ok.hu

Építészettől tárgykultúráig minden, ami szemnek ingere!A rovat hírei


"Tarány Tomit megviselte, hogy kiejtett minket" - a Rocktenors az X-Faktorról

Két magyar hely vezeti a világ száz legjobb bárjának listáját

"Álmodtam is a Sírhant művek szereplőivel" - Marina Salas, A bárka szereplője

Ha nem a panel nyer: kísérleti lakótelep Óbudán

"Egyszer sem jutott eszembe a 25 millió" - Ádám, az Éden Hotel stratégája
Gyorskeresés

Csonttörő elnyomta Jáksót
2004. december 20., hétfő, 14:48|Utolsó módosítás: 2004. december 21., kedd, 10:24

A cikk betűmérete:kisebbnagyobb

A Ring című bokszgála Csonttörő-Chacón összecsapására volt kíváncsi a legtöbb tévénéző a december 18-i mérkőzések közül, amikor a TV2 és az RTL Klub is profi meccsekkel csábította a közönséget. A szombat este azonban felemás eredményt hozott a kereskedelmi csatornáknak, szemben az MTV-vel, amely aratott Zámbó Jimmy-emlékműsorával.


Forrás: MTI
Csontörő: ő volt az érdekesebb
Ajánlat
Nagy pontozással, Kótai KO-val győzött

Váltakozó volt a nagy kereskedelmi tévék küzdelme szombaton főműsoridőben, a csatornák bokszműsorainak estéjén, a nézettségi verseny összesített eredményei alapján a csatából végül a TV2 került ki győztesen.

 

A Ring című gála azonban így sem tudta megközelíteni több, korábbi nagy nézettségű bokszközvetítés népszerűségét. Míg az elmúlt években több 2 milliós nézettségű bokszmeccs volt, sőt, az idén januári Erdei-González viadalt 3 millióan követték, a Ring fő mérkőzésére ennél sokkal kevesebben voltak kíváncsiak. Az alacsony nézettséghez hozzájárulhatott, hogy a két kereskedelmi csatorna egy napon adta bokszgáláit, valamint az is, hogy az MTV Zámbó Jimmy-emlékműsort kínált párhuzamosan. Az egymás ellen indított meccsek mellett így a köztévé közel másfélmilliós nézettséget elérő műsora is az est nyertese volt. A több éve halott énekesre emlékező műsor idején nem csak a teljes lakosság, hanem a fiatalabb nézők közül is többen kapcsoltak az MTV-re, mint riválisaira.

 

A december 18-i bokszközvetítések közül a legtöbb nézőt az este 11-től éjfélig sugárzott Nagy "Csonttörő" János-Julio Pablo Chacón meccs vonzotta, a magyar bokszoló pontozásos győzelmét hozó összecsapást 1 millió 780 ezren követték. A vele szemben indított RTL klubos Heti hetes-t alig harmadannyian, ráadásul a Jáksó László vezette műsor a reklámok fő célközönségének számító 18-49 év közötti nézők körében még gyengébb eredményt ért el, míg Csonttörőre ebben a kategóriában 921 ezren, a vasárnap esti kabaréra csak 220 ezren voltak kíváncsiak.

 

Az este folyamán a kereskedelmi adókon közvetített összesen 4-4 meccs átlageredményeit egybevetve szintén a TV2 nyert.

 

Némi kárpótlást nyújthatott az RTL Klubnak a csatorna esti főmeccse, Kótai Mihálynak az amerikai Manning Galloway ellen kiütéssel megnyert mérkőzése, amely még a Csonttörő-féle viadal, illetve a Heti hetes előtt került képernyőre este 10 és 11 között. A nyíregyházáról közvetített eseményt 1 millió 351 ezren választották, ami ebben az idősávban 300 ezerrel volt több, mint a TV2 nézettsége. Az ötven év alattiak közül Kótaira 684 ezren, a TV2 műsorára ezalatt 464 ezren voltak kíváncsiak.

 

Az RTL Klub szombati veszteségét ellensúlyozta, hogy vasárnap este el tudta csábítani a Sváby András vezette Napló közönségének fiatalabbik részét. A rendhagyó sikert a TV2-s magazinműsorral egyidőben sugárzott Harry Potter-filmnek köszönhette az RTL Klub, amely azonban a teljes lakosságot tekintve így sem tudta felülmúlni a Sváby-műsor népszerűségét. A december 19-i Napló-t átlagosan 1 millió 921 ezren, a varázslótanonc történetét 1 millió 811 ezren nézték, ezen belül azonban az ifjabbak - 680 ezer-902ezer arányban - a Harry Potter-t részesítették előnyben.

[origo]Küldje tovább ismerősének!

Írjon nekünk! Médiaajánlat Impresszum Adatvédelem!

Iratkozzon fel RSS-hírcsatornáinkra!

Az [origo] kiadója az Origo Zrt. © Minden jog fenntartvaIdőjárás

Hőmérséklet:
min: 5 , 10 °C
max: 12 , 17 °C

Változékony, hűvös idő
továbbFórum

TV-csatorna/műhold TOP-lista..
Miért fontos a hírolvasók/bemondók személye?
Csillagkapu-Stargate
BEUGRÓ.
Fáj? Cserélő topik


TIPP


jegyfoglalás


popsztárok


képeslapküldés


LINKCENTRUM


szex


férfiaknak


nőknek


HETI TOPLISTA


Shakira


Angelina Jolie


Görög Zita


Most keresik a többiek!