ok.hu

Építészettől tárgykultúráig minden, ami szemnek ingere!A rovat hírei


"Tarány Tomit megviselte, hogy kiejtett minket" - a Rocktenors az X-Faktorról

Két magyar hely vezeti a világ száz legjobb bárjának listáját

"Álmodtam is a Sírhant művek szereplőivel" - Marina Salas, A bárka szereplője

Ha nem a panel nyer: kísérleti lakótelep Óbudán

"Egyszer sem jutott eszembe a 25 millió" - Ádám, az Éden Hotel stratégája
Gyorskeresés

Kegyetlenséggel vádolnak egy német valóságshow-t
2004. augusztus 4., szerda, 8:10|Utolsó módosítás: 2004. augusztus 4., szerda, 8:14

A cikk betűmérete:kisebbnagyobb

Gusztustalanul viselkednek és érzéketlenek az állatok szenvedése iránt az egyik népszerű német reality szereplői - állítja egy civil szervezet, amely bíróságon akarja megvédeni a jószágok érdekeit. A műsorkészítők szerint a kritizálók oktalanul keltik rossz hírét a produkciónak.


Forrás: tele2
Ajánlat
Az Alpesi legelő oldala
A Sztárfarm
A német állatvédők honlapja
Képgaléria
Jelenetek a német műsorból

Fórum
Legyen bűncselekmény az állatkínzás!

Megkopott szórakoztatóipari hírességek tanyán töltött közös napjait mutatja be az Alpesi legelő (Die Alm) című német valóságshow, amelyben a kritikusok szerint undorító jelenetek vannak, a kelléknek tekintett háziállatokkal pedig kegyetlenül bánnak. A szereplők kecskékkel édes szirupot nyalatnak a testükről, megszopják a tehenek tőgyét, az egyik epizódban pedig bemutatták, kezdő gazdálkodóként hogyan tudnak levágni egy pulykát.

 

A németországi műsor miatt tiltakozott a helyi állatvédők szövetsége, és bejelentette, hogy jogi útra viszi a produkciót sugárzó müncheni ProSieben tévével kialakult vitát.

 

"Minket nem érdekel, ha a harmadrangú hírességek úgy döntenek, hogy a trágyában fetrengenek, vagy meztelenül heverésznek a hegyoldalban, de az állatokat nem lehet megkérdezni, hogy részt akarnak-e venni a műsorban. A show átlépte a törvényesség határát, és az etikai szabályokat is megszegte" - mondta el a véleményét Thomas Schröder, az állatvédők képviselője.

 

A ProSieben a kritikák után is folytatta a műsort, amelynek újabb részében azt láthatták a nézők, a szereplők hogyan tisztítják ki egy levágott disznó beleit. Az állatvédők megnyugtatására pedig Christian Asanger, a műsor producere a tiltakozókat meghívta a forgatás helyszínére. "Nincs semmi titkolnivalónk" - mondta a tévés.

 

A nyár elején hasonló botrányt kavart a Sztárfarm (La Ferme Célébrités) című francia reality is, amelyben több tucat állat pusztult el, a vádak szerint a műsorkészítők érzéketlensége és hanyagsága miatt.

 

A Le Parisien című lap azt írta, áprilisban csupán egyetlen nap alatt tizenhat tyúk és kacsa múlt ki, miután ráengedték őket a stúdió speciális csúszásgátlóval bevont padlójára, ami a madarak számára mérgező anyagokat is tartalmazott. Májusban pedig a nézők kedvence, egy fiatal kakas sem élte túl a felvételeket, a szárnyas végét egy stúdiómunkás okozta, aki véletlenül az állatra dobott egy szénabálát. A túl erős stúdiólámpák közelébe kóborolt állatok szintén idő előtt múltak ki, egy póniló pedig komoly sérüléseket szenvedett, mert leesett a lépcsőn.

 

Az állatvédők által szintén beperelt francia műsor, akárcsak a német Die Alm, vidéki gazdaságba költöztetett másodvonalbeli hírességek mindennapjait mutatta be. Az amerikai licenc alapján készített valóságshow adásonként nyolcmillió embert vonzott, így a műfaj legnézettebb darabja volt Franciaországban.

[origo]Küldje tovább ismerősének!

Írjon nekünk! Médiaajánlat Impresszum Adatvédelem!

Iratkozzon fel RSS-hírcsatornáinkra!

Az [origo] kiadója az Origo Zrt. © Minden jog fenntartvaIdőjárás

Hőmérséklet:
min: 5 , 10 °C
max: 12 , 17 °C

Változékony, hűvös idő
továbbFórum

TV-csatorna/műhold TOP-lista..
Miért fontos a hírolvasók/bemondók személye?
Csillagkapu-Stargate
BEUGRÓ.
Fáj? Cserélő topik


TIPP


jegyfoglalás


popsztárok


képeslapküldés


LINKCENTRUM


szex


férfiaknak


nőknek


HETI TOPLISTA


Shakira


Angelina Jolie


Görög Zita


Most keresik a többiek!