ok.hu

Építészettől tárgykultúráig minden, ami szemnek ingere!A rovat hírei


"Tarány Tomit megviselte, hogy kiejtett minket" - a Rocktenors az X-Faktorról

Két magyar hely vezeti a világ száz legjobb bárjának listáját

"Álmodtam is a Sírhant művek szereplőivel" - Marina Salas, A bárka szereplője

Ha nem a panel nyer: kísérleti lakótelep Óbudán

"Egyszer sem jutott eszembe a 25 millió" - Ádám, az Éden Hotel stratégája
Gyorskeresés

Az OCÖ-nek nem műholdas cigányműsor kell
2004. október 27., szerda, 11:13|Utolsó módosítás: 2004. október 27., szerda, 13:58

A cikk betűmérete:kisebbnagyobb

A legnagyobb lélekszámú magyarországi nemzetiség képviselő-testülete számára nem lenne elfogadható, ha a Magyar Televízió a jövőben műholdon továbbítaná a nemzetiségi műsorait - közölte az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) elnöke.


Forrás: MTI/Nándorfi Máté
Kolompár Orbán

"Amennyiben az adások antennával foghatóak, az elfogadható a számunkra, más megoldás azonban nem" - mondta Kolompár Orbán ÖCÖ-elnök arra az MTI-s értesülésre, hogy a jövőben a nemzetiségi műsorok esetleg a Demokrácia csatornára kerülnének. A még csak tervekben szereplő közéleti adó, amely műholdon lenne fogható, a roma politikus szerint nem megfelelő a cigányoknak szóló műsorok terjesztésére.

 

Kolompár Orbán ezt azzal indokolta, hogy a romák jelentős hányada városok szélén, falvakban él, rossz anyagi körülmények között, és nem áll rendelkezésére az infrastruktúra a műholdon terjesztett műsorok fogadására.

 

Amíg a médiahatóság nem dönt arról, hozzájárul-e az MTV tematikus televíziós csatornáinak elindításához, a közszolgálati médium vezetése nem kíván nyilatkozni az ügyben - közölte Csorba Mária, az intézmény sajtóreferense az MTI érdeklődésére.

 

Az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) sajtóirodájának közlése szerint az ORTT várhatóan október 28-án, csütörtökön foglalkozik az MTV tematikus csatornák indítását célzó elképzeléseivel.

 

Fotó: MTI

Rudi Zoltán

Dobos Menyhért közéleti igazgató egy hete beszélt arról, hogy a Magyar Televízió a leendő hír- és információs csatornáján főműsoridőben biztosítana műsoridőt a nemzetiségi adásoknak; több kisebbségi vezető már akkor úgy nyilatkozott az MTI-nek: elfogadhatatlannak tartja az MTV tervét.

 

Szeptember végén Rudi Zoltán tévéelnök az országos önkormányzati elnökökkel folytatott megbeszélést, amelyen a legtöbb kisebbségi képviselő-testület vezetője úgy nyilatkozott, elfogadhatatlan számukra, hogy az MTV-n októbertől hétvége helyett munkanapokon ismételjék a nemzetiségi műsorok zömét; az MTV vezetője akkor beszélt arról, hogy a tervezett hír- és információs csatornára tennék át ezeket a műsorokat.

 

A közszolgálati médium közalapítványi kuratóriuma által 2004. március 5-én tévéelnökké választott Rudi Zoltán pályázatában az elképzelések között tematikus hír-, sport-, nosztalgia- és kulturális csatorna beindítása szerepelt.

(MTI)Küldje tovább ismerősének!

Írjon nekünk! Médiaajánlat Impresszum Adatvédelem!

Iratkozzon fel RSS-hírcsatornáinkra!

Az [origo] kiadója az Origo Zrt. © Minden jog fenntartvaIdőjárás

Hőmérséklet:
min: 5 , 10 °C
max: 12 , 17 °C

Változékony, hűvös idő
továbbFórum

TV-csatorna/műhold TOP-lista..
Miért fontos a hírolvasók/bemondók személye?
Csillagkapu-Stargate
BEUGRÓ.
Fáj? Cserélő topik


TIPP


jegyfoglalás


popsztárok


képeslapküldés


LINKCENTRUM


szex


férfiaknak


nőknek


HETI TOPLISTA


Shakira


Angelina Jolie


Görög Zita


Most keresik a többiek!