ok.hu

Építészettől tárgykultúráig minden, ami szemnek ingere!A rovat hírei


"Tarány Tomit megviselte, hogy kiejtett minket" - a Rocktenors az X-Faktorról

Két magyar hely vezeti a világ száz legjobb bárjának listáját

"Álmodtam is a Sírhant művek szereplőivel" - Marina Salas, A bárka szereplője

Ha nem a panel nyer: kísérleti lakótelep Óbudán

"Egyszer sem jutott eszembe a 25 millió" - Ádám, az Éden Hotel stratégája
Gyorskeresés

Vita dr. Csernus amerikai kollégájáról
2004. június 2., szerda, 15:09|Utolsó módosítás: 2004. június 2., szerda, 16:52

A cikk betűmérete:kisebbnagyobb

Beadványban tiltakozott az Egyesült Államok médiahatóságánál egy civil aktivista az Amerika legnézettebb beszélgetős műsorai közé tartozó Dr. Phil ellen. A panaszos szerint a lelki problémákkal foglalkozó tévéshow megtéveszti a betegeket.


Forrás: drphil.com
Phil McGraw műsorvezető
Ajánlat
A show honlapja
A tiltakozó oldala

Nyilvános vitával és hivatalos eljárással igyekszik megváltoztatni a Dr. Phil című amerikai pszichológus-show-t egy korábban depresszióval kezelt férfi.

 

Neal David Sutz, aki a mentális betegek érdekeiért küzdő aktivistának mondja magát, azt állítja a szövetségi műsorszórási bizottságnak írt beadványában, hogy a Dr. Phil alkalmas a nézők megtévesztésére.

 

Sutz panaszának lényege, hogy a műsor készítői nem teszik nyilvánvalóvá, az adásokban elhangzott megjegyzések, tanácsok pusztán a szórakoztatást szolgálják, és nem tekinthetők terápiának.

 

A kritikus szerint ez azért különösen nagy baj, mert Amerikában - ahol a felnőttek közül minden ötödik személy valamilyen lelki betegségben szenved - sokak számára megfellebbezhetetlen igazságnak számítanak a műsorvezető megnyilatkozásai.

 

A tiltakozó úgy véli, a műsorkészítők eddigi gyakorlata, hogy az adások végén játsszák be a show jellegére figyelmeztető rövid szöveget, elégtelen. Sutz ezért azt követeli, hogy az egyes részek előtt tegyék közzé a Dr. Phil-t szerinte leleplező mondatokat.

 

75. Ünnepi Könyvhét

Harmadikától új helyszínen, a Bazilika előtti Szent István téren. 351 kötet, a legjaváról mi is írunk. Tippeljen és nyer-jen egy kisebb könyvtárat!Itt tucatnyi könyvújdonságot nyerhet!


A programot gyártó Paramount Domestic Television képviselője korábban azzal érvelt Sutz ellenében, hogy számtalanszor elmondták, a műsorban nem gyógyítani, hanem szórakoztatni akarnak. Igaz, a Sutz által elégtelennek tartott figyelmeztető szöveget csak a férfi korábbi nyilvános tiltakozása után toldották a műsor végéhez.

A Dr. Phil 2002 őszén indult Amerikában, azóta pedig az ország egyik legnézettebb délutáni beszélgetős műsorává vált. Az alkalmanként több mint 6 milliós nézettségű programot csak a jóval régebbi Oprah Winfrey Show tudja megelőzni az Egyesült Államokban.

[origo]Küldje tovább ismerősének!

Írjon nekünk! Médiaajánlat Impresszum Adatvédelem!

Iratkozzon fel RSS-hírcsatornáinkra!

Az [origo] kiadója az Origo Zrt. © Minden jog fenntartvaIdőjárás

Hőmérséklet:
min: 5 , 10 °C
max: 12 , 17 °C

Változékony, hűvös idő
továbbFórum

TV-csatorna/műhold TOP-lista..
Miért fontos a hírolvasók/bemondók személye?
Csillagkapu-Stargate
BEUGRÓ.
Fáj? Cserélő topik


TIPP


jegyfoglalás


popsztárok


képeslapküldés


LINKCENTRUM


szex


férfiaknak


nőknek


HETI TOPLISTA


Shakira


Angelina Jolie


Görög Zita


Most keresik a többiek!