ok.hu

Építészettől tárgykultúráig minden, ami szemnek ingere!A rovat hírei


"Tarány Tomit megviselte, hogy kiejtett minket" - a Rocktenors az X-Faktorról

Két magyar hely vezeti a világ száz legjobb bárjának listáját

"Álmodtam is a Sírhant művek szereplőivel" - Marina Salas, A bárka szereplője

Ha nem a panel nyer: kísérleti lakótelep Óbudán

"Egyszer sem jutott eszembe a 25 millió" - Ádám, az Éden Hotel stratégája
Gyorskeresés

Cenzúrázzák George Michael pólóit a tévében
2003. március 7., péntek, 14:49|Utolsó módosítás: 2003. március 7., péntek, 15:03

A cikk betűmérete:kisebbnagyobb

A BBC egyik munkatársa szerint a George Michaellel készült legutóbbi tévéfelvételekről eltávolítják a háborúellenes felirattal díszített ruhadarabok képeit.


Az énekes Don McLean háborúellenes dalát, a The Grave (A sír) című szerzeményt adta elő a BBC Top of the Pops műsorában, ahol zenészei nem csak művészi teljesítményükkel, hanem pólóikkal is kifejezésre akarták juttatni érzéseiket. A ruhadarabokon egyértelmű volt az üzenet: "No war, Blair out" (Nem a háborúra, Blair húzzon el).

A BBC egyik névtelenül nyilatkozó munkatársa elmondta, hogy a csellisták pólóinak bemutatása sérti a tévétársaság pártatlan tájékoztatásra vonatkozó alapelvét. A BBC ezért várhatóan a pénteki tévéműsorban szereplő felvételeket csak megvágva engedi adásba - írja a Yahoo! internetes portál.

"Alkalmazkodnunk kell a BBC irányelveihez. Ha valakik az adásban olyan pólót viselnek, amelyen az szerepel, el kell küldeni a miniszterelnököt, az olyan látszatot kelthet, hogy a BBC nem egészen pártatlan" - nyilatkozta meg nem nevezett BBC-s munkatárs.

A társaság közben hivatalosan cáfolta azokat a sajtójelentéseket, hogy George Michael háborúellenes pólót viselt a Top of the Pops című zenei műsor felvételén, ahol állítólag megkérték, vegye le a ruhadarabot. A brit popsztár legutóbbi fellépése békésebb körülmények között zajlott a népszerű BBC-s show-ban, ahová hosszú idő után tért vissza. George Michael 1986-ban még a végét járó Wham együttes tagjaként szerepelt utoljára a műsorban.

A brit énekes 2002 nyarán Shoot The Dog című kislemezének videoklipjével is közéleti vihart kavart. Sokan azzal vádolták, hogy a rajzfilmben nevetségessé teszi az amerikaiak a szeptember 11-e utáni politikáját, valamint kifigurázza az Egyesült Államok és Nagy-Britannia közötti kapcsolatot. A videoklipben Tony Blair brit kormányfő a Fehér Ház pázsitján szaladgáló pudliként tűnik fel, akit Bush elnök simogat kedvesen.

[origo]Küldje tovább ismerősének!

Írjon nekünk! Médiaajánlat Impresszum Adatvédelem!

Iratkozzon fel RSS-hírcsatornáinkra!

Az [origo] kiadója az Origo Zrt. © Minden jog fenntartvaIdőjárás

Hőmérséklet:
min: 5 , 10 °C
max: 12 , 17 °C

Változékony, hűvös idő
továbbFórum

TV-csatorna/műhold TOP-lista..
Miért fontos a hírolvasók/bemondók személye?
Csillagkapu-Stargate
BEUGRÓ.
Fáj? Cserélő topik


TIPP


jegyfoglalás


popsztárok


képeslapküldés


LINKCENTRUM


szex


férfiaknak


nőknek


HETI TOPLISTA


Shakira


Angelina Jolie


Görög Zita


Most keresik a többiek!