ok.hu

Építészettől tárgykultúráig minden, ami szemnek ingere!A rovat hírei


"Tarány Tomit megviselte, hogy kiejtett minket" - a Rocktenors az X-Faktorról

Két magyar hely vezeti a világ száz legjobb bárjának listáját

"Álmodtam is a Sírhant művek szereplőivel" - Marina Salas, A bárka szereplője

Ha nem a panel nyer: kísérleti lakótelep Óbudán

"Egyszer sem jutott eszembe a 25 millió" - Ádám, az Éden Hotel stratégája
Gyorskeresés

Erotika, erőszak - engedéllyel
2004. szeptember 27., hétfő, 12:29|Utolsó módosítás: 2004. szeptember 27., hétfő, 13:05

A cikk betűmérete:kisebbnagyobb

A szülők 40 százaléka nem ellenőrzi gyermekének tévézési szokásait, azaz a kiskorúak közel fele bármilyen programot megnézhet a tévében - írja egy spanyol tanulmány. A szülők harmada egyáltalán nem beszéli meg gyermekével a látottakat, de ennél is rosszabb, hogy tízből négy családnál nem kapcsolják le a készüléket vagy nem váltanak át másik adóra akkor sem, ha kifejezetten erőszakos vagy mélyen erotikus műsor megy egy csatornán.


Forrás: MTI
Ajánlat
Filmes kvízek
Rendeljen DVD-filmet, videót!
Ha nem akar a tévé előtt ülni: klikk ide!

A gyerekek nagy része két- és hároméves kor között "költözik" a készülék elé, és főképp délután nézik a képernyőt. A 900 családnál végzett kutatás statisztikái alapján a legtöbb gyerek az iskola után rögvest leül a tévé elé - ennél kevesebben választják a játékot, az uzsonnát, nem is beszélve a házi feladatról. Ennek ellentmond, hogy a gyerekek saját bevallásuk szerint leginkább barátokkal játszanának, utána sportolnának, és csak a harmadik helyre tették a tévézést mint a szabadidő kellemes eltöltésének módját.

Az Europasur által közzétett kutatás szerint hatéves kortól kezdve erősen csökken azon kicsik száma, akik rajzfilmeket néznek. A spanyol gyerekek elsősorban a szappanoperákat kísérik figyelemmel, de népszerű náluk a Big Brother is, melyből már több széria lement.

Egy átlagos spanyol kisgyerek 3 óra 40 percet tölt a tévé előtt naponta, de a kisiskolás már kereken 4 órát bámulja a képernyőt. A kimutatás szerint ezzel a hispánok a másodikak Európában, rögvest az angolok után. Köztudottan az amerikai gyerekek nézik legtöbbet a tévét, de a hazai helyzet is eléggé aggasztó. Egy bizonyos kor után az amerikai gyerekek elszakadnak a tévétől, de leülnek a számítógéphez: a 13 és 24 év közötti amerikai fiatalok több időt töltenek internetezéssel, mint tévénézéssel, egy tavalyi elemzés szerint. A kutatás igazolja azokat a feltevéseket, hogy a közelmúltban gyökeres változáson ment át a fiatalok viszonya a médiához - írja az AdAge.com.

Azok a gyerekek, akik naponta két óránál többet tévéznek, kisebb szókinccsel rendelkeznek, ügyetlenebbül mesélnek történeteket, mint kevésbé függő társaik. Nekik több a nyelvtani hiba az írásbeli munkájukban, mint azokéban, akik kevesebbet ülnek képernyő előtt - bizonyította be egy német tanulmány a közelmúltban.

[origo]Küldje tovább ismerősének!

Írjon nekünk! Médiaajánlat Impresszum Adatvédelem!

Iratkozzon fel RSS-hírcsatornáinkra!

Az [origo] kiadója az Origo Zrt. © Minden jog fenntartvaIdőjárás

Hőmérséklet:
min: 5 , 10 °C
max: 12 , 17 °C

Változékony, hűvös idő
továbbFórum

TV-csatorna/műhold TOP-lista..
Miért fontos a hírolvasók/bemondók személye?
Csillagkapu-Stargate
BEUGRÓ.
Fáj? Cserélő topik


TIPP


jegyfoglalás


popsztárok


képeslapküldés


LINKCENTRUM


szex


férfiaknak


nőknek


HETI TOPLISTA


Shakira


Angelina Jolie


Görög Zita


Most keresik a többiek!