hollywoodban, aki a történtek után megbízott benne, és felkérte a The Singing Detective főszerepére. A produkciót ugyanis Gibson cége gyártotta, és a másik főszerepet ő maga alakította. 

Keith Gordon rendezése az azonos címet viselő, 1986-os BBC-sorozat adaptációja, melyet Dennis Potter utolsó művéből forgattak. Az író életrajzi elemeket is felhasznált a történetben, mely egy bőrbetegségben szenvedő író küzdelmeit meséli el. A főhős (Downey Jr.) - akinek emlékeiben megelevenedik készülő krimije, valamint gyerekkori tarumái - egy pszichiáterrel (Gibson) kezelteti magát. Kettejük kapcsolata a film alapvető vonulata, mely a két színész kiváló játékának következtében szinte minden kritikus tetszését elnyerte.


Ajánlat


A BBC-sorozat honlapja

A The Singing Detective ugyanakkor nem lélektani dráma, hanem elsősorban film-noir, másodsorban pedig musical. A két műfaj ötvözése érdekes egyveleget alkot, de a kritikai visszhangból ítélve a rendező koncepciója működőképes. A Sundance filmfesztivál nyitófilmje egyelőre még csak a szakmai publikum előtt mérettetett meg. A gyártó cég most keresi a forgalmazót, aki a széles közönséghez is eljuttatná a művet. 

Robert Downey Jr. azonban már most élvezi, hogy újra a figyelem középpontjába került, és az sem zavarja, ha zűrös előéletéről faggatják. Van is miről vallania, hiszen ahogy mondta: "Már 10 évesen drogoztam." Később így folytatta: "Egyszerűen szeretem, ha az emberek kirúgnak a hámból, bajba keverednek, letartóztatják őket, és intenzíven élik az életüket, egészen addig, amíg másnak ezzel nem ártanak, tehát például meg nem ölnek egy másik embert. Én kimondottan élvezem a dilis embereket. Ez nyilvánvílóan része az életemnek." És azok után, hogy kellemesen elszórakoztatta az őt faggató riportereket, hozzátette: "...Egy óra múlva már részeg leszek."

[origo]Küldje tovább ismerősének!

Írjon nekünk! Médiaajánlat Impresszum

Az [origo] kiadója az Axelero Rt. © Minden jog fenntartva AdatvédelemFórum

zsofleshy és Gunner chattopicja
Látta már valaki a moziban?
Camera Obscura Filmklub
Háborús filmek
Fáj? Cserélő topik


Arnold Schwarzenegger

moziműsorok

Indiana Jones

Angelina Jolie

filmes magazinok

Laurence Fishburne

mozik

filmek

filmszemlék

dvd- és videovásárlás