ok.hu

Építészettől tárgykultúráig minden, ami szemnek ingere!A rovat hírei


"Tarány Tomit megviselte, hogy kiejtett minket" - a Rocktenors az X-Faktorról

Két magyar hely vezeti a világ száz legjobb bárjának listáját

"Álmodtam is a Sírhant művek szereplőivel" - Marina Salas, A bárka szereplője

Ha nem a panel nyer: kísérleti lakótelep Óbudán

"Egyszer sem jutott eszembe a 25 millió" - Ádám, az Éden Hotel stratégája
Gyorskeresés

Nagy változások előtt az MTV
2005. március 8., kedd, 16:41|Utolsó módosítás: 2005. március 8., kedd, 16:54

A cikk betűmérete:kisebbnagyobb

Dr. Simon András lett az MTV műsorkészítési alelnöke. Ígérete szerint nyárra egy takarékos, de élvezhető köztévét kap a néző, majd nagyobb változások lesznek szeptembertől. "Szórakoztató műsor kell, de a gagyi tűnjön el" - közölte. Nem fogyasztóként tekintenek a nézőre, hanem sokkal inkább társadalomalkotó embert látnak bennü(n)k.


Forrás: MTV
Simon András
Ajánlat
Az MTV honlapja
Tévéműsor

Simon András 1993 és 1999 között a Magyar Televíziónál dolgozott hír- és magazinműsorokban, rovatvezetőként, szerkesztőként, riporterként, majd 1999 és 2002 között a TV2 Tények és Jó estét, Magyarország! hírműsorait szerkesztette és vezette. 2002 szeptembere óta újra az MTV-n van, Az Este hírmagazint vezette az elmúlt hétig. A hírműsorral kapcsolatban megjegyezte, hogy új megbízásával párhuzamosan ő maga eltűnik a képernyőről, mert nem tartja összeegyeztethetőnek a kettőt: a műsort viszont sikeresnek nevezte, hiszen félmillió néző figyelte átlagosan. "Ez egy elég tisztességes eredmény, végül is ez egy politikai, közéleti háttérműsor" - mondta.

Az alelnök nagy változtatásokat tervez a köztévénél. A három csatornának eztán is külön büdzséből kell gazdálkodnia, ezekből kell kihozni a legtöbbet. "A pénzzel jól kell bánniuk: egy műsor elkészítésére belső műhelyeket, de külsős cégeket is felkérhetnek. Érdekük lesz, hogy olcsón dolgoztassanak, mert ha októberre elfogy a pénz, akkor vége - nem gazdálkodtak jól" - közölte Simon András, de hozzátette, hogy a minőség mindennél fontosabb szempont lesz eztán, a gagyit meg irtani fogják. Az üzleti terveket a hetekben kell benyújtani, ezeket várhatóan a március 30-i ülésen hagyják jóvá.

A cél az, hogy az MTV legyen az "érdekes televízió", amely oktató, informáló és szórakoztató műsorokat sugároz, amely érdekes tartalomban és képben. Simon szerint az MTV műsorainak egy része képi világában nem volt korszerű, ezen is változtatni kell a közeljövőben. "A csatornák arculatát ki kell dolgozni. Legyen érdekes és értékes. Száműzni szeretném az ízlésromboló és unalmas dolgokat, a belső lustaságot, ami miatt néha silány, unalmas műsorokat kaptunk, mondván, hogy a köztévénél a nézettség nem fontos" - közölte Simon, aki szerint a kereskedelmi tévék fogyasztóként szólítják meg a nézőket, ők viszont eztán társadalomalkotó lényeket látnak bennük.

A változások kapcsán elmondta, hogy még nem látta a szerződéseket, így nem tudja, hogy "milyen a játéktér". Május 31-ig már nem is lehet új szerződéseket kötni, de persze vannak új műsortervek. Az új alelnök úgy véli, hogy a műsorok nagyjából fele rendben van, de a másik felét vagy módosítaná, vagy megszüntetné. Nyárra takarékos, de élvezhető tévét ígérnek, a komolyabb, látható változás pedig szeptemberre várható.

A Demokrácia (M3) nevű tévécsatornát valószínűleg nem indítják el szeptember előtt: augusztusban a parlamenti élet szinte teljes hiánya miatt úgysem lenne sok anyag, ugyanakkor a csatorna beindításához elfogadott üzleti terv kell - de ezen még dolgoznak.

[origo]Küldje tovább ismerősének!

Írjon nekünk! Médiaajánlat Impresszum Adatvédelem!

Iratkozzon fel RSS-hírcsatornáinkra!

Az [origo] kiadója az Origo Zrt. © Minden jog fenntartvaIdőjárás

Hőmérséklet:
min: 5 , 10 °C
max: 12 , 17 °C

Változékony, hűvös idő
továbbFórum

TV-csatorna/műhold TOP-lista..
Miért fontos a hírolvasók/bemondók személye?
Csillagkapu-Stargate
BEUGRÓ.
Fáj? Cserélő topik


TIPP


jegyfoglalás


popsztárok


képeslapküldés


LINKCENTRUM


szex


férfiaknak


nőknek


HETI TOPLISTA


Shakira


Angelina Jolie


Görög Zita


Most keresik a többiek!