ok.hu

Szórakozás Színház
Filmklub
Zene
AXEtázis
Tévé
Vendégszoba
Nyár
Moziműsor
Tv-műsor
Programajánló
Galéria
Játszótér


Építészettől tárgykultúráig minden, ami szemnek ingere!A rovat hírei


"Tarány Tomit megviselte, hogy kiejtett minket" - a Rocktenors az X-Faktorról

Két magyar hely vezeti a világ száz legjobb bárjának listáját

"Álmodtam is a Sírhant művek szereplőivel" - Marina Salas, A bárka szereplője

Ha nem a panel nyer: kísérleti lakótelep Óbudán

"Egyszer sem jutott eszembe a 25 millió" - Ádám, az Éden Hotel stratégája
Gyorskeresés

Nemzeti: első társulati ülés, leosztott posztok
2003. január 7., kedd, 11:14

A cikk betűmérete:kisebbnagyobb

Jordán Tamás, a Nemzeti Színház január 1-jétől hivatalban lévő főigazgatója Görgey Gábor kulturális minisztertől vette át a kinevezését tanúsító okmányt hétfőn, a teátrum társulata előtt. Balikó Tamás, a Pécsi Nemzeti Színház igazgatója a jelenlegi színházi szezonban művészeti tanácsadóként tevékenykedik, a művészeti főtitkári posztot Muskát László tölti be.


Forrás: MTIGörgey Gábor kulturális minisztertől vette át a kinevezését tanúsító okmányt Jordán Tamás a Nemzeti Színház társulata előtt. A miniszter az ünnepségen a Nemzeti Színháznak a mindenkori kulturális életben betöltött szerepét hangsúlyozta. A Nemzeti Színház Rt. pályázat alapján kiválasztott új vezérigazgatója több évtizedes művészi múltját méltatva Görgey Gábor kifejezte meggyőződését, miszerint Jordán Tamás újra való törekvése is kiteljesedik az alapvetően hagyományokon nyugvó Nemzeti Színház működésében.

Jordán Tamás székfoglalójában úgy fogalmazott: a színház a tehetségről szól, s csakis társulati csapatmunka, a közös alkotás hozhatja meg a sikert. A tervekről elmondta: a színházi világnapon, március 27-én jótékonysági gálának ad otthont a Nemzeti Színház. A költészet napjához kapcsolódva rendezik meg a versfesztivált április 13-án. Május 25-én gyermeknapi programoknak, május utolsó napján pedig - hagyományteremtő szándékkal - a színházi évadot záró rendezvénynek lesz a helyszíne a teátrum és környezete.

Mint elhangzott: Bosnyák Miklós - aki Huszti Péter lemondását követően vezette a színházat - ügyvezető igazgatóként tevékenykedik tovább. A gazdasági igazgatói munkát Farkas Ágnes látja el. Balikó Tamás, a Pécsi Nemzeti Színház igazgatója a jelenlegi  színházi szezonban művészeti tanácsadóként tevékenykedik. A művészeti főtitkári posztot Muskát László tölti be. A színház sajtószóvivője Albert Györgyi.

[origo]Küldje tovább ismerősének!

Írjon nekünk! Médiaajánlat Impresszum Adatvédelem!

Iratkozzon fel RSS-hírcsatornáinkra!

Az [origo] kiadója az Origo Zrt. © Minden jog fenntartvaIdőjárás

Hőmérséklet:
min: 5 , 10 °C
max: 12 , 17 °C

Változékony, hűvös idő
tovább
Fórum

Mit adsz a testemért cserébe?


Gregor Bernadett

film, színház

Daniel Radcliffe

színházműsor

Détár Enikő

szabadtéri színházak

amatőr színjátszás

színészek

díszlet- és jelmeztervezők

színházművészet