Szórakozás
Mozi
Filmklub
Zene
AXEtázis
Tévé
Könyv
Vendégszoba
DVD/VHS
Moziműsor
Tv-műsor
monotone
Galéria
Film kvízek
Horoszkóp
Képeslapküldés
Operátor logókÉpítészettől tárgykultúráig minden, ami szemnek ingere!


A rovat hírei


"Tarány Tomit megviselte, hogy kiejtett minket" - a Rocktenors az X-Faktorról

Két magyar hely vezeti a világ száz legjobb bárjának listáját

"Álmodtam is a Sírhant művek szereplőivel" - Marina Salas, A bárka szereplője

Ha nem a panel nyer: kísérleti lakótelep Óbudán

"Egyszer sem jutott eszembe a 25 millió" - Ádám, az Éden Hotel stratégája
Gyorskeresés

Háború esetén is lesz Oscar-díjátadás
2003. március 11., kedd, 12:33|Utolsó módosítás: 2003. március 18., kedd, 9:53

A cikk betűmérete:kisebbnagyobb

Az Oscar-gála közvetítéséért felelős produkciós vezető, Gil Cates tegnapi tájékoztatóján bejelentette: a díjátadás a szokásos időpontban és helyszínen kerül megrendezésre, még abban  az esetben is, ha a március 23-ai ceremónia idején az Egyesült Államok épp hadat viselne Irak ellen.Az Egyesült Államok, Nagy-Britannia és Spanyolország március 17-éig adott haladékot az iraki kormány számára. Ezt követően akár katonai beavatkozásra is sor kerülhet, amennyiben  az ország vezetése nem teljesíti a velük szemben támasztott feltételeket. Ez pedig azt jelentené, hogy a március 23-án megrendezésre kerülő Oscar-gála idején az Egyesült Államok éppen hadat viselne Irak ellen.

Az ABC produkciós vezetője, a ceremónia közvetítéséért felelős Gil Cates tegnap tartott tájékoztatója során megnyugtatta az ott megjelent Oscar-esélyes művészeket: az ünnepséget mindenképp megtartják, méghozzá változatlan helyszínen és időpontban. Hozzátette azonban: elképzelhető, hogy időről időre megszakítják a közvetítést, vagy a díjátadás képsorai közben a külpolitikai helyzetről tudósító felirat fut majd a képernyő alján. "Minden további nélkül feliratozunk. Ha történik valami, és meg kell szakítanunk az adást, hát megszakítjuk, és később újra jelentkezünk" - tette hozzá Cates, aki immár 10 éve felelős az Oscar-díjkiosztó televíziós közvetítésének zökkenőmentes lebonyolításáért.


Ajánlat


Nyerjen Oscar-díjas filmeket DVD-n!

A 75 éves múlttal rendelkező Oscar-díjátadás hagyományosan március 23-án kerül megrendezésre. 1981-ban rendhagyó módon egy nappal elhalasztották a ceremóniát, mivel épp azon a napon követtek el merényletet az Államok akkori elnöke, Ronald Reagan ellen. 1968-ban Martin Luther King meggyilkolása miatt két napot késett a szobrok kiadása, míg 1938-ban egy árvíz sodorta egy teljes héttel későbbre. A második világháború évei alatt egyetlenegyszer sem maradt el, vagy módosult az időpontja, bár a hangvétele természetszerűleg jóval komorabbá vált.


Ajánlat


Az Oscar-díj honlapja
Fórum


Oscar 2003

Cates nem tartaná szerencsésnek, ha a gála műsorában szereplő hírességek a háborús helyzet hatására változtatnának az előre kitalált szövegen. A nyertesek természetesen szabadon választhatják meg 45 másodperces köszönőbeszédük témáját.

"Etikátlan és immorális cselekedetnek tartanám, ha a műsorvezetők közül valaki változtatna az előre megbeszélt szövegen. Ami a díjazottakat illeti, csak rajtuk múlik, hogy felhozzák-e a témát" - nyilatkozta Cates.

[origo]Küldje tovább ismerősének!

Írjon nekünk! Médiaajánlat Impresszum

Az [origo] kiadója az Axelero Rt. © Minden jog fenntartva AdatvédelemFórum

zsofleshy és Gunner chattopicja
Látta már valaki a moziban?
Camera Obscura Filmklub
Háborús filmek
Fáj? Cserélő topik


Arnold Schwarzenegger

moziműsorok

Indiana Jones

Angelina Jolie

filmes magazinok

Laurence Fishburne

mozik

filmek

filmszemlék

dvd- és videovásárlás