ok.hu

Építészettől tárgykultúráig minden, ami szemnek ingere!A rovat hírei


"Tarány Tomit megviselte, hogy kiejtett minket" - a Rocktenors az X-Faktorról

Két magyar hely vezeti a világ száz legjobb bárjának listáját

"Álmodtam is a Sírhant művek szereplőivel" - Marina Salas, A bárka szereplője

Ha nem a panel nyer: kísérleti lakótelep Óbudán

"Egyszer sem jutott eszembe a 25 millió" - Ádám, az Éden Hotel stratégája
Gyorskeresés

Féltik a bűnüldözést egy brit tévéműsortól
2003. november 14., péntek, 9:00|Utolsó módosítás: 2003. november 14., péntek, 9:51

A cikk betűmérete:kisebbnagyobb

A brit rendőrség szerint az ITV kereskedelmi csatorna egyik krimisorozata veszélyezteti az eredményes bűnüldözést a szigetországban.Az Első számú gyanúsított (Prime Suspect) című ITV-s bűnügyi széria bizalmatlanná teszi a civileket a nyomozó hatóságok iránt - állítja a brit rendőrség. A kritika szerint a kereskedelmi csatorna műsora lehetetlenné teheti a lakossági bejelentések fogadására létesített rendőrségi forródrót használatát, mert a Prime Suspect legutóbbin része azt sugallta, hogy a rendőrség ellenőrzi a betelefonálókat.

 

A brit rendőrség véleményét azután tette közzé, hogy a sorozatban egy gyilkosság gyanúsítottja a védettnek gondolt vonalon beszélt Tennyson nyomozónővel, aki a hívás alapján azonosította a körözött férfit. A Helen Mirren által alakított rendőrnő felvette a beszélgetést, sőt előtte az operátor a betelefonáló neve és elérhetősége után is érdeklődött - írta az Ananova.

 

Forrás: MTI

 

A valódi brit rendőrség ezzel szemben több kampányt is folytatott már, hogy meggyőzze az embereket, ha hívják a forródrótot, minden esetben megőrizhetik inkognitójukat a hatóságok előtt. A bűnüldözők szerint azonban az ITV krimije után a civilek - félve, hogy kiderül személyazonosságuk - kétszer is meggondolják, hogy bejelentést tegyenek a különleges vonalon.

 

"Sajnos, ez egy sokak által nézett, népszerű sorozat, ezért szeretnénk mindenkit megnyugtatni, aki látta az említett részt, hogy biztosak lehetnek benne, betartjuk ígéretünket, és a bűncselekmények bejelentésére létesített vonal továbbra is névtelenséget biztosít a betelefonálóknak. Ez azt jelenti, hogy egyetlen hívást sem rögzítünk és semmilyen formában nem nyomozunk a telefonálók után" - mondta a forródrót ügyében illetékes rendőrségi csoport szóvivője.

 

A sorozatot gyártó Granada szerint a Prime Suspect-ben a forródrót bizalmas jellegét kezdettől hangsúlyozták, de úgy érezték, a történet drámai fordulata feljogosítja őket arra, hogy ezen ideiglenesen változtassanak. "A következő részek névtelenséget biztosító szolgáltatásként mutatják be a különleges telefonvonalat" - tartalmazza több éve sikeresen futó műsor készítőjének közleménye.

[origo]Küldje tovább ismerősének!

Írjon nekünk! Médiaajánlat Impresszum Adatvédelem!

Iratkozzon fel RSS-hírcsatornáinkra!

Az [origo] kiadója az Origo Zrt. © Minden jog fenntartvaIdőjárás

Hőmérséklet:
min: 5 , 10 °C
max: 12 , 17 °C

Változékony, hűvös idő
továbbFórum

TV-csatorna/műhold TOP-lista..
Miért fontos a hírolvasók/bemondók személye?
Csillagkapu-Stargate
BEUGRÓ.
Fáj? Cserélő topik


TIPP


jegyfoglalás


popsztárok


képeslapküldés


LINKCENTRUM


szex


férfiaknak


nőknek


HETI TOPLISTA


Shakira


Angelina Jolie


Görög Zita


Most keresik a többiek!