ok.hu

Szórakozás Színház
Filmklub
Zene
AXEtázis
Tévé
Vendégszoba
Nyár
Moziműsor
Tv-műsor
Programajánló
Galéria
Játszótér


Építészettől tárgykultúráig minden, ami szemnek ingere!A rovat hírei


"Tarány Tomit megviselte, hogy kiejtett minket" - a Rocktenors az X-Faktorról

Két magyar hely vezeti a világ száz legjobb bárjának listáját

"Álmodtam is a Sírhant művek szereplőivel" - Marina Salas, A bárka szereplője

Ha nem a panel nyer: kísérleti lakótelep Óbudán

"Egyszer sem jutott eszembe a 25 millió" - Ádám, az Éden Hotel stratégája
Gyorskeresés

Bereményi és Füst Milán darabok a Millenáris Teátrumban
2001. augusztus 30., csütörtök, 12:30

A cikk betűmérete:kisebbnagyobb

A Millenáris Parkban szeptember 1-én Erkel-művekből összeállított gálával nyílik meg Budapest legújabb színházterme, a Millenáris Teátrum, melynek előadásai a közszolgálati televízióban is láthatók lesznek.

A nyár közepén felavatott, fokozatosan kiteljesedő Millenáris Park új, többfunkciós színháztermében - a zenei, a prózai és a  balett produkciók kívánalmaitól függően - 300-600 néző foglalhat
helyet. A legújabb technikával felszerelt játszóhelyen valamennyi előadásról felvételt készítenek, amelyek a tervek szerint a közszolgálati televízióban is láthatók lesznek.

A II. kerület új kulturális központjában folytatódnak az eddigi sorozatok, így ezek füzérében szeptembertől több vidéki színtársulat, valamint az összes, a mai zenei életben meghatározó jelentőségű szimfonikus együttes fellép - ígérik a szervezők.

A Zenés színház esték sorát indító gálán a Bátori Mária, a Brankovics György, a Névtelen hősök, a Dózsa György, a Sarolta, valamint az István király című dalművekből válogatott csokrot hallhat a közönség. A szervezők tájékoztatása szerint a műsorban fellép Tokody Ilona, Miller Lajos, Fekete Attila, Marton Melinda, Konrád Erzsébet, Hary Judit, Kiss Domokos, Szakács Levente, Molnár János és Bancsov Károly operaénekes. Közreműködik a Kolozsvári Állami Magyar Opera Ének- és Zenekara Hary Béla vezényletével.

A zalaegerszegiek és a tatabányaiak ősbemutatót tartanak. A Millenáris Teátrumban kerül először színre Bereményi Géza Shakespeare királynője, illetve Füst Milán Feleségem története című műve.

A zenés színházi sorozatban többek között a Budapesti Operettszínház a Marica grófnőt játssza, a szegedi operatársulat Szokolay Sándor Vérnász című művét mutatja be. Az intézmény saját produkcióra is készül, Kodály Zoltán: Háry János című dalművét állítja színpadra.

A komolyzenei programok sorában szeptember 3-án a Budapesti Fesztiválzenekar azt a műsort játssza el, amellyel nagy sikert aratott Salzburgban: Bartók Béla A kékszakállú herceg vára és A csodálatos mandarin című művét adja elő. A két szólista: Komlósi Ildikó és Polgár László. 

A későbbiekben itt koncertezik például a pécsi, a szegedi, a szombathelyi és a Matáv szimfonikus zenekar, fellépnek a marosvásárhelyi és a kolozsvári filharmonikusok. Hangversenyt ad a Nemzeti Filharmonikus Zenekar és a Budapesti Filharmóniai Társaság Zenekara.

[origo]Küldje tovább ismerősének!

Írjon nekünk! Médiaajánlat Impresszum Adatvédelem!

Iratkozzon fel RSS-hírcsatornáinkra!

Az [origo] kiadója az Origo Zrt. © Minden jog fenntartvaIdőjárás

Hőmérséklet:
min: 5 , 10 °C
max: 12 , 17 °C

Változékony, hűvös idő
tovább
Fórum

Mit adsz a testemért cserébe?


Gregor Bernadett

film, színház

Daniel Radcliffe

színházműsor

Détár Enikő

szabadtéri színházak

amatőr színjátszás

színészek

díszlet- és jelmeztervezők

színházművészet