ok.hu

Építészettől tárgykultúráig minden, ami szemnek ingere!A rovat hírei


"Tarány Tomit megviselte, hogy kiejtett minket" - a Rocktenors az X-Faktorról

Két magyar hely vezeti a világ száz legjobb bárjának listáját

"Álmodtam is a Sírhant művek szereplőivel" - Marina Salas, A bárka szereplője

Ha nem a panel nyer: kísérleti lakótelep Óbudán

"Egyszer sem jutott eszembe a 25 millió" - Ádám, az Éden Hotel stratégája
Gyorskeresés

A Simpson család Jockey Ewing nyomában
2005. május 3., kedd, 8:41|Utolsó módosítás: 2005. május 3., kedd, 16:22

A cikk betűmérete:kisebbnagyobb

Matt Groening, a Simpson családot előállító csapat szellemi vezetője és létrehozója elégedett a sorozat sikereivel, és újabb meglepetéseket ígér az egyik legkedveltebb rajzfilm rajongóinak. A több tucat országba eladott műsor pedig sorra dönti a rekordokat.


the simpsons
A Simpson-család
Ajánlat
A hivatalos honlap
Egy rajongói oldal
És még 100 Simpsons-site
Linktár
Simpson család-linkek

"Szerintem a show most érkezett időben a feléhez, ami viszont újabb tizenhat évet jelent" - nyilatkozta a napokban a The Simpsons kitalálója, Matt Groening a New York Timesnak. A rajzfilmsorozat 350 részen van túl, és látszólag minden rendben, jó a nézettség, a tévézők még nem unják a sárga figurákat. Tizenhat évnyi múlt az Egyesült Államokban is nagyon komoly teljesítmény, a helyi tévéknél is alig találni műsort, mely ilyen impozáns történelemmel rendelkezne - ha mégis akadnak ilyenek, kevésbé nézettek, és jóval kevesebb országba jutottak el.

A Simpsons még az azóta lezárt Jóbarátok-nál is hosszabb ideje megy: pontosan 1989 óta, akkor mutatkoztak be Barték a Fox tévécsatornán. A 2005-2006-os szezonban a rajzfilmsorozat újabb rekordokat dönt majd meg, ugyanis felülmúlja a Dallas csúcsát (357 epizód), nem is beszélve az Államokban ment Alfred Hitchcock Presents (361 rész), és a My Three Sons (369 epizód) című műsorokról. A szitkomok, komédiák közt szereplő Ozzie and Harriet 435 részből álló sorozatát nem lesz könnyű utolérni, de Al Jean producer nem tartja azt sem elképzelhetetlennek. "A stáb már aláírt egészen a 19. évad végéig. Legalább addig biztosan kitart majd a Simpsons" - mondta erről.

2004 tavaszán sztrájkoltak a szinkronszínészek: Dan Castellaneta (Homer, a családfő), Yeardley Smith (Lisa Simpson), Julie Kavner (Marge Simpson) és Nancy Cartwright (Bart Simpson), Hank Azaria (Moe), valamint Harry Shearer (Mr. Burns)  vett részt a lázongásban. Amerikai sajtóhírek szerint minden egyes sztrájkoló háromszázhatvanezer dollár körüli összeget, azaz hetvenötmillió forintot akart epizódonként, ami korábbi juttatásuk közel háromszorosa volt, ám végül pont egy éve, május elején sikerült megegyezniük a vezetőkkel.

A figurák közt nem csak a család, rokonok és a városlakók tűnnek fel, felbukkannak hírességek is: George W. Bush, Bill Clinton, Mihail Gorbacsov, az X-aktás Fox Mulder, Sting, Yoko Ono, Woody Allen vagy épp Kim Basinger, Andre Agassi is megjelent már Homer környékén. Természetesen az évek során komoly iparág nőtt rá a sorozatra, így kapható simpsonos társasjáték, gumifigura, bögre, törülköző, számítógépes játék, sakk-készlet, kártya, képregény.

A sorozat nagy rajongói közt persze akadnak fanyalgók, akik szerint romlik a minőség, ez már nem az, amit ők megszerettek - ám a Fox Studios irodáiban szorgoskodó húsz sztoriszerző szerint pusztán sznobizmusról lehet szó. A producer is egyetért a kreatív csapattal, szerinte a nosztalgiázás általános dolog: "Hallottak már valaha olyat, hogy valaki azt mondja, hogy most jobb bármi, mint korábban volt? Persze, hogy nem. Ez persze nem jelenti azt, hogy mi nem készítünk vagy készítettünk gyengébb darabokat. Csak úgy látom, hogy nagy vonalakban a mostani munkáink is vannak olyan jók, mint bármelyik korábbi epizód."

[origo]Küldje tovább ismerősének!

Írjon nekünk! Médiaajánlat Impresszum Adatvédelem!

Iratkozzon fel RSS-hírcsatornáinkra!

Az [origo] kiadója az Origo Zrt. © Minden jog fenntartvaIdőjárás

Hőmérséklet:
min: 5 , 10 °C
max: 12 , 17 °C

Változékony, hűvös idő
továbbFórum

TV-csatorna/műhold TOP-lista..
Miért fontos a hírolvasók/bemondók személye?
Csillagkapu-Stargate
BEUGRÓ.
Fáj? Cserélő topik


TIPP


jegyfoglalás


popsztárok


képeslapküldés


LINKCENTRUM


szex


férfiaknak


nőknek


HETI TOPLISTA


Shakira


Angelina Jolie


Görög Zita


Most keresik a többiek!