ok.hu

Építészettől tárgykultúráig minden, ami szemnek ingere!A rovat hírei


"Tarány Tomit megviselte, hogy kiejtett minket" - a Rocktenors az X-Faktorról

Két magyar hely vezeti a világ száz legjobb bárjának listáját

"Álmodtam is a Sírhant művek szereplőivel" - Marina Salas, A bárka szereplője

Ha nem a panel nyer: kísérleti lakótelep Óbudán

"Egyszer sem jutott eszembe a 25 millió" - Ádám, az Éden Hotel stratégája
Gyorskeresés

Halálos és elvetélt valóságshow-ötletek fesztiválja
2003. október 7., kedd, 12:37|Utolsó módosítás: 2003. október 7., kedd, 17:18

A cikk betűmérete:kisebbnagyobb

A legnépszerűbb amerikai valóságshow-k készítői és befolyásos televíziósok vitatkoztak a reality műfajról egy Los Angeles-i birtokon. A konferencián, amelynek részleteiről az esemény után két héttel tudósított az amerikai média, a valóságshow-k gazdasági és erkölcsi kérdéseiről vitáztak, valamint elvetélt ötleteiket is felidézték a nagy amerikai tévétársaságoknak dolgozó producerek.


"Ki lesz az első halálos áldozat?" 1/2. oldal >>

A reality-üzlet főszereplői szeptember 25-én, csütörtökön az amerikai Televízió és Rádiómúzeum farmján konferenciát tartottak a televíziós valóságshow-k eddigi tapasztalatairól és a műfaj kilátásairól.

 

A Televíziómúzeum alelnöke, Barbara Dixon által moderált összejövetelen többek között  Mike Fleiss, a Magyarországon A nagy Ő címen futó ABC-s Bachelor vezető producere, Jonathan Murray az MTV zenecsatornán sugárzott Real World producere, és Arnold Shapiro, a Big Brother CBC-en futó amerikai változatának munkatársa, valamint Mike Darnell, a Fox képviselője is jelen volt.

 

Amerikai lapértesülések szerint a vita vezetője és a résztvevők a valóságshow-kkal kapcsolatos összes fontos kérdést sorra vették, köztük a reality-műsorok finanszírozásával, marketingjével és hatásaival is foglalkoztak, valamint kiemelt téma volt a valóságshow-k szereplőinek helyzete, amiről hosszú vita alakult ki.

 

Forrás: RTL Klub

Magyar reality-szereplők - Anikó, Péter, Laci a VV2-ből

 

A BB-producer Arnold Shapiro, aki korábban társadalmi problémákat bemutató dokumentumsorozatokat készített, bírálta a szerinte a műsorokban előforduló megalázó helyzeteket. Más véleményen volt Mike Darnell a Foxtól. "Nem értem, miről beszél. Nem hiszem, hogy ez megalázás lenne. Emberi tulajdonságaink közé tartozik, hogy szeretjük kívülről végignézni, hogyan alakul mások érzelmi élete. ... Ez nem megalázás, a műsorok résztvevői nyilvánvalóan nincsenek kitéve megalázó helyzeteknek" - mondta a Fox több valóságshow-jának elkészítésében közreműködő Darnell, aki szerint ennek bizonyítéka, hogy a műsorok szereplői a mások által kritizált helyzetek után is egyértelműen vállalják a további részvételt a show-kban. "Amit szeretnének - teljesen őszintén megmondva - mindössze a hírnév; nem akarnak elmenni" - elemezte a reality-műfajt Darnell.

 


Linktár


Valóságshow-k

Az alkotók a vitában arra a kérdésre is megpróbáltak felelni, hol húzzák meg a határt munkájuk során, mi az, amit még kivitelezhetőnek tartanak a műsorok készítésekor. Abban mindenki egyetértett, hogy a korlátok egyre lazábbak, a határok folyamatosan bővülnek. A legmarkánsabb véleményt Shapiro fogalmazta meg. "Mindannyiunk számára van egy olyan pont, amelyet határnak tekintünk, még a számodra is, Mike [Darnell], még a számodra is létezik ilyen. Mindenki azt várja - és az újságok évek óta cikkeznek erről - , hogy ki lesz az első szereplő, aki belehal egy valóságshow-ba. Senki nem akarja, hogy ő legyen az a producer, akinél ez megtörténik" - mondta Shapiro.


1/2 következő oldal >>

1. "Ki lesz az első halálos áldozat?"

2. Elvetélt valóságshow-ötletekKüldje tovább ismerősének!

Írjon nekünk! Médiaajánlat Impresszum Adatvédelem!

Iratkozzon fel RSS-hírcsatornáinkra!

Az [origo] kiadója az Origo Zrt. © Minden jog fenntartvaIdőjárás

Hőmérséklet:
min: 5 , 10 °C
max: 12 , 17 °C

Változékony, hűvös idő
továbbFórum

TV-csatorna/műhold TOP-lista..
Miért fontos a hírolvasók/bemondók személye?
Csillagkapu-Stargate
BEUGRÓ.
Fáj? Cserélő topik


TIPP


jegyfoglalás


popsztárok


képeslapküldés


LINKCENTRUM


szex


férfiaknak


nőknek


HETI TOPLISTA


Shakira


Angelina Jolie


Görög Zita


Most keresik a többiek!