ok.hu

Építészettől tárgykultúráig minden, ami szemnek ingere!A rovat hírei


"Tarány Tomit megviselte, hogy kiejtett minket" - a Rocktenors az X-Faktorról

Két magyar hely vezeti a világ száz legjobb bárjának listáját

"Álmodtam is a Sírhant művek szereplőivel" - Marina Salas, A bárka szereplője

Ha nem a panel nyer: kísérleti lakótelep Óbudán

"Egyszer sem jutott eszembe a 25 millió" - Ádám, az Éden Hotel stratégája
Gyorskeresés

Árpa Attila MTV-elnök akar lenni
2004. január 29., csütörtök, 15:05|Utolsó módosítás: 2004. január 29., csütörtök, 16:09

A cikk betűmérete:kisebbnagyobb

Árpa Attila, az RTL Klub volt kreatív igazgatója is pályázik a Magyar Televízió elnökségére. Szerinte nem a nagy nézettség, hanem a magas színvonal biztosítása egy közszolgálati televízió feladata. Eddig hatan vásárolták meg a pályázati csomagot.


Fotó: Varga Ferenc [origo]

Árpa Attila

Árpa Attila, az RTL Klub korábbi kreatív igazgatója is pályázik a Magyar Televízió elnöki posztjára. Rajta kívül eddig öten jelezték, hogy fontolgatják a tévéelnökséget, hiszen eddig összesen hatan vásárolták meg a hetvenötezer forintba kerülő pályázati csomagot. Árpa Attila korábban a Való Világ című műsor producere volt, a második sorozat közepén távozott az RTL Klubtól. 2003 elején, távozása után nem sokkal az [origo] Társalgójában azt mondta, hogy "egyelőre elegem van a televíziózásból". Most azonban az MTV vezetésére pályázik. Szerinte az MTV-nek nem kell piacvezetőnek lennie, és nem kell a kereskedelmi csatornákkal sem versenyeznie. Így szórakoztató műsorokat sem kell vetítenie, hanem helyette gyors és hiteles hírműsorokkal, valamint kulturális és tudományos műsorokkal kellene megtölteni a műsoridejét.

A többi pályázóról nem lehet tudni, hogy kicsodák, és az sem jelent semmit, hogy most hatan vannak összesen, hiszen a beadási időszaknak még csak a fele telt le. Az MTV közalapítványi kuratóriumának egyik elnökségi tagja az MTI-nek azt mondta, hogy több olyan pályázó is van, aki korábban már megpróbálta megszerezni az MTV elnöki elnöki székét. Az évek óta súlyos anyagi gondokkal küzdő intézmény vezetéséért 2002 júliusa óta ötször írtak már ki pályázatot. Utoljára 2003 szeptemberében választottak tévéelnököt a kurátorok, akkor Ragáts Imre nyert. Ő azonban idén január 1-i hatállyal lemondott, miután kiderült, hogy több gyanús szerződést kötött, többek között olyat is, mely a tévé számára kedvezőtlen, rokonai számára viszont előnyös volt.

A tévéelnökségre pályázók február 10-ig jelentkezhetnek, és március 5-ig kell a kuratóriumnak elbírálnia a pályázatokat. Korábban többször is pályázott az elnöki tisztségért Friderikusz Sándor, Baló György és Szenes Andrea is.

(MTI)Küldje tovább ismerősének!

Írjon nekünk! Médiaajánlat Impresszum Adatvédelem!

Iratkozzon fel RSS-hírcsatornáinkra!

Az [origo] kiadója az Origo Zrt. © Minden jog fenntartvaIdőjárás

Hőmérséklet:
min: 5 , 10 °C
max: 12 , 17 °C

Változékony, hűvös idő
továbbFórum

TV-csatorna/műhold TOP-lista..
Miért fontos a hírolvasók/bemondók személye?
Csillagkapu-Stargate
BEUGRÓ.
Fáj? Cserélő topik


TIPP


jegyfoglalás


popsztárok


képeslapküldés


LINKCENTRUM


szex


férfiaknak


nőknek


HETI TOPLISTA


Shakira


Angelina Jolie


Görög Zita


Most keresik a többiek!