ok.hu

Építészettől tárgykultúráig minden, ami szemnek ingere!A rovat hírei


"Tarány Tomit megviselte, hogy kiejtett minket" - a Rocktenors az X-Faktorról

Két magyar hely vezeti a világ száz legjobb bárjának listáját

"Álmodtam is a Sírhant művek szereplőivel" - Marina Salas, A bárka szereplője

Ha nem a panel nyer: kísérleti lakótelep Óbudán

"Egyszer sem jutott eszembe a 25 millió" - Ádám, az Éden Hotel stratégája
Gyorskeresés

Kepes András két műsorral tér vissza
2004. december 16., csütörtök, 8:38|Utolsó módosítás: 2004. december 16., csütörtök, 10:24

A cikk betűmérete:kisebbnagyobb

A harsányabb, dinamikusabb, zajosabb kereskedelmi tévékben viszonylag kevés a csendes, békés beszélgetés: most Kepes András igyekszik visszahozni ezt a formátumot. Másik műsora is jövőre indul - szintén az RTL Klubon -, ebben számunkra egzotikus, távoli kultúrákat, regionális érdekességeket mutat be.


Forrás: MTI
Kepes András a Desszertben, 1995-ben
Ajánlat
Az RTL Klub honlapja
Kepes András oldala

"A Desszert című műsor tíz éve volt nagyon sikeres, három-négymilliós nézőtábora volt. Mikor 98-ban eljöttem az MTV-től, akkor lett vége. Későbbi műsoraim is hozták az elvárt műsorszámot, de azokkal én voltam néha elégedetlen. Megállapodtunk a kollégákkal, barátaimmal, hogy ha van egy jó témám, akkor visszatérek" - nyilatkozta Kepes András, és úgy tűnik, most jött el a visszatérés ideje. Kepes legutóbbi kulturális sorozata után megígérte, hogy olyan témákkal jön majd elő, melyek a nagyközönség számára is érdekesek, most pedig nyomban két ilyen nagyobb projektbe fogott.

"A Desszert-et azért hagytam abba, mert már mindenkivel elbeszélgettem, akivel akartam, elfogytak a vendégek. Például azt, hogy Kern András miképp lett színész, jobban el tudtam már mondani, mint ő maga. Időközben viszont felnőtt egy másik generáció, akit nem ismerünk. A mai kereskedelmi televíziókba nehéz bejutni, én most a harmincas korosztályt mutatom be. Egy fiatal tudós például alig kerülhetne képernyőre" - vázolta Kepes. Nem kockáztatnak nagyot, mert előzőleg a csatorna készített egy országos felmérést, ebből pedig kiderült, hogy nagy igény van ilyen jellegű, beszélgetős műsorra.

"A tévé akkor jó, ha természetes benne az ember. A klasszikus Desszert-ben négyen ültünk egy asztalnál. Így működött a legjobban, igazi emberekkel, igazi étteremben, igazi vacsorát fogyasztottunk. Most hasonló lesz, de óvatos duhaj vagyok, én magam kértem, hogy először csak négy adás legyen. Négynek még talán mindenki örül, aztán kiderül, mi lesz a műsor sorsa" - folytatta a műsorvezető.

A másik szériája ennél valamivel dinamikusabb lesz, szerinte a kilencvenes években sikeres Apropó című műsorra emlékeztet majd. Idegen kultúrákat mutatnak be, több szemszögből, lesz/volt forgatás a világ több egzotikus vidékén, így például Kenyában, Tanzániában. "Egy műsorban nem csak egy civilizáció tűnik fel, sok kultúrát mutatunk be, egy témakör szerint. Ilyen téma például az étkezés. Indiai konyha, japán ételek. Mi a kóser? Mit esznek a mongolok? A születés, a halál, a barátság, a szerelem - ezek mind ilyen, jól körüljárható témák" - mondta Kepes, aki szerint a csatorna támogatja, ő meg nagyon bízik a produkció sikerében.

Kepes András nem csak tévézik, irodalommal is foglalkozik. Bő két éve nagyon fontos feladatot vállalt, amikor összeállította a fiatal magyar írók antológiáját, és hagyta, hogy az ő nevébe-arcába csomagolva kínálja portékáját a piacon egy teljes művészeti ág.

[origo]Küldje tovább ismerősének!

Írjon nekünk! Médiaajánlat Impresszum Adatvédelem!

Iratkozzon fel RSS-hírcsatornáinkra!

Az [origo] kiadója az Origo Zrt. © Minden jog fenntartvaIdőjárás

Hőmérséklet:
min: 5 , 10 °C
max: 12 , 17 °C

Változékony, hűvös idő
továbbFórum

TV-csatorna/műhold TOP-lista..
Miért fontos a hírolvasók/bemondók személye?
Csillagkapu-Stargate
BEUGRÓ.
Fáj? Cserélő topik


TIPP


jegyfoglalás


popsztárok


képeslapküldés


LINKCENTRUM


szex


férfiaknak


nőknek


HETI TOPLISTA


Shakira


Angelina Jolie


Görög Zita


Most keresik a többiek!