ok.hu

Szórakozás Színház
Filmklub
Zene
AXEtázis
Tévé
Vendégszoba
Nyár
Moziműsor
Tv-műsor
Programajánló
Galéria
Játszótér


Építészettől tárgykultúráig minden, ami szemnek ingere!A rovat hírei


"Tarány Tomit megviselte, hogy kiejtett minket" - a Rocktenors az X-Faktorról

Két magyar hely vezeti a világ száz legjobb bárjának listáját

"Álmodtam is a Sírhant művek szereplőivel" - Marina Salas, A bárka szereplője

Ha nem a panel nyer: kísérleti lakótelep Óbudán

"Egyszer sem jutott eszembe a 25 millió" - Ádám, az Éden Hotel stratégája
Gyorskeresés

Sztereó dráma, emlék szerelem
2002. január 22., kedd, 9:54|Utolsó módosítás: 2002. január 22., kedd, 11:52

A cikk betűmérete:kisebbnagyobb

Egyszer találkoztak, leveleiket nem küldték el egymásnak, szerelmük mégis egy élete szól. Párhuzamos magányjáték a Thália Színház Új Stúdiójában.


Az El nem küldött levelek című drámában Angelus és Angelina (Gyabronka József és Bíró Krisztina) találkozásait látjuk, miközben az idő vagy a képzelet furcsa játékot űz velük. Szerelmük attól a perctől ég, hogy összefutottak a pályaudvaron, és csacska verseket faragott Angelus kapitány a leányzó emlékkönyvébe.

Ez az egyetlen bizonyíték arra, hogy valóban találkoztak. De a néző előtt mindez nem tisztázott, hiszen az egyfelvonásos Szilágyi Andor-darabban az igazi találkozásnak csak az utolsó jelenetben lehetünk tanúi.

A két szereplő mindig úgy találkozik egymással, hogy életkoruk nem egyezik. Különösen csalfa jelenetek jönnek így létre. Az idősödő Angelus találkozik a fiatal Angelinával, és óvni próbálja - saját magától. Vagy mindketten öregek és szegények már, és csak halvány sejtelemként ködlik föl előttük, hogy ők ismerték egymást. De néha egyik a másik temetéséről jön. A hajdan volt találkozást visszahozni már nem tudják, sem összeilleszteni az idő kirakós játékán a megfelelő darabkákat. El nem küldött leveleket hordozgatnak maguknál agyongyűrve, és egy dolog iránt ácsingóznak: újra érezni az elveszett szerelmet. Arra vannak kárhoztatva, hogy az egymáshoz vezető utat vakságuk miatt ne lássák.

A Bárkából távozott Gyabronka József remekül alakítja a kapitányt, bármilyen korú legyen is a figura, míg Bíró Krisztinánál, aki a Madách Kamarában látható, főleg a fiatalabb figurák ülnek (csak a nyitó jelenetben öreg). Az aprócska stúdióteremben egy széles hinta, egy pad, egy dombocska és egy kopár (levél nélküli) fa látható. Mindezek száraz fűszőnyegen hevernek. Tulajdonképpen Gyabronka viszi a darabot és tölti meg erővel, ami sikeresen el is jut a nézőhöz, aki egészen közelről szemlélheti a játékot.

EL NEM KÜLDÖTT LEVELEK
Szereplők: Gyabronka József, Bíró Krisztina.
Rendezte: Guelmino Sándor. Díszlet-jelmez: Endresz Ágnes. 

Előadások a Thália Új Stúdiójában: január 28., február 1., 8.

A dramaturgként ismert Guelmino Sándornak (leghíresebb a Mi újság, múlt század? című előadása, amelyet Mácsai Pállal készített a Madách Kamarában) sokat segített Gyabronka magabiztossága és karizmája, hogy kedvesen szomorkás előadást varázsoljon a meg nem történt szerelem darabjából.

[doda]

Ajánlat:

Thália Színház

[origo]Küldje tovább ismerősének!

Írjon nekünk! Médiaajánlat Impresszum Adatvédelem!

Iratkozzon fel RSS-hírcsatornáinkra!

Az [origo] kiadója az Origo Zrt. © Minden jog fenntartvaIdőjárás

Hőmérséklet:
min: 5 , 10 °C
max: 12 , 17 °C

Változékony, hűvös idő
tovább
Fórum

Mit adsz a testemért cserébe?


Gregor Bernadett

film, színház

Daniel Radcliffe

színházműsor

Détár Enikő

szabadtéri színházak

amatőr színjátszás

színészek

díszlet- és jelmeztervezők

színházművészet