ok.hu

Építészettől tárgykultúráig minden, ami szemnek ingere!A rovat hírei


"Tarány Tomit megviselte, hogy kiejtett minket" - a Rocktenors az X-Faktorról

Két magyar hely vezeti a világ száz legjobb bárjának listáját

"Álmodtam is a Sírhant művek szereplőivel" - Marina Salas, A bárka szereplője

Ha nem a panel nyer: kísérleti lakótelep Óbudán

"Egyszer sem jutott eszembe a 25 millió" - Ádám, az Éden Hotel stratégája
Gyorskeresés

Fábry lesz a konferanszié az Aranycsirke gálán
2005. február 14., hétfő, 14:26|Utolsó módosítás: 2005. február 14., hétfő, 16:43

A cikk betűmérete:kisebbnagyobb

Az RTL Klub díjat alapított, mellyel a magyar alkotóközösséget szeretné elismerni. Százezres nézőszámot meghaladó közönségfilmek versenyeznek majd a fődíjért, az 50 millió forintért - a gálát persze egyenesben közvetíti a csatorna, Fábry Sándor közreműködésével. Egyfajta hazai Oscarról van szó.


Forrás: MTI
Fábry Sándor
Ajánlat
Az RTL Klub honlapja
Filmklub: mindent a magyar (és külföldi) filmekről!
Képgaléria
Kontroll - jelenetek a filmből

A 36. Filmszemle versenyfilmjei

Oscar-jelöltek


Az előválasztási szakaszban a nézők jelölhetnek húsz magyar játékfilm közül: a legalább százezres nézőszámot produkáló alkotások közt van például a Valami AmerikaA Napfény íze, a Kontroll, a Csinibaba vagy A miniszter félrelép. A húsz közül a közönség öt filmet juttat a zsűri elé, majd a szakma képviselőiből és nézőkből álló zsűri megszavazza, hogy melyik volt az elmúlt nyolc év legjobb közönségfilmje. Az arannyal bevont szobrot és az 50 milliós fődíjat a győztes alkotás rendezője és producere vehetik át, és ezzel az a csatorna célja, hogy a sikeres párost egy újabb közös munkára késztesse.

"Az élőben sugárzott gálaműsoron a legjobb főszereplőt is kihirdetik, a győztes pedig 3 millió forintot kap az esemény főszponzorától. Ha minden úgy alakul, ahogy szeretnénk, a csatorna évente megrendezné a díjátadót, jövőre talán már több kategóriával" - közölte Kolosi Péter programigazgató.

A gumicsirke Geszti Péter irodájának egyik polcán kezdte impozáns pályafutását, ám két évig csak némán gubbasztott a könyvek között. Immár aranyozott formában is feltűnik, csinos csokornyakkendővel - erről bővebben itt.

Fábry Sándor showman lesz a műsorvezető. "Talán azért kaptam ezt a megbízást, mert némi ismertséggel bírok a csatornán, és tizennégy évet elmorzsoltam a filmszakmában" - mondta az Esti Showder műsorvezetője, aki szerint a közönségfilm jó dolog ugyan, de a nézőszám nem esztétikai kategória. Fábry szerint "használati közönségfilmekről" van szó, ám néha váratlan siker is születhet, ugyanis "akár tíz évig is készülhet egy rossz regény, miközben Petőfi a János vitéz-t két hét alatt megírta."

Forrás: RTL Klub
Aranycsirke, Kolosi Péter, Fábry Sándor

A magyar focival példálózó humorista szerint egy jó magyar filmért igen hálás tud lenni a közönség, mint ahogy a Machester Unitedet legyűrő Zalaegerszeg diadalánál is minden korábbi szerencsétlenkedést megbocsátottak a sportrajongók. "Különben is, vannak bizonyos témák, melyeket Hollywood nem készíthet el helyettünk. Ilyenvolt például az Eldorádó című film" - tette hozzá Fábry.

Az RTL Klub a közelmúltban három magyar mozifilm - Argo, Állítsátok meg Terézanyut!, Csudafilm - megszületésénél bábáskodott. A gálát március 31-én este vetíti a csatorna.

[origo]Küldje tovább ismerősének!

Írjon nekünk! Médiaajánlat Impresszum Adatvédelem!

Iratkozzon fel RSS-hírcsatornáinkra!

Az [origo] kiadója az Origo Zrt. © Minden jog fenntartvaIdőjárás

Hőmérséklet:
min: 5 , 10 °C
max: 12 , 17 °C

Változékony, hűvös idő
továbbFórum

TV-csatorna/műhold TOP-lista..
Miért fontos a hírolvasók/bemondók személye?
Csillagkapu-Stargate
BEUGRÓ.
Fáj? Cserélő topik


TIPP


jegyfoglalás


popsztárok


képeslapküldés


LINKCENTRUM


szex


férfiaknak


nőknek


HETI TOPLISTA


Shakira


Angelina Jolie


Görög Zita


Most keresik a többiek!