ok.hu

Építészettől tárgykultúráig minden, ami szemnek ingere!A rovat hírei


"Tarány Tomit megviselte, hogy kiejtett minket" - a Rocktenors az X-Faktorról

Két magyar hely vezeti a világ száz legjobb bárjának listáját

"Álmodtam is a Sírhant művek szereplőivel" - Marina Salas, A bárka szereplője

Ha nem a panel nyer: kísérleti lakótelep Óbudán

"Egyszer sem jutott eszembe a 25 millió" - Ádám, az Éden Hotel stratégája
Gyorskeresés

Túlzásba estek a tévére panaszkodó szülők
2005. január 26., szerda, 10:02

A cikk betűmérete:kisebbnagyobb

Az amerikai médiahatóság több esetben visszautasította a televíziózás káros hatásai ellen küzdő szülők egyesületének beadványait. A szövetségi műsorszórási bizottság szerint a panaszosok alkalmanként túlzott szigorral járnának el.


Forrás: Red Dot
Phoebe (Lisa Kudrow) pénisz alakú sütije nem volt illetlen
Ajánlat
Az amerikai szülők tévés tanácsa
Az FCC oldala

Nem volt szemérmetlen, illetve a kiskorúakra káros, hogy a Jóbarátok egyik epizódjában a Phoebe nevű szereplő pénisz alakú sütivel kínálta szereplőtársait - döntött a Federal Communications Commission (FCC). Az amerikai szövetségi műsorszórási bizottsághoz több tucat panasz érkezett a szitkom-rész miatt, amely a levélírók szerint - akárcsak sok más főműsoridős program - károsan hathat a gyermekekre.

 

A képernyő obszcén jelenetektől való megtisztítását követelő panaszosok különösen Janet Jackson és Justin Timberlake 2004. februári közös tévés fellépése óta követelnek nagyobb szigort az FCC-től. Az egy évvel ezelőtti, élőben közvetített, koncert után, amelyen Timberlake letépte fellépőtársa melltartóját, az amerikai médiahatóság több nagy összegű büntetést is kiszabott, hogy a televíziókat visszatartsa a sértőnek talált jelenetek sugárzásától.

 

A szigort azonban az FCC szerint nem lehet túlzásba vinni, ezért a nézők által kritizált Jóbarátok-rész mellett több más műsor esetében is elutasította a panaszokat, amelyek jelentős részben az amerikai szülők televíziós tanácsától ( Parents Television Council - PTC) érkeztek.

 

Gyermekeikért aggódó tévézők szervezete többek között kifogásolta, hogy a Will and Grace című szériában - amely egy homoszexuális manhattani ügyvéd és barátnője mindennapjairól szól - a szereplők arról beszélgettek, milyen lehet, ha két férfi, illetve két nő csókolózik. A szülők televíziós tanácsa szerint az sem volt "családbarát", hogy a Gilmore Girls című ifjúsági sorozatban egy fiatal korára emlékező nagyapa elmeséli, főiskolai csínytevéseik között az is előfordult, hogy nyilvánosan meztelenkedtek. A Simpson család-nak (The Simpsons) szintén kijutott a kritikákból, amiért egyik epizódjában a tüntető egyetemisták ironikus szövegű plakátjain Jézus neve is feltűnik.

 

Az összesen 36 hasonló tárgyú panasz közül az amerikai médiahatóság egyet sem talált megalapozottnak. "Egyik eset sem volt nyilvánvalóan sértő a műsorszórókra vonatkozó hatályos szabályozás alapján, így nem minősíthetők helytelennek" - közölte az FCC.

[origo]Küldje tovább ismerősének!

Írjon nekünk! Médiaajánlat Impresszum Adatvédelem!

Iratkozzon fel RSS-hírcsatornáinkra!

Az [origo] kiadója az Origo Zrt. © Minden jog fenntartvaIdőjárás

Hőmérséklet:
min: 5 , 10 °C
max: 12 , 17 °C

Változékony, hűvös idő
továbbFórum

TV-csatorna/műhold TOP-lista..
Miért fontos a hírolvasók/bemondók személye?
Csillagkapu-Stargate
BEUGRÓ.
Fáj? Cserélő topik


TIPP


jegyfoglalás


popsztárok


képeslapküldés


LINKCENTRUM


szex


férfiaknak


nőknek


HETI TOPLISTA


Shakira


Angelina Jolie


Görög Zita


Most keresik a többiek!