ok.hu

Szórakozás Színház
Filmklub
Zene
AXEtázis
Tévé
Vendégszoba
Nyár
Moziműsor
Tv-műsor
Programajánló
Galéria
Játszótér


Építészettől tárgykultúráig minden, ami szemnek ingere!A rovat hírei


"Tarány Tomit megviselte, hogy kiejtett minket" - a Rocktenors az X-Faktorról

Két magyar hely vezeti a világ száz legjobb bárjának listáját

"Álmodtam is a Sírhant művek szereplőivel" - Marina Salas, A bárka szereplője

Ha nem a panel nyer: kísérleti lakótelep Óbudán

"Egyszer sem jutott eszembe a 25 millió" - Ádám, az Éden Hotel stratégája
Gyorskeresés

A szabadtéri színházak nyári programja
2001. július 20., péntek, 14:16|Utolsó módosítás: 2001. július 22., vasárnap, 1:40

A cikk betűmérete:kisebbnagyobb


A Ferencvárosi Nyári Játékok ajánlatainak sorában június 29-én, illetve 30-án szerepel műsoron Leonard Bernstein: West Side Story című musicalje, Miklós Tibor rendezésében. A Sámson és Delila című Saint Saens-opera magyar nyelven két este, július 3-án és 4-én csendül fel. Sámsont Molnár András, Delilát Mészöly Katalin alakítja Koltay Gábor rendezésében.

A Gyulai Várszínház első újdonsága a Kőműves Kelemen című, Szörényi - Bródy rockopera lesz. Katona József Bánk bánját Csiszár Imre rendezésében játsszák.

A Kisvárdai Várszínházban immár 13. alkalommal rendezik meg a Határon Túli Magyar Színházak Fesztiválját, ezúttal június 1-9. között. A nyitóünnepség után a Holdbéli csónakos című zenés fantáziát mutatja be a Szabadkai Népszínház. Kisvárdán a nyár folyamán színre kerül a Koldusopera című előadás, a Murány ostroma című zenés vígjáték, a Hajmeresztő című bűnügyi társasjáték, valamint az István, a király című rockopera.

A Kőszegi Várszínház műsorrendjében szerepel többek között Victor Hugo: Királyasszony lovagja, valamint Moliére: A fösvény című darabja, társegyüttesekkel koprodukcióban. A kőszegi vár immár 12. alkalommal lesz a helyszíne az Ost-West Folkfestivalnak.

A Szegedi Szabadtéri Játékok 70. szezonjában a zene és a tánc kap főszerepet. Július 5-én Andrew Lloyd Webber: Evita című rockoperájával kezdődik a Dóm téri évad. José Cura argentin tenor énekét július 22-én élvezheti a publikum. Bartók Béla egyetlen operája, A kékszakállú herceg vára, valamint A fából faragott királyfi című balettje július 27-én, illetve 28-án szerepel műsoron. Az operában Polgár László és Komlósi Ildikó lép színpadra. A magyar millennium jegyében kerül színre a Szörényi Levente zenéjére épülő rockopera-trilógia, két-két előadáson. Az augusztus 20-i záró esten Szörényi Levente - Bródy János: István, a király című műve látható majd.

A Szabad Tér Színház legnagyobb játszóhelye, a Margitszigeti Szabadtéri Színpad opera-ajánlatai között az idén ritkán játszott művek kaptak helyet. Carl Maria Weber: A bűvös vadász című operáját több évtizeddel ezelőtt játszották utoljára Budapesten. A dalmű július 27-én, illetve 29-én elevenedik meg a színpadon. Különlegességnek számít Erkel Ferenc: István király című operájának augusztus 21-i bemutatója a Kolozsvári Állami Magyar Opera előadásában.

A Budai Parkszínpadon a könnyűzenei együttesek és előadók koncertjei mellett az idei újdonság a Hamlet című rockopera július 27-i premierje lesz.

A Városmajori Szabadtéri Színpadon ezúttal négy alkalommal koncertezik a Mindhalálig Beatles című produkció sztárcsapata. A színház júliusban és augusztusban kertmoziként üzemel majd.

A Szentendrei Művészet Malom Teátrum palettáján helyet kaptak prózai és zenés produkciók, valamint egy monstre táncjáték is. Az érdeklődők június 30-án tekinthetik meg Ladányi Andrea és a La Dance Company: Éjféli marathon No. 1-7. című előadását. A Tiresias keblei című Francis Poulenc operát a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem opera szakos növendékei szólaltatják meg. Az Apollinaire-költeményre készült művet Kovalik Balázs rendezésében mutatják be július 6-án. Molnár Ferenc: Játék a kastélyban című darabja július 20-án színesíti a programsort. A szentendrei színház és a Gyulai Várszínház közös produkciójában kerül színre Shakespeare Makrancos Katája.

A zsámbéki szombatok kínálatát gazdagítja Balázs Béla: A kékszakállú herceg vára című darabjának bemutatója, a prózai előadást tánc- és mozgásszínházi elemek egészítik ki. Hármas koprodukcióban - a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színházzal és a Millenáris Kht.-val - kerül színre A vén bakancsos és fia, a huszár című Szigeti József népszínmű. Garanczi László: Csodálatos vadállatok című művének ősbemutatóját is Zsámbékon tartják. Az idei rendezvénysorozat egyik különlegességének ígérkezik az augusztusi Antigoné-fesztivál. Ennek keretében kerül színre Szophoklész Antigonéja, Bocsárdi László rendezésében. Janusz Glowaczki, Amerikában élő lengyel író Antigoné New Yorkban című művét Árkosi Árpád állítja színre, míg a cseh Roman Sikora: Takarodj, Antigoné! című drámáját Illés Edit rendezésében tűzik műsorra.

(MTI)Küldje tovább ismerősének!

Írjon nekünk! Médiaajánlat Impresszum Adatvédelem!

Iratkozzon fel RSS-hírcsatornáinkra!

Az [origo] kiadója az Origo Zrt. © Minden jog fenntartvaIdőjárás

Hőmérséklet:
min: 5 , 10 °C
max: 12 , 17 °C

Változékony, hűvös idő
tovább
Fórum

Mit adsz a testemért cserébe?


Gregor Bernadett

film, színház

Daniel Radcliffe

színházműsor

Détár Enikő

szabadtéri színházak

amatőr színjátszás

színészek

díszlet- és jelmeztervezők

színházművészet