ok.hu

Építészettől tárgykultúráig minden, ami szemnek ingere!A rovat hírei


"Tarány Tomit megviselte, hogy kiejtett minket" - a Rocktenors az X-Faktorról

Két magyar hely vezeti a világ száz legjobb bárjának listáját

"Álmodtam is a Sírhant művek szereplőivel" - Marina Salas, A bárka szereplője

Ha nem a panel nyer: kísérleti lakótelep Óbudán

"Egyszer sem jutott eszembe a 25 millió" - Ádám, az Éden Hotel stratégája
Gyorskeresés

Szappanoperákkal a magány ellen
2005. február 22., kedd, 12:05

A cikk betűmérete:kisebbnagyobb

A szubkontinensen igen népszerű mexikói Lucía Méndez és a venezuelai Lupita Ferrer megvédik a szappanoperákat, szerintük ugyanis egy jellegzetes latin-amerikai termékről van szó, mely világszerte elismert, ráadásul a sok magányos embernek szükségük van ezekre a történetekre. Ennek ellenére akadnak helyek, ahol akár fegyvert is ragadnának, hogy eltüntessék ezeket a sorozatokat a tévéből.


Ajánlat
Többet a szappanoperákról
Lucía Méndez oldala
Natalia Oreiro - bővebben
Barátok Közt
Jóban-rosszban

"A latin-amerikai szappanoperák rólunk szólnak, minket képviselnek és eljutnak a világ minden pontjára. Ázsiába, arab országokba, Oroszországba, Izraelbe" - védte meg a műfajt a két művésznő, akik jelenleg Santo Domingóban tartózkodnak, hogy tévés díjakat vegyenek át. Ferrer szerint az elmúlt két évtizedben gyakran elhangzott az a kijelentés, hogy a műsorforma kimegy majd a divatból, de a szériák sikere mindenképp jel, bizonyíték arra, hogy nem rossz, amit készítenek. "Nem szabad elfeledni, hogy jelenleg ez a legjellegzetesebb latin-amerikai tévéműsor" - tette hozzá.

A két színésznő a Las Amigas (A barátnők) nevű sorozatra készül: a forgatókönyv már megvan, rövidesen elkezdődnek a felvételek. Méndez igazán hatásos forgatókönyvre és kalandos történetre vágyik - nehéz lesz a Magyarországon is vetített Esmeraldá-t vagy a Vad Angyal-t túlszárnyalni. "Manapság már nagyon válogatós vagyok. Elmondhatom, hogy igazi klasszikusokban szerepeltem, és ha már újabb szappanoperát forgatok, akkor az legyen emlékezetes" - magyarázta.

Forrás: MTI

A Magyarországon is igen népszerű Natalia Oreiro uruguayi származású színész- és énekesnő rajongói társaságában.

A szappanoperák jellemformáló szerepéről is megvan a véleményük, szerintük sok jót hoznak a sorozatok a nézők életébe. "A színészek egy kicsit a lélek orvosai. A történetek segítenek abban, hogy a magányos ember feledje baját, ráadásul szórakoztat forma is" - mondta a színésznő.

Lucía Méndez Mexikó egyik nagy bálványa, moziban, tévében és énekesként is sikeres. Tizenöt sorozatban és tíz mozifilmben játszott komoly szerepet, hazájában számos alkalommal volt az év színésznője, de nemzetközi elismerés is érte: egyik nagylemeze latin pop kategóriában Grammy-jelölést is kapott.

Nem mindenhol hódítanak a latin szappanoperák, nem mindenki rajong a fájdalmas tekintetű, könnyes szemű főszereplőkért, így például tavaly augusztusban Koszovóban ismeretlenek azzal fenyegettek meg két pristinai televíziót, hogy támadás intéznek ellenük, amennyiben nem veszik le műsorukról a latin-amerikai szappanoperákat. Az ismeretlen fenyegetők "minden muzulmán hívő nevében" arról értesítették az RTV21-et és az RTK televíziót, hogy amennyiben öt napon belül nem veszik le műsorukról a Tiltott szerelem és Teérted című sorozatot, akkor előzetes bejelentés nélkül megtámadják mindkét médiumot.

[origo]Küldje tovább ismerősének!

Írjon nekünk! Médiaajánlat Impresszum Adatvédelem!

Iratkozzon fel RSS-hírcsatornáinkra!

Az [origo] kiadója az Origo Zrt. © Minden jog fenntartvaIdőjárás

Hőmérséklet:
min: 5 , 10 °C
max: 12 , 17 °C

Változékony, hűvös idő
továbbFórum

TV-csatorna/műhold TOP-lista..
Miért fontos a hírolvasók/bemondók személye?
Csillagkapu-Stargate
BEUGRÓ.
Fáj? Cserélő topik


TIPP


jegyfoglalás


popsztárok


képeslapküldés


LINKCENTRUM


szex


férfiaknak


nőknek


HETI TOPLISTA


Shakira


Angelina Jolie


Görög Zita


Most keresik a többiek!