ok.hu

Építészettől tárgykultúráig minden, ami szemnek ingere!A rovat hírei


"Tarány Tomit megviselte, hogy kiejtett minket" - a Rocktenors az X-Faktorról

Két magyar hely vezeti a világ száz legjobb bárjának listáját

"Álmodtam is a Sírhant művek szereplőivel" - Marina Salas, A bárka szereplője

Ha nem a panel nyer: kísérleti lakótelep Óbudán

"Egyszer sem jutott eszembe a 25 millió" - Ádám, az Éden Hotel stratégája
Gyorskeresés

Soha nem lesz vége a szappanoperáknak
2004. július 22., csütörtök, 12:55|Utolsó módosítás: 2004. július 22., csütörtök, 13:04

A cikk betűmérete:kisebbnagyobb

Újabb és újabb korosztályok szoknak rá a szappanoperákra világszerte. A dél- és közép-amerikai alkotások előnyét lehetetlen behozni a piacon, gyártásuk nemcsak gyümölcsöző iparágat, hanem igazi életformát is jelent. A sorozatok felelőssége nagy: nézők millióit kell megtanítaniuk az emberi-erkölcsi normákra - vallja az egyik legnagyobb tévécsatorna kereskedelmi igazgatója.


Forrás: ==

Érdekesség

-A Globo, az egyik legtekintélyesebb televíziós csatorna. Nevéhez fűződik az első brazil műholdas közvetítés lebonyolítása, amely 1968-ban volt, az Apolló-11 űrutazásának idején.


-A brazil Globo TV-nek kártérítést kellett fizetnie 21 bűvésznek a közelmúltban, mivel egyik filmjükben a legnépszerűbb bűvész trükkök titkait fedték fel.

Brazíliában hat teleregényt forgatnak egy szezonban, ezek mindegyike nem kevesebb, mint 200 részből áll, és ez csak a Globo nevű produkciós iroda és tévécsatorna teljesítménye - írja az Only Telenovelas című amerikai szaklap. Ezzel még nem is szóltunk a többi brazil filmstúdióról, valamint a venezuelaiak, a kolumbiaiak és az argentinok - no meg a mexikóiak - teljesítményéről. A dél- és közép-amerikai szappanoperák előnyét lehetetlen behozni a piacon.

A szappanopera errefelé nem egyszerűen szórakozás, hanem sok millió dollárt hozó export-iparág, mi több, életforma is. A Globo televízió csatorna, az egyik legnagyobb név a szakmában, ami elsősorban annak köszönhető, hogy kifejezetten ragaszkodik az izgalmas történetekhez, a jó forgatókönyvhöz és a megfelelő költségvetéshez. Ez azt jelenti, hogy nem spórolnak minden filléren, és akár 60 ezer dollárt is szánnak egy-egy fejezet előállítására.

 Helena Bernardi, a Globo kereskedelmi igazgatója szerint - aki a Walt Disneyt hagyta ott a Globo kedvéért - a tévécsatornának óriási a felelőssége. A szórakoztatás mellett milliókat kell megtanítaniuk a legfontosabb emberi-erkölcsi normákra, a gonoszokra és a jókra épülő, mai modern népmeséken keresztül.

(MTI)Küldje tovább ismerősének!

Írjon nekünk! Médiaajánlat Impresszum Adatvédelem!

Iratkozzon fel RSS-hírcsatornáinkra!

Az [origo] kiadója az Origo Zrt. © Minden jog fenntartvaIdőjárás

Hőmérséklet:
min: 5 , 10 °C
max: 12 , 17 °C

Változékony, hűvös idő
továbbFórum

TV-csatorna/műhold TOP-lista..
Miért fontos a hírolvasók/bemondók személye?
Csillagkapu-Stargate
BEUGRÓ.
Fáj? Cserélő topik


TIPP


jegyfoglalás


popsztárok


képeslapküldés


LINKCENTRUM


szex


férfiaknak


nőknek


HETI TOPLISTA


Shakira


Angelina Jolie


Görög Zita


Most keresik a többiek!